1. Dark Souls remastered-details bekend

Dark Souls remastered-details bekend

Praise the sun

Er zijn details over Dark Souls remastered bekend gemaakt. Zo krijgt de remaster van het spel uit 2011 button-mapping, hogere resolutie en betere fps.

Ook heeft de remaster een co-op modus met 6 spelers, in plaats van de originele 4. Tevens kan je ook meerdere Hard Souls tot je nemen, zonder elke keer op de animatie te wachten.

Op de Switch is de amiibo-functionaliteit geactiveerd, dus kan je de praise the sun-animatie uitvoeren.

BETERE FPS en Hogere resulutie

Sommige omgevingen in de originele Dark Souls konden zorgen voor framedrops. Zo was het niet ongewoon dat het spel hapert bij Blighttown. Nu is hier geen sprake meer van.

Daarnaast zijn er ook 4K textures bescikbaar. VG247 was niet heel onder de indruk van de nieuwe textures. Zo zeggen ze: "Even running on a PS4 Pro, it wasn’t impressive."

Button-mapping

In de remaster kan je ook acties aan andere knoppen toewijzen. Met deze button-mapping-functionaliteit kan je bijvoorbeeld rollen toewijzen aan L3.

Het rollen in de remaster blijft wel hetzelfde. In Dark Souls 1 kon je namelijk alleen maar 4 kanten op rollen. In Dark Souls 2 en 3 kan je alle kanten op rollen.

Dark Souls Remastered komt 25 mei naar de pc, PS4, Switch and Xbox One

"Ik ben blij dat ze de rol mechaniek hetzelfde hebben gelaten. Dit forceert je namelijk om veel strategischer te spelen." - Pablo Bool

Dit artikel delen

Over de auteur

Pablo_Bool Ik ga graag eindeloos dood in Dark Souls en speel nog steeds intensief Call of Duty 4 (mods) op de pc. In Fortnite: Battle Royale mag je mij ook graag komen afschieten. Daarnaast duik ik graag in obscure technoplaten rond de jaren 90

Reacties

  • Hmm ik had er meer van verwacht, dit maakt voor mij de keuze nog makkelijker om de Switch versie te pakken.
  • Persoonlijk niet mijn type games, ik wil graag progressie, niet 10 x doodgaan voordat ik drie stappen verder ben. Ik begrijp wel dat het juist de kunst is een manier te vinden om verder te komen, maar dat geduld heb ik niet ;-). Verder vind ik de sfeer die de games uitstralen wel heel tof gedaan.
  • Heb al een lange periode geen game in huis gehaald, dezevstaat in de pre order :)
  • Pfff gaan ze nu echt elke game een remaster geven? Zelfs een spel wat nog geen 7 jaar oud is?
    Mooiere graphics en een betere FPS, nou nou… :')
  • Het feit dat ik nu deze game kan spelen zonder mijn ps3 hiervoor weer moet aansluiten is al reden genoeg om deze in huis te halen.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren