1. Cyberpunk 2077 is al meer dan 13 miljoen keer verkocht

Cyberpunk 2077 is al meer dan 13 miljoen keer verkocht

Geretourneerde games meegerekend

De game wordt dan wel geplaagd door bugs, maar in de eerste tien dagen sinds lancering zijn er toch meer dan dertien miljoen exemplaren van Cyberpunk 2077 verkocht.

Dat meldt CD Projekt Red in een persbericht. Het bedrijf heeft de hoeveelheid mensen die het spel terug hebben ingeleverd hierbij meegerekend. Dat maakt de game een groot succes, ondanks alle problemen die sinds lancering naar buiten zij ngekomen.

Cyberpunk 2077 had voor release al zo'n acht miljoen reserveringen, waarmee alle kosten voor de ontwikkeling en marketing van de game al terug werden verdiend. Dat betekent dat er in de eerste tien dagen na release nog zo'n vijf miljoen exemplaren bovenop de acht miljoen reserveringen zijn verkocht.

Sinds release worden vooral de consoleversies van de game slecht ontvangen vanwege diverse bugs en crashes. Consumenten kunnen hun geld terugkrijgen voor de gekochte digitale versie van de game via de PlayStation Store en Microsoft Store. Op de PlayStation Store is het spel zelfs niet meer te koop. CD Projekt Red is van plan begin volgend jaar enkele grote updates uit te geven waardoor het spel beter moet lopen op consoles.

In onderstaande tweet is te zien hoe Dreamon Studios-ontwikkelaar Anders Lundbjörk een zogenaamde PlayStation 1-versie van Cyberpunk 2077 heeft gemaakt.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Geeft wel aan hoe groot de verwachting is/was.
 • Maar de vraag is, hoeveel zijn er al weer refunded?
 • @AWESOMEDUDE3
  Ik denk dat dat behoorlijk mee valt. Degenen die ik gesproken heb blijven de game i.i.g. leuk vinden, en de prestaties worden per patch beter / verkoopbaar. Ik denk zelfs dat deze hype op prestatie issues de verkopen alleen maar zal stuwen. Absurd veel media aandacht gekregen.
 • @Gaaiz

  Het is bizar inderdaad hoeveel media aandacht dit krijgt, de reden wel terecht, de hoeveelheid is buitenproportioneel. Was net de podcast Zakendoen van BNR aan het luisteren en zelfs daar kwam het aan bod, LOL. Ik heb hem nog niet in huis, vermaak me nog wel even met andere games. Hopelijk dat tegen de tijd van de next gen upgrade de problemen grotendeels zijn opgelost.
 • @AWESOMEDUDE3
  Volgens IGN is de 13 miljoen het totale getal met de refunds eraf gerekend.
 • @gusanito
  Dan is dat toch zeker niet verkeerd.
 • Glitches en bugs zijn er nog, maar het wordt met elke patch al minder. De graphics voor iedere consoleversie worden met elke patch ook al opgepoetst zag ik op YouTube.

  Vermaak mij geweldig met deze game. Hoop wel dat de PS5-versie wel snel in de buurt komt van de PC-variant (high settings).
 • Hype = Hoge verkoopcijfers.
 • Ondertussen meer dan 70 uur in de game zitten, alle missies gespeeld en 5 van de 7 eindes gezien. Nu nog alle lichtblauwe icoontjes wegwerken en de 2 laatste eindes unlocken. Heb de game gespeeld op een RTX 3080 met een i9 10900. Het is jammer dat de game gestript is van bepaalde dingen zoals een goed politiesysteem, intelligenter verkeer en het wall runnen met je blades. Maar ik geloof dat CDPR veel dingen nog toe gaat voegen of op gaat poetsen aan deze game. Keer over een jaar of twee zeker terug om de game te herspelen.
 • @gusanito

  Zijn de lichtblauwe icoontjes (RCPD) weg te werken?
  Ik dacht dat dit random generated missions waren die in het oneindige blijven lopen.
  Zelf ben ik iemand die voor de 100% gaat en begint te twitchen als er ergens nog een icoontje staat. :)

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren