1. Days Gone-schrijver: 'Als je een game goed vindt, koop het dan voor de volle mep'

Days Gone-schrijver: 'Als je een game goed vindt, koop het dan voor de volle mep'

Te weinig mensen zouden Days Gone op lancering hebben gekocht

Volgens de schrijver en creative director van Days Gone moeten meer spelers games op of rond de dag van lancering kopen om zo kans te maken op een vervolg.

Dat meldt hij in een gesprek met game-ontwikkelaar David Jaffe op zijn YouTube-kanaal. Schrijver John Garvin reageert daarmee indirect op de eerdere geruchten dat SIE Bend Studio geen vervolg op Days Gone mag maken.

"Als je een game goed vindt, koop het dan voor de volle mep", aldus Garvin in de video. "Ik hoor gamers zo vaak zeggen dat ze een game in de uitverkoop halen, of via PlayStation Plus. Klaag niet dat een game geen vervolg krijgt als het op lancering niet werd ondersteund. Er werden op lancering miljoenen exemplaren van God of War verkocht en van Days Gone niet."

Garvin geeft wel aan dat hij beseft dat zijn mening sommige spelers boos kan maken. Volgens eerdere geruchten stelde Bend Studio aan Sony voor om een vervolg op Days Gone te maken, maar keurde Sony dat af. De studio zou kort aan een nieuwe Uncharted-game hebben gewerkt, maar zou weer van dat project af zijn gehaald. Inmiddels zou Bend Studio aan een nog onbekende titel werken.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

  • Er zijn weinig titels die ik bij launch koop als het om een nieuwe franchise gaat. Tenzij ik echt omver wordt geblazen door trailers en gameplay. Of als ik alleen maar goede reviews lees of verhalen hoor.
    Een nieuwe IP koop ik vaak als het in de sale is, om te ontdekken of het iets voor mij is.
    Ik vind deze uitspraak gedurfd. De mensen die vragen om een vervolg willen meer zien van deze serie, ongeacht of zij de game pas later opgepakt hebben. Als er echt veel mensen vragen om een vervolg denk ik dat een deel 2 t.o.v deel 1 beter zal verkopen bij launch.
    Maar persoonlijk denk ik dat Days gone een te kleine fanbase heeft voor een deel 2. Aan de hand van statistieken, behaalde trophies, is natuurlijk ook te zien of het spel vaak volledig uitgespeeld is of dat mensen vroegtijdig zijn afgehaakt. Dat zal naast de verkoopcijfers ook wel een beslissende rol hebben gespeeld.
  • @xdjust
    Ik heb de game via ps+ binnen gehaald, gratis dus. Gelukkig maar want na iets langer dan een uur vond ik het al wel welletjes. Gevoelsmatig leek het - naar mijn mening - een last of us cloon, met daarbij onhandige voertuig controls.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren