1. Cyberpunk 2077 singleplayer en voor huidige consoles

Cyberpunk 2077 singleplayer en voor huidige consoles

En meer over crunch, Keanu Reeves en gameplay

Het Cyberpunk 2077-team focust zich op singleplayer, de huidige consoles en nog meer volgens Pawel Sasko, hoofd verhaalontwerper van de game.

In een interview met Eurogamer gaat Sasko in op een aantal vragen over Cyberpunk 2077. Zo geeft hij aan dat de game zich op dit moment focust op de huidige consoles. “Op dit moment leggen we de focus op PlayStation 4, Xbox One en pc, maar in de toekomst moeten we waarschijnlijk Cyberpunk 2077 naar de volgende platformen brengen”, aldus Sasko.

Daarnaast geeft Sasko aan dat de game honderd procent zeker een singleplayer game zal zijn bij de lancering. “Eerst doen we dat en daarna kijken we wel. We zeggen geen nee, maar we zeggen ook geen ja. Als er iets gebeurd dan is dat in elk geval sowieso na de lancering pas”, zegt Sasko. Bovendien geeft hij aan dat multiplayer alleen mogelijk gemaakt wordt als ze een goed verhaal, geweldige personages en keuzes en consequenties kunnen toevoegen.

Cyberpunk 2077

Keanu Reeves

Dat keanu Reeves een rol gaat spelen in Cyberpunk 2077 was een behoorlijke verassing voor iedereen. Dat was overigens maar goed ook, want het heeft Microsoft een hoop moeite gekost om hem geheim te houden. Zo werd er voor hem gebruik gemaakt van een codenaam en in zijn plaats werd ook een stand in gebruikt voor het oefenen van de presentatie. Al deze moeite bleek het waard te zijn, aangezien het publiek in applaus en gejuich uitbarstte toen ze hem zagen en erachter kwamen dat hij een rol in Cyberpunk 2077 gaat spelen. Maar wat houdt die rol precies in? Volgens Sasko speelt Reeves een ontzettend belangrijke rol in de game. “Hij is er vanaf het begin tot het eind en speelt een van de belangrijkste personages.”

keanu reeves

Klasses en ontdekken

Binnen de game is er sprake van verschillende klasses. De dingen die je kan doen zijn afhankelijk van de klasse die je hebt. De personage en de bouw daarvan heeft invloed op de scenes. Als je personage bijvoorbeeld verstand heeft van bouwkunde, dan zal hij daar in bepaalde situaties ook extra opties voor krijgen, omdat hij er meer verstand van heeft.

Verder kan je in de game ook uit Night City. Hier bevinden zich de Badlands. In de Badlands bevinden zich missies en contracten en hier kun je zien hoe de wereld er buiten Night City uitziet. Ook kan je op momenten toegang krijgen tot Cyberspace. “Cyberspace is echter erg gevaarlijk en je hebt een hoop verplaatsende kracht nodig. Je kan dus alleen op specifieke verhaalmomenten toegang krijgen tot deze plek. En in sommige gevallen kun je de omgeving gaan ontdekken”, aldus Sasko.

Cyberpunk 2077

Geen crunch

De game komt over een aantal maanden uit en Sasko geeft aan dat het nog bijna een jaar werk is, maar dat ze verder zijn dan de meeste mensen denken. “We zijn er vrij zeker over dat we op de juiste datum kunnen leveren, zonder er zelf aan onderdoor te gaan”, aldus Sasko. Op de vraag of er honderd uur per week gewerkt moet worden antwoorde Sasko simpelweg: “Nu? Nee.”

Dit artikel delen

Over de auteur

Romée Scholten Gek op games, gek op schrijven, af en toe ietsjes afgeleid.

Reacties

  • Damn, moet denken aan south park en dat hij wilt slapen tot de nieuwe Nintendo uitkomt, alleen dan uiteraard deze game.
  • All aboard the hypetrain!
  • Zag eerst weinig in deze game maar nu na wat trailers en meer informatie erg veel zin in de game. Ook gaaf dat Keanu Reeves een grote rol speelt.
  • Lijkt mij een super game

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren