1. Dauntless haalt binnen week ruim vijf miljoen spelers

Dauntless haalt binnen week ruim vijf miljoen spelers

Ondanks langzame start

Dauntless, een gratis monsterjager spel, heeft binnen een week ruim vijf miljoen spelers binnengehaald.

Ondanks de lange wachttijden, omdat de vraag bij spelers zo groot was, heeft Dauntless binnen een week na lancering ruim vijf miljoen spelers binnengehaald. De game kwam 21 mei uit voor de PlayStation 4, Xbox One en op de pc als een Epic Games Store exclusive. De vraag naar de game was zo groot dat Phoenix Labs moeite had met bijblijven.

Problemen met matchmaking en serverproblemen hielden de game tegen. Sommige spelers moesten zelfs drie uur wachten om het spel in te komen. Bovendien kwamen er meldingen binnen van aangeschafte items die niet terug te vinden waren op het account van spelers. Dit is nog al een probleem voor een gratis game die afhankelijk is van microtransacties. Ook crashen was in de eerste dagen geen onbekende klacht.

Dauntless

“Als je de voorvallen realistisch bekijkt, dan zul je begrijpen dat dit problemen zijn waar elke nieuwe game tegenaan loopt en dat er geen sprake is van gebrekkige planning”, vertelt hoofd van publicatie bij Phoenix Labs, Nick Clifford, aan Kotaku. “Van een groot deel van deze problemen weet je niet dat ze bestaan, tot spelers om de hoek komen kijken.”

Het officiële Twitter-account van Dauntless houdt spelers op de hoogte van hoe Phoenix Labs het aantal spelers bij probeert te benen. Ogenschijnlijk gaat de serversituatie erop vooruit nu de ontwikkelaar druk bezig is met het verhogen van de capaciteit voor de game.

Dauntless maakt gebruik van cross-platform play. Dit houdt in dat spelers, als het zover is, hun voortgang mee kunnen nemen naar bijvoorbeeld de Nintendo Switch en mobiel.

Dit artikel delen

Over de auteur

Romée Scholten Gek op games, gek op schrijven, af en toe ietsjes afgeleid.

Reacties

  • nou ik kon niet eens in de servers want ze zaten te vol… goed gemaakt hoor!……
  • Goeie release timing. In september komt Iceborne en veel monster hunter volk kan wel ff een "fix" gebruiken.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren