1. Cyberpunk 2077-kaartspel aangekondigd

Cyberpunk 2077-kaartspel aangekondigd

Niet speelbaar in Cyberpunk 2077 zelf, alleen fysiek verkrijgbaar

CMON en CD Project Red hebben gezamenlijk een Cyberpunk 2077-kaartspel aangekondigd. Het kaartspel heet Cyberpunk 2077 - Afterlife: The Card Game.

Het kaartspel is ontwikkeld door spelontwikkelaar Eric M. Lang en is de eerste samenwerking tussen de twee partijen maar zeker niet de laatste. "Ik ben een groot fan van Cyberpunk en speel het al sinds de eerste editie, toen ik klein was speelde ik vaak tabletop RPG's en ben de franchise altijd trouw gebleven", verteld Lang.

"In onze studio zijn dit soort bordspellen razend populair en hopelijk ook bij ons publiek, we voelen ons vereerd dat we met CMON mogen samenwerken en kunnen niet wachten om onze visie met de wereld te delen", voegt bedrijfsontwikkelaars manager van CD Project Red Rafal Jaki toe.

cyberpunk 2077

Het kaartspel speelt zich af in de donkere straten van Night City, het decor van Cyberpunk 2077. Deze straten barsten van bendes die constant in oorlog zijn met grote corporaties voor geld, macht en controle. In tegenstelling tot het immens populaire kaartspel Gwent, bekend van The Witcher, verschijnt het kaartspel Afterlife niet in de game zelf. Het kaartspel is dus alleen fysiek verkrijgbaar.

R. Talsorian Gamer heeft eerder ook een nieuwe Cyberpunk tabletop RPG aangekondigd en is gemaakt in samenwerking met ontwikkelaar CD Projekt Red. Het bordspel speelt zich 33 jaar voor het verhaal van het meest geanticipeerde spel van 2020: Cyberpunk 2077 af.

Cyberpunk 2077 is een vervolg op het RPG-bordspel dat werd bedacht door Mike Pondsmith. Deze tabletop RPG werd in 1988 uitgegeven door R. Talsorian. In 1990 werd het spel opnieuw uitgegeven onder de naam Cyberpunk 2020. De eerste serie boeken zijn inmiddels uitgebracht en de franchise blijft maar groeien.

Pondsmith beschrijft de relatie tussen het bordspel en de game van CD Project Red met een Star Wars-referentie: "Het bordspel van Talsorian is The Emipre Strikes Back, terwijl 2077 van CD Projekt Red meer de Retrun of the Jedi belichaamd".

Hier check je alles wat we tot nu toe weten over Cyberpunk 2077!

Cyberpunk 2077 - Afterlife: The Card Game wordt in 2020 gelanceerd.

Dit artikel delen

Over de auteur

Cody van den Bogert Redacteur bij Gamer.nl en InsideGamer.nl. Enorme Zelda-fanaat en Mr. Fifa. Speelt games het liefst op het moeilijkste niveau en is dan ook gek op soulslikes. Wacht nog altijd op Skate 4...

Reacties

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren