1. Cyberpunk 2077-ontwikkelaar CD Projekt Red gehackt

Cyberpunk 2077-ontwikkelaar CD Projekt Red gehackt

Spelersgegevens zouden veilig zijn gesteld

Cyberpunk 2077- en The Witcher-ontwikkelaar CD Projekt Red is gehackt.

Dat heeft het bedrijf via Twitter laten weten. Via zogenaamde ransomsoftware heeft de hacker er voor gezorgd dat het bedrijf niet meer bij zijn eigen bestanden kan. Ook zouden onder andere de broncodes en de next-gen update voor The Witcher 3: Wild Hunt in handen zijn van de hacker.

Daarnaast zou de hacker in het bezit zijn van diverse documenten gerelateerd aan investeringen, personeelszaken en juridische zaken. De back-ups van het bedrijf zijn nog wel intact. Gegevens van spelers zouden niet tot de gehackte bestanden horen.

De hacker eist losgeld en geeft de ontwikkelaar 48 uur om aan de eis te voldoen, waarna de persoon in kwestie claimt dat de studio weer toegang krijgt tot deze bestanden. Betaalt CD Projekt niet, dan dreigt de hacker deze bestanden online te publiceren of te verkopen. Ook zouden journalisten de bestanden ontvangen.

CD Projekt Red laat weten niet te willen onderhandelen met de hacker. Het Poolse bedrijf staat in contact met de autoriteiten over de kwestie. Daarnaast is men bezig met het terugkrijgen van de bestanden via de back-ups.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

  • Die gast zoeken en opsluiten, achterlijke idioot

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren