1. Cyberpunk 2077-savefiles groter dan 8 MB raken corrupt

Cyberpunk 2077-savefiles groter dan 8 MB raken corrupt

Gebruik vooral niet de duplicatieglitch

Een pas gevonden bug in Cyberpunk 2077 zorgt er voor dat savefiles die groter zijn dan 8 MB niet werken.

8 MB is een ingestelde limiet voor savefiles in de game, zo heeft een speler op Reddit achterhaald. Wanneer men daar overheen gaat, raakt de savefile corrupt. Het zou om alle platformversies van de game gaan.

Op GOG.com, dat eigendom is van Cyberpunk 2077-ontwikkelaar CD Projekt Red, wordt gemeld dat de enige oplossing is om een oudere savefile te gebruiken. In datzelfde bericht laat men tevens weten dat savefiles in de toekomst mogelijk groter gemaakt kunnen worden via een patch, maar dat corrupte savefiles voor altijd onbruikbaar blijven. Daarom wordt mensen aangeraden een eerdere savefile te laden.

Hoewel het niet vaak voorkomt dat de bestandsgrootte van een Cyberpunk 2077-savefile over de limiet gaat, is het vooral een probleem die de kop opsteek wanneer spelers via een glitch items dupliceren. In het bericht op GOG.com wordt dan ook aangeraden een savefile te laden waar de duplicatieglitch niet in is gebruikt. Ook raadt men aan minder items en crafting materialen te verzamelen in de game.

cyberpunk 2077

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Kijk, dit is wel echt heel kwalijk. Ik save altijd over dezelfde file heen, maar als ik dat dus teveel doe kan ik op een gegeven moment opnieuw beginnen. Gelukkig ben ik nog helemaal niet ver, maar dit houdt mij wel tegen om verder te gaan.
 • @MythicZ
  Ik normaal ook, al zorg ik ervoor dat ik vaak een dubbele save heb, juist om dit soort redenen. Bijzonder zuur voor de mensen die de save kwijt zijn, al vraag ik mij wel af waarom ze bepaalde items willen dupliceren.
 • @AWESOMEDUDE3
  Ik heb ooit een "corrupte filesave" gehad (een save midden op een mijn, zonder dat ik het door had), waardoor ik niet verder kon spelen.
  Sindsdien maak ik tig savefiles aan.
 • Nondeju… M’n popcorn is op aan het raken jongens… 🍿
 • @PietS.

  Je begint je idd af te vragen of er nog wel quality controle wordt uitgevoerd tegenwoordig bij de meeste studios.

  Veel van deze problemen waren dan wel aan het licht gekomen. Je ziet het steeds vaker dat er enorme fouten inzitten tegenwoordig. Valhalla zit ook vol met blunders, echter niet zo gamebreaking als dit, maar toch…
 • @Ramirez
  Gezien alle problematiek lijkt het erop dat er ondanks alles haast een verplichting is geweest op het uitbrengen op de 10e. Behoorlijk ondoordachte keuze geweest (al dan niet door financieel belanghebbende)
 • @AWESOMEDUDE3

  Ja blijkbaar.
  Maar ook de platformhouders gaan hier niet vrijuit.

  Nou weet ik niet precies hoe het met de retail varianten van games gaat. Maar ik kan mij herinneren dat de maker van Stardew Valley eens heeft uitgelegd dat bij digitale versies van games een game uitvoerig getest werd door Nintendo zelf voordat een game beschikbaar kwam op de eshop. Dit zou ook gelden voor updates.

  Zoiets zou standaard moeten zijn. Overal, op ieder platform, ongeacht digital of retail. Je wil dit soort foutfestijnen toch niet op je console zien?

  Natuurlijk sluipt er dan nog wel eens een fout tussendoor. Je kunt niet alles voorzien. Maar met dit spel is het wel heel extreem.
 • @Ramirez
  Dat zeker. Van mij mag hier ook een harde les uit getrokken worden voor CDPR, ik vind het alleen erg triest voor alle "normale" medewerkers die hiervan de dupe kunnen gaan worden. Er zijn er waarschijnlijk meer dan genoeg die niet achter de kwaliteit stonden op moment van release, maar die niet de positie hadden om dat tegen te gaan.

  Zelf na +40 uur steeds wat meer glitches die irritant beginnen te worden. Een scanner die niet meer werkt zonder de save opnieuw te laden, vastkomen te zitten in een braindance of items die niet opgepakt kunnen worden. Niet bijster verstorend maar wel irritant.
 • @AWESOMEDUDE3

  Het is idd te gek dat leidinggevenden hier niet hun verantwoordelijk nemen. Zo gaat het helaas altijd in het bedrijfsleven. Er wordt altijd naar beneden geschopt terwijl de omstandigheden vaak onrealistisch zijn.
 • Is ook wel een grote puinhoop deze game zeg…
 • @mole28

  Heb er zelf niet veel last van.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren