1. Dagboek van een gamer deel 3

Dagboek van een gamer deel 3

Welkom wederom bij mijn dagboek. We zijn inmiddels beland in 1991, ik heb onlangs een hele vette, dure 386 gekocht, Aids vergt zijn tol voornamelijk in de gay scene en houd de wereld in zijn greep. Wil je de eerdere delen lezen dan kan je hier en hier terecht. Heel veel plezier.

Hallo dagboek. Ik heb inmiddels mijn draai gevonden in mijn nieuwe huis. Wing Commander is wat ik nu speel. Het is net Star Wars hoe je door de ruimte vliegt en ruimteschepen afknalt. Daarnaast zit er ook nog eens een heel leuk verhaal in. Het is ook niet zomaar een verhaal, je kan zelf de loop ervan bepalen zodat ik iets heel anders beleef dan Rob van 't werk.
Ondertussen heb ik auditie gedaan voor de Drie Stuiver Opera, een toneelstuk dat deze zomer in de schouwburg van Arnhem gaat spelen. Guess what, ik ben aangenomen!
Ik heb onlangs Alien Breed gekregen. Prachtige top down shooter in de sfeer van de Alien films. Qua geluid en grafisch gaan de games flink vooruit.
Ik heb Terminator 2 met Arnold Schwarzenegger in de bioscoop gezien, wat een vette film en goede special effects en stunts. Maar verder draait mijn leven nu om het theater. Ik heb auditie gedaan voor De Zaak Oppeheimer en met omwegen de rol gekregen. De regisseur is van het Nationaal Toneel en hij heeft gevraagd of ik daar komt werken. Het hoogst haalbare op acteer niveau zonder opleiding? Ik heb mijn twijfels. Daarnaast verdient het niet geweldig. Hij raad mij aan televisie werk erbij te doen maar dat wil ik eerst proberen, ik blijf voorlopig bij Xerox op het lab werken.


Ik sluit het jaar af met een Robin Hood adventure van Sierra. Sierra weet hoe ze adventures moeten maken en deze is weer een meesterwerk. Wat een animatie, wat een grafische pracht. Tja dat kan alleen maar op de PC.
1992
Dagboek, ik heb je flink verwaarloosd maar ik ben dan ook druk geweest. Om te beginnen is televisie werk kut. Ik heb een spotje gedaan voor de Duyvis, ik ben die vent met die bolle kop en sigaar. Dat was 13 uur werken in een ijskoude studio en de historische tekst “Ja dat is wel okay”.

KLICK HERE

Ik heb ook nog een bedrijfsfilmpje gedaan, green screen. Je kent het wel van de Star Wars making off. En een pilot voor een Engels comedy waar ik als rode draad in iedere aflevering de hoofdpersoon in elkaar mep. De dag met de stuntman werken was leuker dan de opnamen. Ik hang mijn droom als acteur aan de wilgen omdat de werkelijkheid een stuk minder leuk is dan de droom.
Zojuist een kopie van Alone in the dark gekregen. Horror en games gaan echt lekker samen. Het sfeertje is super en hoewel de actie wat stroef is. Je bedient je personage als een tank en een schieten is best lastig. De game is ook helemaal in 3D en dat lijkt toch nog wel wat te gaan worden.
In het zelfde horrorgenre ben ik Dark Seed aan het spelen. Een heerlijke adventure met de artstyle van Gigger.
Dune is mijn favoriete game van dit moment. Er zitten clips van de film uit 1984 in! Het is een RTS, een real time strategy game, je maakt resources aan en bereid je voor op een aanval. Dat is echt nog nooit gedaan. En hoppa, deeltje 2 is ook al uitgekomen dit jaar. Het kan niet op!
Na Star Trek 25th Anniversary, wat een toffe adventure is dat, sluit ik het jaar af met Wolfenstein 3D. Ik maak er een punt van om de game niet aan te hebben staan als mijn ouders of familie op bezoek komen. Het ding met hakenkruizen is niet iets was als entertainment gezien kan worden. Hoewel ze net in en na de oorlog zijn geboren hebben ze er meer dan genoeg ellende van meegekregen. Ikzelf vind het overigens ook niet prettig maar mijn hemel wat speelt het lekker.
Weet je wat leuk zou zijn dagboek? Zo'n game maar dan dat je het met andere gamers kunt spelen die er in rondlopen. Helaas bestaat dat niet.
1993
Best dagboek. Er is nu iets nieuws en iedereen heeft het erover. Het is een nieuwe game, The 7th Guest. Je loopt dan door een pre-renderd huis er er zijn echte filmbeelden van hoge kwaliteit! Het is een puzzel game en ziet er fenomenaal uit. Je hebt er wel een CD-Rom voor nodig. Dat is vet want daar kan ook een hele elpee op of een encyclopedie!
Dit gaat echt een duur jaar worden want er is al weer een super mooie game, Myst! Ik snap er geen hol van maar het ziet er wel heel erg mooi uit. Dat komt door al dat geheugen dat er op zo'n mooie zilveren schijf past.


Ook MegaRace is zo'n typische cd-rom-game maar dit is een race game. De omgevingen zijn een film maar het racen zijn de echte computer beelden. Weer een grafisch hoogstandje maar eerlijk gezegd zijn deze games allemaal niet heel erg goed. Een mooie game maakt nog geen goede game.


Ik sluit het jaar af met James Pond 3, een heerlijke platformer.
Mijn PC begint steeds trager te worden. Volgend jaar maar eens nadenken over een nieuwe. Misschien wel een 486. We zien het wel in deel 4 van Dagboek van een gamer.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

  • Tielo, ik ben fan van deze serie! De goed gekozen gametitels die soms legendarisch zijn maar ook wel eens van het bekendere werk afwijken.

    Mega Race en James Pond, daar heb ik zelf ook nog wel herinneringen aan (met zijn lange nek).

    Ook ben ik benieuwd naar een omslag-moment in je leven, omdat ik mij meen te herinneren dat er ook zwartere bladzijdes zullen volgen.
  • @The Decider Thanks, ik heb een lijst games gemaakt die ik nog herinner en die indrukt maakte. In die tijd kwamen er hele nieuwe game genres en dat was enorm opwindend. Dat is iets wat ik tegenwoordig wel mis. Daarnaast struin ik eindeloos lijsten af van games die dat jaar uitkwamen en welke ik ben vergeten.
    Ik kan je nu al vertellen dat de eerste zwarte bladzijde uit mijn leven in deel 4 zal zitten, maar deze keer heeft het een mooi einde, mede dankzij mijn liefde voor games, so stay tuned.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren