1. Cyberpunk 2077 kent grootste pc-lancering ooit

Cyberpunk 2077 kent grootste pc-lancering ooit

Acht miljoen pre-orders

Cyberpunk 2077 kent de grootste lancering op pc in de geschiedenis van gaming.

CD Projekt Red heeft aangegeven dat Cyberpunk 2077 in totaal meer dan acht miljoen keer vooruitbesteld is. Maar liefst 59 procent van de pre-orders betreft de pc-versie van de game en daarmee vestigt de ontwikkelaar een nieuw record.

Omgerekend zijn er dus ruwweg 4,72 miljoen pc-exemplaren van de game vooruitbesteld. Hiermee verbrak CD Project het record van World of Warcraft: Shadowlands met een miljoen exemplaren, terwijl de game nog niet eens in de winkel lag. Alle verkopen van de eerste verkoopdag worden dus nog bij dit getal opgeteld.

Cyberpunk 2077 had meer dan een miljoen gelijktijdige Steam-spelers op de eerste dag en mocht zich daarmee ook al het meest populaire spel op de service noemen.

Dit artikel delen

Over de auteur

Cody van den Bogert Redacteur bij Gamer.nl en InsideGamer.nl. Enorme Zelda-fanaat en Mr. Fifa. Speelt games het liefst op het moeilijkste niveau en is dan ook gek op soulslikes. Telt af tot Skate 4...

Reacties

 • Voor diegene die geen high-end pc, ps5 of xbox x hebben,,,koop hem niet. Hij is haast onspeelbaar op base ps4 en xbox one. Kingdom come deliverance is een vloeiend pareltje in vergelijking met deze game 😊
 • @BadAsh

  Wel als je een ps4 pro hebt of een Xbox one x, maar op de BASE PS4 en Xbox moet je em idd niet kopen. Haast onspeelbaar en veelste veel bugs. Heb op PS4 pro maar 1 bug tegengekomen. Maar voor de rest loopt het nog goed.
 • @LosPilotas

  Ik hoor nochtans dat de ps4 pro en xbox one x ook gedrochtjes zijn. Je krijgt natuurlijk de upgrade voor next-gen er gratis bij. Dus ik heb hem even eraf gegooid en wacht tot ik een ps5 heb.

  Voor mensen die twijfelen, bekijk het clipje over cyberpunk door het kanaal digital foundry. Daar hebben ze het gedetailleerd over bugs en framerates. Ze zeggen zelf dat eigenlijk de ps4 en xbox one versie volledig geschrapt hadden moeten worden.
 • @BadAsh

  Valt reuze mee op de PS4 pro, zit er al een paar uur in. En heb gwn wat kleine bugs tegengekomen, niet echt storend.
 • @LosPilotas

  PS5 nu twee keer foutmelding gehad, waardoor de game zichzelf afsloot. Daarnaast behoorlijk wat bugs.

  Ik ga toch weer even terug naar Demons Souls totdat het een beetje is gepatched.
 • @LosPilotas
  Speel op one x en alhoewel het technisch gezien niet onspeelbaar is ga ik toch even wachten op next gen update.

  Het speelt gewoon niet lekker met fps drops en glitches. Bovendien ziet de game er vaak als een ps3 game uit door dat zoveel op kwaliteit wordt ingeleverd om het maar enigzins speelbaar te houden. Balen maar het is niet anders.
 • Spel speelt als een zonnetje geen enkel probleem op mijn pc.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren