1. Cyberpunk 2077 misschien geen multiplayer-functie

Cyberpunk 2077 misschien geen multiplayer-functie

“Wij zullen nooit iets maken dat niet ten minste The Witcher-standaard is voor Cyberpunk 2077.”

Senior concept artist Martha Jonkers vertelt Tom Phillips van Eurogamer dat zij bezig zijn met multiplayer voor Cyberpunk 2077, maar dat ze niks vast gaan zetten.

In een eerder interview met Tom Phillips van Eurogamer vertelde Pawel Sasko, hoofd quest designer van Cyberpunk 2077, dat de game vanaf de lancering singleplayer is en dat ze niet aan het kijken waren naar een multiplayer-optie. Sasko vertelde dat ze zich eerst wilde focussen op singleplayer en daarna zouden ze wel zien. Adam Kinciński, tevens van CD Prokjekt Red, vertelt later in een gesprek met de Poolse financiële site Bankier dat er een team van veertig man bezig was met multiplayer voor Cyberpunk.

In een later gesprek, op Gamescom, kwam CD Projekt Red senior concept artist Marthe Jonkers terug op het onderwerp van multiplayer in een gesprek. Zij zegt dat multiplayer nog in de onderzoeks- en ontwikkelingsfase zit en dat er geen haast is, “er is geen druk om iets te forceren wat niet goed voelt,” aldus Jonkers.

Verder zegt Jonkers dat CD Projekt Red zich nog steeds richt op singleplayer en dat dit hetgeen is dat spelers gaan krijgen met de release in 2020. “Het betekent niet dat wij nee zeggen tegen multiplayer, maar het betekent ook niet dat we ja zeggen,” vervolgt Jonkers.

CD Projekt Red vindt het belangrijk dat als er een multiplayer-functie komt deze wel genoeg immersie biedt. “Als het niet past, dan past het niet. Wij zullen nooit iets maken dat niet ten minste The Witcher-standaard is voor Cyberpunk 2077. We weten niet wat de toekomst voor ons in gedachten heeft, maar wij zullen ervoor zorgen dat alles van hoge kwaliteit is,” zo sluit Jonkers het onderwerp multiplayer af.

Cyberpunk komt op 16 april, 2020 uit voor pc, PlayStation 4 en Xbox One.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

  • Als het net zo veel uur biedt als The Witcher 3 dan heb je daar toch geen tijd voor. Daarnaast zie ik ze liever volledig focussen op de SP dan daarop te gaan moeten inleveren voor een multiplayer. Voor MP speel ik wel andere games.
  • Zit niemand ook op te wachten, SP is key
  • Wanneer PS5 er is aub een multiplayer element toevoegen! Dus in 2021!!

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren