1. Dataminer vindt mogelijk bewijs voor nieuw Switch-model

Dataminer vindt mogelijk bewijs voor nieuw Switch-model

Nieuwe versie zou een oled-scherm hebben

Een dataminer is mogelijk aan informatie over een nieuw model van de Nintendo Switch gekomen.

SciresM is een relatief bekende dataminer en hacker, en meldt op 4chan (via ResetEra) dat hij aan mogelijke informatie over een nieuw Switch-model is gekomen. Het model zou draaien op de Mariko SoC-chip en net zoals de standaard Switch zowel als handheld als tv-console kunnen functioneren.

Het nieuwe model zou de codenaam 'Aula' hebben. In de code van de huidige Switch zou deze codenaam meermaals worden genoemd. Daarbij zou het scherm zijn verbeterd - het zou mogelijk om een oled-scherm gaan, al weet hij niet zeker of het scherm een 4k-resolutie kan weergeven. Wel zou de console op televisies 4k ondersteunen. Ook zou het apparaat met een nieuwe docking station komen.

Tot slot zou het nieuwe model een betere koeling hebben en langer meegaan door verbeterde batterijen. De dataminer speculeert dat er mogelijk games in de maak zijn die beter draaien op de nieuwe console, vergelijkbaar met enkele games die voor de Nintendo DSi verschenen, of hoe sommige games er beter uitzien op de PlayStation 4 Pro ten opzichte van de reguliere PlayStation 4.

Belangrijk om te vermelden is dat bovenstaande informatie op geen manier officieel bevestigd is. Er gaan al jaren geruchten over een verbeterde versie van de Switch, maar vooralsnog heeft Nintendo niets aangekondigd. De Switch en Switch Lite verkopen nog altijd erg goed - in Japan en de Verenigde Staten is de hybride console constant het bestverkochte platform, net zoals in verschillende Europese landen, waaronder het Verenigd Koninkrijk.

NIntendo Switch, Switch

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Ik zou hem wel gelijk kopen.
 • Dit is niet echt een sprong als een switch 2.

  Zelfde chipset. Hogere clockspeed (wss door de betere koeling en huidige switch best zwaar underclocked is in handheld). Verschil zal minimaal zijn qua performance als deze geruchten waar zijn. Het kan natuurlijk heel anders verlopen. Ik ben heel benieuwd. Stiekem hoop ik wel wat meer dan deze geruchten.

  Een profiel in het OS zegt natuurlijk niet zo gek veel. Kan ook een speciaal dev model zijn of een experiment want ze ook volop doen natuurlijk bij de hardware afdeling. Of een pro die nog in de maak is waar de spes nog kunnen veranderen. Ik zou er niet teveel in lezen.
 • @Newgamessuck
  Ik zou dan eerder gewoon een nieuwe SoC verwachten hoor, die net als de PS4 Pro en Xbox One X de games iets beter draait., misschien 4K docked, 1080p handheld ofzo.
 • @CerandoX.nl

  Verwacht ik ook.

  De Mariku chip is volgens mij een variant op de huidige Tegra X1 base.

  In de originele Switch zit een “Logan” chip. Hence Mariku is een partner variant met simpelweg zuinigere instellingen/mogelijkheden tegen dezelfde power output.

  Voor 4K berekeningen is wel iets meer nodig als we het over Pro modellen hebben. Eerder een Tegra X2 denk ik?

  Deze mariku chip lijkt daarom ook meer geschikt voor een revisie van de huidige Switch. (Denk in termen als ps4 slim)
 • @Ramirez

  Mariko zit in de lite en de switch (met de rode verpakking, niet de release modellen).

  Daarom is de switch wat zuiniger geworden. Echter draait Mariko wel underclocked, dus er is nog een mogelijk ten kosten van meer energie (die je weer kunt besparen met oled).
 • Klinkt interessant, maar voor mij niet de moeite.
  Mijn switch draait als een tierelier!
 • Dan zie ik liever een dock die de huidige en nieuwe switch een upgrade geeft.
 • @robertflappie

  Niet mogelijk omdat de huidige usb c poort in de Switch niet de benodigde snelheden kan halen.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren