1. Tweede dlc-personage Super Smash Bros. Ultimate mogelijk ontdekt

Tweede dlc-personage Super Smash Bros. Ultimate mogelijk ontdekt

Nieuw personage draagt de codenaam 'Brave'

Dataminers hebben mogelijk het tweede dlc-personage ontdekt in de code van Super Smash Bros. Ultimate. Het personage de codenaam 'Brave'. Daarnaast worden in de code nog eigenschappen uitgelicht voor het dlc-personage Joker.

Op ResetEra wordt de code van de game besproken op basis van tweets van gebruiker 'jam1garner'. In de tweet wordt uitgelicht dat de code van de game nieuwe namen noemt van personages die nog niet gelinkt zijn aan personages. Daarbij worden drie vechters benadrukt die respectievelijk de codenamen 'Jack', 'Brave' en Packu' dragen.

Op het forum wordt uitgelegd dat de naam 'Packu' refereert naar het personage Piranha Plant. Dit personage werd al eerder aangekondigd en wordt op 15 februari 2019 toegevoegd aan Super Smash Bros. Ultimate. Dit personage is speelbaar voor alle spelers die voor 31 januari 2019 de game hebben aangeschaft.

De codenaam 'Jack' kan volgens het forum refereren naar Joker. Joker werd afgelopen december aangekondigd als het eerste dlc-personage voor Super Smash Bros. Ultimate. De codenaam 'Jack' kan mogelijk refereren naar het personage Jack Frost uit de Persona-franchise.

Super Smash Bros Ultimate

Daarmee blijft de codenaam 'Brave' over voor vermoedelijk het tweede dlc-personage voor de populaire vechtgame. Op het forum wordt de codenaam gelinkt aan het personage Erdrick uit de Dragon Quest-franchise. Volgens de website refereert de zogenaamde 'Hero'-class in Dragon Quest naar 'Yusha' in het Japans. Wanneer deze benaming direct vertaald wordt naar het Engels, staat het voor het woord 'Brave'. Hiermee wordt verondersteld dat Erdrick het tweede dlc-personage wordt voor Super Smash Bros. Ultimate.

Het is tevens niet de eerste keer dat Erdrick wordt genoemd als het tweede dlc-personage voor de nieuwe Switch-game. Eerder ging er namelijk het gerucht dat Erdrick toegevoegd ging worden na een vermoedelijke lek. Zo werd er beweerd dat er zowel een mannelijke als een vrouwelijke versie van Erdrick speelbaar wordt. Hiermee lijkt een toevoeging van het Dragon Quest-personage steeds aannemelijker.

Naast het blootleggen van informatie over een nieuw personage werden ook gegevens gevonden die eigenschappen uitlichten van de nieuwste personages. Zo wordt op dezelfde forumpost een tweet getoond die met gegevens over de snelheid van verschillende personages. Zo wordt de snelheid van Piranha Plant en 'Brave' als tamelijk langzaam gezien wanneer hij vergeleken wordt met snelheden van de personages Incineroar en Sonic. Joker kan volgens de gegevens een stuk sneller bewegen ten opzichte van de anderen en wordt vergeleken met de snelheid van Mewtwo, Charizard en Ridley.

Daarnaast wordt omschreven dat Joker hetzelfde gewicht heeft als personages Peach en Daisy en als vaardigheden een 'wall-jump', en een 'rapid-jab' kan uitvoeren. Ook wordt uitgelicht dat 'Brave' hetzelfde gewicht heeft als Cloud en ongeveer de snelheid heeft van Young Link. Ondanks deze gelekte gegevens heeft Nintendo hier nog niet op gereageerd.

Super Smash Bros. Ultimate is verkrijgbaar op de Nintendo Switch.

Dit artikel delen

Over de auteur

Rick Bloemzaad Redacteur bij Gamer.nl en Insidegamer.nl. Houdt van zowel moderne games als klassiekers. Van Overwatch en Mario Kart 8 Deluxe tot Super Mario 64 en GTA 2.

Reacties

 • Thanks IG voor dit nieuwtje. Hoef ik dat vreselijke forum geen click te geven.

  Leuk voor de mensen dat ze al sinds de DLC aankondiging season pass al Erdrick aanwijzen voor een DLC spot. Ik wacht liever even af. Brave kan eigenlijk alles betekenen. Bravely default ? 99% van de JRPG heroes zijn *brave*. Goku is ook brave 🤣.
 • @ShadowhunterrX graag gedaan :) En ja, Goku is ook brave! Laat maar komen Nintendo!
 • Als ik een switch zou kopen, ga ik gewoon wachten op de ultimate editie met al de DLC.
 • @CyberFl
  Is eral my boy 😘
 • @CyberFl

  Blijkbaar niet heel erg bekend met Evergreen Nintendo games. Op release kopen of 3 jaar later. Je betaalt gewoon hetzelfde .
 • @Newgamessuck

  Nintendo first party games belanden idd bijna nooit in de budgetbak. Met een beetje geluk kan er na een kleine 3 jaar 15 euro van de prijs af. Met heel veel geluk komen er zogenaamde “players choice” of “select” editie’s met spuuglelijke doosjes uit voor 3 tientjes.

  Kan het de winkels ook niet kwalijk nemen. Nintendo software blijft gewoon goed verkopen, er is geen enkele reden de prijs te verlagen. Het voordeel is wel dat je daarom altijd een goede prijs beurt op de 2e hands markt, ze houden altijd hun waarde. Plus dan nog het feitje dat gamecards veel duurzamer zijn dan discs…je hebt altijd een uitstekend product.

  Zelda BotW is 2e hands gewoon nog rond de 50/55euro waard. Ter vergelijking: horizon op de ps4: nog geen 15.

  Het heeft geen nut om te wachten.
 • Het vage met Nintendo is altijd dat ze hun classics niet afdingen. Waarschijnlijk omdat ze dan geen ene ruk meer verdienen aangezien veel mensen alleen een Nintendo halen voor de classics.
 • @RiRi

  Of omdat de spellen zo vreselijk goed en langdurig leuk zijn, dat mensen het ervoor blijven betalen?
  Het is heerlijk handelen met nintendo spul. Toch een beetje net als Apple.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren