1. Grafische vergelijking tussen X360 en PS4 Pro van Dark Souls remastered

Grafische vergelijking tussen X360 en PS4 Pro van Dark Souls remastered

Licht en kleur veranderingen

Digital Foundry heeft een grafische vergelijking van Dark Souls Remastered tussen de Xbox 360 en PS4 Pro online gezet.

Laatst waren er al beelden vrijgegeven over de remaster en werd bekend dat er button-mapping zal zijn.

Naast de verbetering in fps en resolutie laat de grafische vergelijking zien dat er vooral veel aanpassingen zijn gedaan op de lichtinval en kleur.

Dark Souls Remastered gaat 40 euro kosten en komt 25 mei naar de pc, PS4, Switch and Xbox One.

"De remaster is zeker een verbetering, maar ik had wel meer grafische verbeteringen geanticipeerd. De verandering in kleur geeft het spel een iets platter uiterlijk dan ik had verwacht. Laat weten wat jij vindt na het kijken van de video."

Dit artikel delen

Over de auteur

Pablo_Bool Ik ga graag eindeloos dood in Dark Souls en speel nog steeds intensief Call of Duty 4 (mods) op de pc. In Fortnite: Battle Royale mag je mij ook graag komen afschieten. Daarnaast duik ik graag in obscure technoplaten rond de jaren 90

Reacties

 • Ben benieuwd voor de volgende generatie aan consolegames. Ik wil geen zwartkijker zijn, maar het aanbod aan geremasterde games op de huidige consoles is gigantisch. Naast "Shadow of the Colossus" en "the Last of Us" die terecht een remaster verdienden, vind ik het toch jammer dat men zo graag geld wil slaan uit dit soort dingen.

  Ik bedoel, leuk dat er ook nog een aantal nieuwe games verschijnen (waaronder grote titels: GOW, LOU2, RDR2, Horizon: Zero Dawn, etc. - dus ik klaag echt niet) maar het backwards compatible maken van games zou veel "klantvriendelijker" zijn. We hebben deze games waarschijnlijk al gespeeld (én volle pot betaald) en leuk dat men ze weer in een "nieuw" jasje aanbiedt, maar ik vind het erg zonde dat men zo weinig nieuwe titels lanceert. Het lijkt alsof de markt niet alleen verandert door het kunnen aanschaffen van microtransacties, maar ook het remasteren van games lijkt me een makkelijke melkkoe tegenwoordig.

  Sorry voor dit pleidooi, het is mijn mening dus ik spreek niet voor iedereen, maar ik zou graag ook nog wat nieuwe leuke sp-games op mijn console willen spelen buiten enkel en alleen maar wat opgepoetste games. Gelukkig biedt de Nintendo Switch nog een originele manier van vermaak (met daarop ook remasters zoals Skyrim en L.A. Noire wat knap is voor een handheld in tegenstelling tot een new generation console), en als ik games in 60 fps wil spelen, doe ik dat wel op m'n PC. ;)
 • @Mister Frowdo

  Ding Ding !! We have a WINNER!!
 • @Mister Frowdo

  ''maar het backwards compatible maken van games zou veel "klantvriendelijker" zijn''

  Deze Xbox 360 versie is gewoon backwards compatible op de One hoor. ;)
 • @Robskeee
  Jep het zou ze alleen wel gesierd hebben als ze de upgrade hadden aangeboden ala Oblivion of Mirrors Edge (qua vooruitgang vergelijkbaar met de enchanted voorbeelden). Maar het zal een geldkwestie zijn van de uitgever in kwestie die liever opnieuw casht zoals Frowdo eigenlijk ook aangeeft.
 • @xevulutionx Ja natuurlijk is het beter als ze er nog een enhanced patch overheen gooien. Maar mijn punt is dat deze 360 versie gewoon speelbaar is op de One(x). De mensen die deze upgrade niet het geld waar vinden kunnen gewoon de 360 versie opstarten.
 • @Robskeee

  Maar ondanks de backward compatibility van de One komen er nog steeds teveel remasters uit. Zelfs voor de PC. Te zot voor woorden.

  Een remake zoals Shadow of the Colossus of Zelda The Wind Waker pak ik met beidde handen graag aan. Ik heb (imo) ook geen probleem met een remaster zoals The Last of Us of Uncharted waarin de framerate verdubbeld is en er geen sprake is van irritante dingen zoals screen tearing.

  MAAR (deel 1) remasters die op maximum 30 fps draaien, mogen van mij in de hoogste true 4K boom vliegen. Ik zal nooit Skyrim, LA Noire, Dishonored, Assassin's Creed Ezio Trilogy/Rogue op de PS4/XboxOne kopen.

  GTA V is een uitzondering omdat deze echt wel bewerkt is (first person view, etc.)

  MAAR (deel 2) remasters op de Switch hebben zoals Frowdo hierboven al vermeld een pluspunt: de handheldmodus. Nog een pluspunt: Lelijke gedateerde games worden plots een pak mooier door dat kleine Nintendo schermpje. Skyrim als beste voorbeeld.  :)
 • Deze game is eigenlijk helemaal aan mij voorbij gegaan (destijds). Shame on me?
 • Zoveel mooier is het nou ook weer niet.
 • Wow dit valt even tegen. Beetje jammer dat ze niet meer hebben (kunnen) doen. Nu voelt het aan als een cashgrab.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren