1. Cyberpunk 2077 kan epileptische aanvallen veroorzaken

Cyberpunk 2077 kan epileptische aanvallen veroorzaken

CD Projekt Red werkt aan waarschuwing en oplossing

Beelden in Cyberpunk 2077 kunnen er voor zorgen dat de speler epileptische aanvallen krijgt.

De recensent van Game Informer ondervond dat tijdens het spelen van de game. Clubs en cafés in de games zouden volgens Liana Ruppert "gevaarlijke zones" zijn. Een glitch waardoor het personage Johnny Silverhand - gespeeld door Keanu Reeves - in beeld flikkert, zou ook gevaarlijk kunnen zijn.

Verder zou er op een bepaald moment in de game een zogenaamde 'Braindance' worden getoond - een opname van een herinnering - waarbij er vijf seconden lang snel licht op het beeld flikkert. De journalist in kwestie laat weten dat ze eerder van games al epileptisch aanvallen heeft gekregen.

Ontwikkelaar CD Projekt Red heeft inmiddels op de situatie gereageerd. Op Twitter laat het bedrijf weten te werken aan een waarschuwing voor in de game dat niet onderdeel is van de user agreement. Ook zou de ontwikkelaar aan een "meer permanente oplossing" werken die zo snel mogelijk aan de game moet worden toegevoegd.

Cyberpunk 2077 komt morgen uit voor pc, PlayStation 4 en Xbox One, maar is via backward compatibility ook speelbaar op PlayStation 5 en Xbox Series X en Series S. In 2021 moet een next-gen update uitkomen. Op release komt de game ook naar Google Stadia.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • waarschuwt elke game voor als je die opstart, niks nieuws dus!
 • @Gourami
  Ik speel hem wel direct op launch, maar benieuwd of er morgen nog een patch gaat worden uitgerold. We zullen zien, maar kijk wel uit naar de game..
 • @AWESOMEDUDE3
  De game komt uit met de 'Day Zero Patch' die maar liefst 43GB groot is (ter vergelijking de game download zelf is 59GB op GOG). Er zal dus heel veel gefixt worden.
 • @gusanito
  Ja precies, nou ben benieuwd. Ik moet donderdag gewoon werken maar dan zet ik m'n PC gewoon aan. Mag die automatisch de update binnenhalen. De pre-download ging gisteren overigens ook aardig snel dus komt vast goed!
 • Dus de waarschuwing aan het begin van de game kan als volgt gaan.

  "This game can cause epileptic seizures and triggers SJW meltdowns"
 • @Meta_coola

  Als we maar eens een waarschuwing hadden voor jouw gekletskoek.
 • @Mister Frowdo
  Thja als ik naar polygon en kotaku kijk is er wel degelijk een SJW meltdown en dat terwijl in ieder geval tijdens de marketing de transgenders op een juiste manier geportretteerd en gebruikt zijn
 • @Meta_coola

  Ik verdedig de lange teentjes niet van de transgender-community. Diegenen die het hardst roepen, vertegenwoordigen daarom nog geen meerderheid.

  Ik ga er in elk geval van genieten. Mijn personage gaat geslachtsdelen krijgen waar Achraf Ismail van gaat blozen.
 • @Meta_coola nou ik heb voor de grap geprobeerd de review van polygon te lezen.
  Maar naar 500 woorden over piemels en tieten en mannelijk geslacht delen vraag ik me af of die reviewer verder is gekomen dan de charcter Creation.
 • @rpenning

  Moet je na gaan al tijdens de character creation had hij ( geen type fout) al een meltdown. Gaat niet goed komen zodra hij de character creation uitkomt.
 • @rpenning

  Ik heb het nu net ook geprobeerd…
  Wat een slechte review. Niet eens alleen om het piemels en vagina verhaal, maar ook om dingen als "ik had verwacht dat deze game grimmig zou gaan worden"… like… die heeft zich goed verdiept in het genre… not.

  Maar ja, ik wacht wel tot ik een PS5 heb. Tegen die tijd is de game toch wel opgepoetst.
 • @Ardyn

  Voordeel is dat polygon altijd slechte reviews heeft (kan ook niet anders als heel de redactie een SJW mentaliteit heeft.)
  dus je weet waar je aan begint als je het gaat lezen.

  PS.

  Ik weet het ik zeg altijd live and let live. Maar de SJW beweging kan ik gewoon weg geen respect voor hebben.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren