1. Dataminer lekt inhoud Battlefield 5 Battle royale-modus Firestorm

Dataminer lekt inhoud Battlefield 5 Battle royale-modus Firestorm

Tanks, versterking, veroverbare doelen en veel meer

Een dataminer heeft aan de hand van Battlefield 5-data een hoop informatie over de aankomende battle royale-modus ontdekt. De modus, Firestorm, krijgt onder andere tanks en zou een winters uiterlijk hebben.

Op Reddit is een uitgebreid bericht te lezen over de inhoud van Firestorm van gebruiker Temporyal. Ten eerste meldt hij dat er drie modi naar Firestorm komen: Solo, Duo en Squad. Potjes zouden maximaal 64 man bevatten en de bestaande Battlefield 5-klassen zouden beschikbaar zijn. De map zou gebaseerd zijn op Noorwegen en de modus zou onderdeel kunnen zijn van Tides of War, de episodische multiplayer-modus die oorlogsverhalen vertelt.

Een hoop van de gameplay-mechanieken klinken erg bekend. Zo kunnen spelers rugzakken vinden, kluizen openen voor betere loot en loot komt in vier verschillende gradaties. Opvallend zijn 'dynamische evenementen', waaronder punten vallen die spelers kunnen veroveren. De dataminer noemt 'resupply points' en 'vehicle breakouts'.

Battlefield 5

Loot

Wapens zouden gevonden worden in zes categorieën LMG, Pistol, Rifle, Shotgun, SMG and Sniper. Net als andere battle royale-games liggen verschillende attachments verspreid over de map. Ook is er armor te vinden, inclusief een 'special armor plate' die krachtiger dan de rest lijkt te zijn.

Ook onthult de data dat er verschillende voertuigen zijn, waaronder de Tiger- en Valentine-tanks. Daarnaast zijn vliegtuigen en verschillende trucks beschikbaar. Voertuigen zouden gebruikmaken van brandstof en dus beperkt bruikbaar zijn.

Reinforcements

Tot slot zouden spelers versterking kunnen oproepen tijdens een potje Firestorm. De volgende Reinforcements worden genoemd: Artillery Strike, Vehicle, Danger Zone, Supply Drop, Strafing Run en de V1 Rocket. Het lijkt erop dat spelers deze hulpmiddelen op de een of andere manier kunnen verdienen om de winst te behalen. Dit wordt overigens gewoon 'Win' genoemd.

Battlefield 5

Firestorm staat gepland voor de lente van 2019 als gratis dlc. Hoewel EA officieel nog niets naar buiten heeft gebracht over de battle royale-modus, reageert Dice zelf met cryptische emoticons op het Reddit-bericht.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

  • Toch stiekem best wel zin in deze mode.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren