1. Gratis Xbox series X upgrade voor Cyberpunk 2077-spelers

Gratis Xbox series X upgrade voor Cyberpunk 2077-spelers

Geen nieuwe spel aanschaffen voor de volgende console

De Xbox One-versie van Cyberpunk 2077 krijgt een gratis upgrade voor Xbox Series X. Dit maakte CD Projekt Red vandaag bekend.

Het Twitter-account van Cyberpunk 2077 laat met een bericht weten dat zij vinden dat gamers nooit hetzelfde spel twee keer moeten kopen voor upgrades. "Eigenaren van Cyberpunk 2077 voor de Xbox One krijgen de Xbox Series X upgrade gratis zodra deze uitkomt."

In een blogpost van Xbox liet Microsoft weten dat de volgende Xbox een GPU met 12 teraflops krijgt en backwards compatible is met alle Xbox One-games en een groot gedeelte van de games voor de originele Xbox en Xbox 360. Het nieuwe Smart Delivery zorgt er tevens voor dat spelers gratis upgrades van games kunnen ontvangen, mits dit wordt ondersteund door de ontwikkelaar.

Dit artikel delen

Over de auteur

Zoë Bonefaas Zodra ik een Game Boy in de hand gedrukt kreeg, was ik om. Het leukste van games vind ik de verhalen die ze vertellen. Favorieten zijn Assassin's Creed, Skyrim, Stardew Valley en Life is Strange. Buiten verhalen in videogames ben ik ook fan van verhalen op andere manieren. Voor de hand liggend dus van films en series (Marvel, DC, Star Wars, Disney, She-ra Princes of Power, Lucifer... ik kan echt eeuwig doorgaan).

Reacties

 • Gaat dit niet met ieder game zo worden dan? Ik dacht dat dit best wel normaal zou zijn.
 • @mightybundy
  Beide consoles worden backwards compatible, maar de games zullen niet identiek zijn. Je zult grote verschillen hebben qua grafische opties, en naast laadtijden zijn er met de SSD's ook extra mogelijkheden. Ook de veel snellere CPU zal veel extra opties geven qua bijvoorbeeld NPC's, waar ze dit moeten beperken op de huidige Xbox en Playstation.
  Vooral met multiplayer games lijkt mij dat ze het gescheiden houden. Ik heb zelf in ieder geval geen zin om per multiplayer potje een halve minuut extra te wachten tot "de vorige generatie" geladen is.
 • @Gaaiz

  Alles wat je noemt maakt toch helemaal niets uit? Als je een Xbox One-game in een Xbox Series X console stopt dan download hij toch gewoon de benodigde bestanden voor die versie en speel je toch gewoon die versie. Met een digitale versie is dit al helemaal zo.

  Persoonlijk verwacht ik niet veel verschil met nu, zoals het verschil tussen Xbox One S en Xbox One X. Dit is namelijk hetzelfde verhaal.
 • @CerandoX.nl
  Tussen de One en X is ontwikkeld met die doelstelling. Qua CPU is er daarom weinig verschil en GPU juist wel (voor alleen de grafische upgrade).
  Juist vanwege de veel snellere CPU en ingebouwde SSD verwacht ik dat op dit gebied verschillen ontstaan welke erg moeilijk recht te breien zijn.
  Maar we zullen zien wat de toekomst ons daadwerkelijk brengt! Grote kans dat het per game en uitgever zal verschillen.
 • @Gaaiz
  Het technische verschil maakt nou juist helemaal niets uit, dat is gewoon een kwestie van bijvoorbeeld een patch met high res textures of gewoon de juiste (Series X) versie van de game aanbieden via de Microsoft Store. Hier zitten echt geen beperkingen aan. Zoals op de PC hier ook geen beperkingen in zijn, met oneindig mogelijke combinaties van PC onderdelen.

  Ik verwacht gewoon dezelfde commerciële behandeling als tussen de Xbox One (S) en X. Want daar komt het echt op neer. Er zij. Geen technische beperkingen verder.

  Ik bedoel dit echter alleen van Xbox One-games naar Xbox Series X. Er zullen heus wel snel exclusieve Series X games gaan komen die niet op de One zullen kunnen draaien. Misschien dat jij dat ook bedoeld?

  Verwacht dus gewoon dat alle One-games die later op de series X uitkomen een zelfde soort gratis upgrade krijgen.
 • @CerandoX.nl
  Ik verwacht dat die beperkingen dus echt te groot zullen zijn voor bepaalde games. We onderschatten de sprong qua CPU en SSD waar je veel leukere dingen mee kunt doen dan resolutie en textures, maar zoals ik zei: we zullen zien!
 • Wel verwacht nauurlijk. Ze gaan hetzelfde doen met de PS4 en PS5 versie.
  Wat verwacht ik nog? Witcher 3 Definitive edition voor next gen met alle dlc en in 4k, 60 fps, misschien met ray tracing?
  Verder verwacht ik nog "defintitive" editions van bestaande games zoals RDR2, God Of War, Last Of Us 2, Death Stranding,….
 • @Berserk
  Ik snap niet helemaal wat je bedoelt. Ik verwacht niet dat iemand met een standaard editie op de PS4/One gratis een upgrade krijgt naar de PS5/Series X met extra DLC.
  Lijkt mij dan juist dat een eventuele titel zonder DLC te spelen is, zoals je 'm voorheen gekocht hebt, op de nieuwe generatie.

  Remakes van "oude games" verwacht ik overigens dat men juist gaat betalen. Cross gen games ga je echter minder in "dubbel betaalde vorm" zien, zoals afgelopen generatie veel het geval was. Al moeten we nog zien of EA/Ubisoft/Activision met CD Project Red hier in mee gaan.
 • @Gaaiz
  Mja ik verwachte dit toch wel, met Vita en PS4 hebben ze dit ook gedaan door cross buy. Een beperkte lijst wel. Je koopt een spel voor vita en je krijgt die dan ook ineens voor ps4.
  Ik gokte al dat ze dit in beperkte mate gingen doen voor een aantal ps4/ps5 games. Dit om mensen naar de ps5 te lokken
  Lijst cross buy games playstation: https://store.playstation.com/nl-be/grid/STORE-MSF75508-discovercrossbuy/0
 • lekker die reclame.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren