1. Cyberpunk 2077 uitgesteld naar 19 november

Cyberpunk 2077 uitgesteld naar 19 november

Verwacht volgende week previews

Cyberpunk 2077 is uitgesteld naar 19 november. Dat laat ontwikkelaar CD Projekt Red weten via Twitter.

"Wie bekend is met de manier waarop we games ontwikkelen, weet dat we niets uitbrengen wat nog niet klaar is", zeggen mede-oprichter Marcin Iwiński en studiohoofd Adam Badowski. "Klaar als het af is, is niet zomaar een zin die we zeggen omdat het goed klinkt. Het is iets waar we voor staan, zelfs als we daardoor de wind van voren krijgen."

CD Projekt Red geeft aan dat de game momenteel 'af' is wat content en gameplay betreft. Daarmee doelt het op de quests, tussenfilmpjes, skills en spullen. De studio wil de game echter nog verder balanceren, verschillende systemen beter testen en bugs fiksen.

Tot slot meldt CD Projekt dat gamers volgende week de eerste hands-on previews van Cyberpunk 2077 kunnen verwachten. Ook houdt het een presentatie, Night City Wire, op 25 juni. Een tijd is nog onbekend.

Cyberpunk 2077 is in ontwikkeling voor PlayStation 4, Xbox One, Stadia en pc. Xbox Series X-bezitters krijgen op een later tijdstip een gratis update.

cyberpunk 2077

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Eerlijk gezegd was dit wel te verwachten
 • Hopelijk is er dan gelijk ook een ps5 versie! Zou een perfecte launchgame zijn voor next gen!
 • @ArthurMorgan Hopelijk niet, en wordt het overgrote deel van de aandacht gevestigd op de PC-versie.
 • @Keesje_NLNL

  Dat zal vast niet met de Ps5 & X Serie
 • Nou die is uitgesteld om op de next gen uit te komen. Dan wacht ik wel totdat ik de series X heb Maar wel goed dat er nog ontwikkelaars zijn die games af maken. Alleen hierdoor al voel ik mij verplicht om deze game een kans te geven
 • April, naar september, nu naar november….
  Ja…
 • Goed voor mij. Ik speel deze game op de ps5
 • Juni 2019 delayed, game was af maar ze moesten nog even polijsten. Echter gingen er geruchten dat er meer gaande was. De performance zou slecht zijn en schenen er intern problemen te zijn. Op dat moment werd ook duidelijk dat het team al maanden in crunch time zat. De fans van CDPR vonden het fantastisch dat de ontwikkelaar zo "toegewijd" was dat ze het spel nog even extra gingen polijsten voor release.


  Januari 2020 Delayed, in een lullig twitter berichtje werd medegedeeld dat het spel wederm vertraagd was en nogsteeds was het excuus dat spel alleen nog wat polijst nodig had. Team zat op dat moment al meer dan half jaar in crunch time. Wederom vonden de fans van CDPR het fantastisch. Ik kan me nog een discussie op deze site herinneren dat mensen oprecht flabbergasted waren dat ik het excuus in twijfel trok.


  Juni 2020 Delayed, nogsteeds aan het polijsten, al ruim een jaar in crunch time aan het polijsten…? (Ik dacht dat polen zo goed in klussen waren?😁) De fans zullen het ongetwijfeld wéér fantastisch vinden.


  Ik denk dat de geruchten van Juni 2019 toch geloofwaardiger zijn dan dat ze nu al meer dan een jaar aan het polijsten zijn. Maar goed het lijkt erop dat de fans van CDPR ook voor de derde keer dit excuus wéér als zoete koek slikken.
 • @ButsIk ben een fan van CDPR en ben best geïrriteerd door dit zoveelste uitstel. Wilde mijn brakke 10 jaar oude PC al vóór de release in April helemaal hebben vervangen voor een nieuwe. Nu wordt het wachten op de nieuwe AMD-processoren (4k-serie) en nieuwe RTX-videokaarten ergens in december..
 • @Buts

  Die geruchten zijn volgens mij al gewoon door de studio zelf bevestigd, en zijn er ook maatregelen tegen genomen om de werkomstandigheden te verbeteren. Crunch zou niet langer verplicht zijn, wat mogelijk ook tot langere ontwikkeltijd lijdt?

  Overigens weet ik niet waar jij de delay in 2019 vandaan haalt? De eerste release date was April 2020 en is vervolgens alleen in Februari en nu uitgesteld.

  Persoonlijk heb ik er wel kleine twijfels bij, als de werkomstandigheden daar al jaren blijkbaar bar en bar slecht zijn vraag ik me oprecht af waarom er niet massaal ontslag wordt genomen.
 • Ik weet nog niet zo goed wat ik überhaupt van deze game vind en wat ik kan verwachten. De setting op zich spreekt me wel aan. Ik ga hier denk ik de reviews en comments etc. van afwachten.
 • Ach ja,het is wat het is gewoon nog maar even wachten dan!

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren