1. De Atari VCS-console kan binnenkort gepreorderd worden

De Atari VCS-console kan binnenkort gepreorderd worden

199 dollar en hij is van jou

Het is binnenkort mogelijk om de aankomende Atari VCS-console te preorderen.

Dat is aangekondigd op de IndieGoGo website. Het apparaat kan overigens alleen via Indiegogo gekocht worden. De console zal 199 dollar kosten(ongeveer 165 euro) en kan vanaf 30 mei besteld worden. Bovendien komen er klassieke games op zoals Asteroids en Centipide, maar ook moderne indie-spellen.

Ook is er meer bekend over de specs van het apparaat. Het zal een Radeon-graphics chip die 4K, HDR en 60FPs ondersteunt. Ook heeft het onder andere een USB 3.0-poort en Bluetooth 5.0. Hoeveel opslagplaats de console zal hebben is niet bekend, maar het zal komen met honderd ingebouwde klassieke games.

Een maand geleden maakte Atari nog bekend dat de mini-console de Atari VCS ging heten. Daarbij werd het nieuwe model geshowd met moderne lijnen, maar toch met klassieke details. COO van Atari Connected Devices, Michael Arzt zei toen over het apparaat: "Het is een nieuw apparaat ontworpen voor de woonkamer van nu."

Tijdens de Game Developers Conference in San Fransisco kwam ook naar voren dat het apparaat op Linux gaat draaien.

Naast het spelen van klassieke Atari-spellen heeft Michael Arzt ook laten weten dat het mogelijk is om streamingdiensten zoals Netflix en Spotify te gebruiken op de Atari VCS. Het volgen van social media accounts is ook mogelijk op de VCS.

Michael Arzt zegt niet op hetzelfde niveau willen te bevinden als NES mini of andere retroboxes. Die doen volgens hem hetzelfde wat de originele console deden, maar dan in een nieuw jasje.

Dit artikel delen

Over de auteur

Arran Winmai Met veel liefde speel ik games als Horizon Zero Dawn, Dishonored en Fallout 3. Race- en sportgames zijn niet echt mijn ding, maar gelukkig zijn er genoeg andere genres!

Reacties

 • Ze moeten eerst maar eens met wat meer info naar buiten komen voor ik ook maar een cent hieraan uitgeef. Eerlijk gezegd vertrouw ik het zaakje niet zo; 't zou me niks verbazen als het een grote hoax is. Gewoon een dude die zegt een product op de markt te willen brengen die inspeelt op sentiment van Jan en alleman. Vervolgens geld binnen harkt met pre-orders om dan uiteindelijk nooit meer van zich te laten horen.
 • @Kwolly

  Dat is precies waar ik ook al een keer aan gedacht heb.
  Zoek maar eens op over ‘the Dale’. Dat was een prestigieus project waarbij een auto gemaakt werd die vele kilometers meer moest kunnen rijden per liter dan andere tevens veel goedkoper was dan gewone autos, en dat was bedacht door iemand die slimmer was dan veel andere.
  Maar ook 1 grote hoax. Die ene auto die er is gemaakt als model was nog wel van hout en schroeven gemaakt. Wel van een afstandje redelijk netjes, vandaar dat men er massaal in trapte.
  Lol

  Als je dit verhaal kent, aan dit doet me die VCS ook denken, veel praten, mooie woorden. Geen details brengen maar wel een pre order openen.
  Daarna stil blijven en met de centen verdwijnen.

  Wat ik vooral raar vind is dat je niet via Atari kunt reserveren. Of via een VCS website.

  Ik wil dit eerst wel eens zien voor ik ook maar ooit geld geef.
 • Ja dat "dale" verhaal ken ik ook inderdaad. Het enige verschil was dat the Dale geen Toyota was en dit wel een Atari. Ik bedoel hiermee te zeggen dat de wereld ontploft van de hoaxen maar er in dit geval wel een merknaam wordt gebruikt. En als dit een hoax zou zijn, Atari hier allang stappen tegen had ondernomen. Maar alsnog even afwachten inderdaad.
 • @TommieNL

  Daarom dat ik ook niet meteen denk dat het een hoax is. Maar dat is me wel eens in mijn hoofd geschoten met de vraag ‘wat nou als dit nou eens een hoax zou zijn’. Lol

  Vanwege de grote bekendheid en een merk zal dit ook wel echt zijn, die Dale was inderdaad volledig nieuw ‘merk’.
  En in een tijd zonder internet. Dus er kon veel minder onderzoeken gedaan worden door normale mensen zoals jij en ik.
  Die moesten alles maar geloven.
 • @TommieNL

  Coleco (bekend van de ColecoVision gemeconsole uit de 80's) is vrij recent nog op deze manier misbruikt voor de Coleco Chameleon. Een spelcomputer voor het spelen van retrogames vanaf een cartridge. De behuizing was gemaakt met een oud matrijs van de Atari Jaguar en in een transparant demostratiemodel zat niks meer dan een afgedankte videokaart. En destijds was er ook niemand die in opstand kwam. (Maar misschien ook omdat Coleco al sinds 1989 op de fles is)
 • @Kwolly

  Ik denk wel dat Atari wat meer zal dreigen als hun naam wordt misbruikt en het geen toestemming heeft gegeven.
  Ze zitten wel meer op hun geld vermoed ik.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren