1. Switch-versie en microtransacties voor Cyberpunk 2077 besproken
Cyberpunk 2077
100% hot!
1 member volgt dit
3 members willen dit
0 members hebben dit

Switch-versie en microtransacties voor Cyberpunk 2077 besproken

Waarschijnlijk is een Switch-versie niet mogelijk

In een uitgebreid interview met Gamespot laat John Maimas van CD Projekt Red weten dat het waarschijnlijk niet mogelijk is om Cyberpunk 2077 op de Switch te krijgen.

“Wie had gedacht dat een game zoals The Witcher 3 mogelijk zou zijn op de Switch? Dus wie weet. We gaat het zien of we ervoor kiezen om Cyberpunk 2077 naar de Switch te brengen, als het mogelijk is. Maar waarschijnlijk niet,” aldus Maimas.

Verder antwoordt Maimas kort en bondig op de vraag of er multiplayer-ondersteuning gaat zijn bij de lancering van de game: “nee.” Er was eerder al bevestigd dat er een multiplayer-functie zou komen, maar niet tijdens de lancering.

Microtransacties kwamen ook ter sprake in het interview. Onder gamers is dit een gevoelig onderwerp en dat schijnt CD Projekt Red goed te weten. Maimas zegt dat het een slecht idee is om microtransacties toe te voegen nadat je een game uitbrengt maar geeft toe dat het zeer winstgevend lijkt.

Cyberpunk 2077 Wallpaper

“Het is waarschijnlijk een moeilijke keuze voor degene die het bedrijf leidt om te bepalen wat we wel of niet moeten doen. Maar als iedereen er een hekel aan heeft, waarom zouden wij iets zoals dat doen en de welwillendheid van onze klanten verliezen?” Het is dus geen ja of nee op de vraag of er microtransacties komen in de game, maar Maimas is zich er duidelijk van bewust dat ze er geen vrienden mee maken als ze ervoor besluiten om het wel te doen.

Lees hier meer over wat wij tot nu toe weten over Cyberpunk 2077.

Cyberpunk 2077 komt op 16 april 2020 uit voor pc, PlayStation 4 en Xbox One.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Een developer die zich kan verplaatsen in het perspectief van hun klanten. Fijn dat het nog bestaat.
 • @Newgamessuck
  Dat sowieso, het is een uitstekende ontwikkelaar.

  Wat ik overigens ook waardeer is dat zij relatief transparant zijn wat betreft beslissingen die worden genomen. Zo is rond maart dit jaar het economisch systeem in GWENT op de schop gegaan. De reden hiervoor is dat er te weinig verdiend werd om de ontwikkelingen rendabel te houden, dit o.a. wegens de gulheid waarmee kaarten vrijgespeeld/ "kosteloos" gekocht kon worden waardoor er dus geen noodzaak was om echt geld te spenderen.
  Er is destijds verteld dat het niet meer mogelijk zou zijn om met uitsluitend meteorite powder premium kaarten te maken. Dit is inderdaad het geval, echter blijft de - al gratis game - meer dan prima speelbaar zonder echt geld te hoeven gebruiken, in tegenstelling tot bijv. o.a Hearthstone.
 • Heel goed, niet elke game heeft multiplayer nodig.. Ongeacht wat de meeste huilers op het internet beweren.

  Geen idee of ik deze game ga halen; Zie het in 2020 wel :P
 • Deze game moet je ook niet willen op de Switch. Niet genoeg power om de game te spelen zoals hij door de ontwikkelaars bedoeld is. Vind het idd al knap dat The witcher 3 gelukt is.
 • @Real13
  Die game is ook al weer dik 4 jaar oud. Een tijd waarin op technologisch vlak veel kan gebeuren.
 • @Real13

  Ik heb the witcher 3 even op de Switch gespeeld op firstlook en trust me: NIET kopen(!).

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren