1. Days Gone-regisseur: 'elementen van waarheid in Bloomberg-rapport'

Days Gone-regisseur: 'elementen van waarheid in Bloomberg-rapport'

'Waar rook is, is vuur''

Days Gone-regisseur Jeff Ross zegt dat er een 'kern van waarheid' zit in het Bloomberg-artikel over Sony Bend. Dat zegt Ross in een interview met God of War- bedenker David Jaffe.

Afgelopen week verscheen een rapport van Bloomberg waarin bronnen melden dat een pitch voor Days Gone 2 werd afgewezen omdat de game 'ontwikkeling veel tijd kostte' en de game niet goed genoeg werd vervangen.

Sony Bend werd vervolgens op een multiplayergame van Naughty Dog en een nieuw Uncharted-project gezet. Omdat de topmannen van Bend het niet eens zouden zijn met de invloed van Naughty Dog, zouden ze zijn gestopt met het project om aan een eigen, nieuwe titel te werken.

"Ik denk dat Jason een serieuze journalist is", antwoordt Ross op de vraag of hij het artikel te eenzijdig vindt. "En hij stopt een hoop integriteit in z'n verslag. Ik denk dat hij een diverse hoeveelheid onderzoek heeft gedaan. Onze relatie met Naughty Dog gaat terug helemaal naar 2009, en die is altijd goed geweest. Ze zijn altijd behulpzaam geweest. 

Er zijn altijd pijnpunten, maar ik denk dat er elementen van waarheid inzitten - ik denk dat het artikel klopt op basis van de bronnen. Ik denk dat hij een aantal goede bronnen heeft, ik geloof in hem en ik respecteer het artikel. Zelfs als het niet iedereens versie is van wat er is gebeurd."

Ross concludeert ook: 'waar rook is, is vuur wat het rapport betreft.

Naast een nieuwe Uncharted-project zou Naughty Dog ook werken aan een remake van The Last of Us, nadat ondersteunende Sony Visual Arts Group grotendeels opstapte.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

  • Bend probeerde blijkbaar een coop live service game te pitchen. Ik ben echt heel blij dat Sony daar nee tegen heeft gezegd. Bend zou na Anthem en Avengers beter moeten weten en moeten snappen dat niet alles een live service game hoeft te zijn. Fans van de eerste game zitten daar ook niet op te wachten, die willen gewoon een story driven singleplayer sequal. Ik wel in ieder geval.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren