1. Cyberpunk 2077-teruggaven kostte CD Projekt zo'n 42,45 miljoen euro

Cyberpunk 2077-teruggaven kostte CD Projekt zo'n 42,45 miljoen euro

Bedrijf heeft echter een erg winstgevend jaar gehad

CD Projekt Red zou vorig jaar zo'n 42,45 miljoen euro kwijt zijn geweest aan Cyberpunk 2077-spelers die hun geld terug wilden.

Dat blijkt uit de jaarcijfers van CD Projekt Red. Het bedrijf claimt ergens in deze rapportage dat het maar 1,8 miljoen euro kwijt was aan teruggaven, maar dat gaat alleen om de mensen die bij het bedrijf zelf hun geld terug hebben gevraagd via de Help Me Refund-campagne. Het gaat om ongeveer 30.000 spelers. 

Het werkelijke aantal ligt echter veel hoger en bestaat ook uit mensen die via bijvoorbeeld consoles en fysieke winkels hun geld terug hebben gevraagd. Dat resulteert in ongeveer 42,45 miljoen euro dat CD Projekt heeft moeten betalen.

Cyberpunk 2077 lanceerde eind vorig jaar en werd door veel spelers en media gehekeld om de vele aanwezige bugs. Sony haalde het spel zelfs uit de PlayStation Store, waar de game nog altijd niet via verkrijgbaar is.

Uit de jaarcijfers van CD Projekt Red blijkt dat er vorig jaar 13,7 miljoen exemplaren van Cyberpunk 2077 zijn verkocht. Het is daardoor volgens de ontwikkelaar het grootste spel van CD Projekt ooit. Het bedrijf had met 467 miljoen euro een bijna vier keer zo grote omzet als het jaar daarvoor. De winst lag op 251 miljoen euro.

CD Projekt onthulde verder dat de verkoop op pc en Stadia voorloopt met 56 procent van alle verkochte exemplaren, gevolgd door PlayStation met 28 procent en Xbox met 17 procent.

cyberpunk 2077

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren