1. Cyberpunk 2077 niet gemaakt voor Project Scarlett en PS5
Cyberpunk 2077
100% hot!
1 member volgt dit
3 members willen dit
0 members hebben dit

Cyberpunk 2077 niet gemaakt voor Project Scarlett en PS5

Maar de mogelijkheid is er

Twee leiders van CD Projekt Red hebben tijdens een telefonische vergadering met investeerders bevestigd dat Cyberpunk 2077 niet direct speelbaar wordt op de volgende generatie consoles.

Cyberpunk 2077 lanceert aan het einde van deze generatie consoles, wat het een perfecte lanceertitel maakt voor de PlayStation 5 en Xbox Scarlett. Het is dan ook een mogelijkheid dat het spel op een later tijdstip wordt uitgebracht voor de PlayStation 5 en Project Scarlett. Zeker is dat dit niet direct het geval is, dit blijkt uit een telefonische vergadering met investeerders.

"Als het over de volgende generatie consoles gaat, mag het duidelijk zijn dat onze game is ontwikkeld voor deze generatie consoles, zoals we ook hebben gecommuniceerd. Natuurlijk weten ook wij wat er gebeurt bij PlayStation en Xbox, en dit houden wij nauw in de gaten. Men kan veronderstellen dat we hier in de toekomst iets mee gaan doen, maar we kunnen nog niet specificeren wat en wanneer. Ik kan wel veilig zeggen dat er niks gaat gebeuren rondom de release van de nieuwe consoles", vertelt Piotr Nielubowicz, hoofd financiën van CD Projekt Red.

Cyberpunk 2077 Wallpaper

Vlak na de woorden van Nielubowicz, haakte de president en mede-CEO van CD Projekt Red aan in het gesprek en zei het volgende: "Onze games lopen altijd voor op de tijd en worden vaak gespeeld op de beste en sterkste pc's. Op veel punten zijn we klaar voor hogere specs, op technisch gebied lijkt het haalbaar".

Nielubowicz gaf eerder al aan dat de game onderweg is naar Google Stadia, CD Projekt Red heeft aangekondigd dat dit later in 2020 gaat gebeuren. De game verschijnt eerder dat jaar al voor pc, PlayStation 4 en Xbox One.

Zowel Sony als Microsoft hebben inmiddels bevestigd dat hun volgende console backwards compatibility-mogelijkheden erg serieus nemen. De kans is dus groot dat Cyberpunk 2077 sowieso speelbaar wordt op de PlayStation 5 en Xbox Scarlett. De vraag is of de mogelijkheden van de nieuwe consoles optimaal benut worden.

Cyberpunk 2077 verschijnt op 16 april 2020 voor pc, PlayStation 4 en Xbox One. Later wordt ook uitgebracht op Google Stadia.

Dit artikel delen

Over de auteur

Cody van den Bogert Redacteur bij Gamer.nl en InsideGamer.nl. Enorme Zelda-fanaat en Mr. Fifa. Speelt games het liefst op het moeilijkste niveau en is dan ook gek op soulslikes. Telt af tot Skate 4...

Reacties

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren