1. De beste 1 aprilgrappen van de game-industrie

De beste 1 aprilgrappen van de game-industrie

Game launcher launchers en een vierkante Kirby

1 april, je moet er maar van houden. Toch vinden we het leuk om ieder jaar te kijken waar de gamesindustrie weer meer komt, dus hebben we een lijstje gemaakt met een aantal leuke 1 aprilgrappen. De lijst is verre van compleet, dus laat vooral weten wat jij hebt gezien!

Snake in Google maps

Op InsideGamer kon je al lezen dat Snake speelbaar is in Google Maps. Het eeuwenoude spelletje dat groot werd door Nokia-telefoons is te vinden in de applicatie van Google. Je kunt de game spelen vanuit de menu-bar, waarna de game opent en spelers kunnen kiezen uit verschillende grote steden als Londen en Caïro. De kunst is om de randen niet te raken terwijl je zoveel mogelijk passagiers ophaalt en je trein alsmaar groeit.

Maps
Maps

De rabbids nemen for honor over

De rabbids uit het Rayman-universum nemen For Honor over. Althans, het lijkt erop dat ze de normale soldaten vervangen en met dingen als wc-ontstoppers de strijd aangaan met het andere team. De invasie is onderdeel van For Honor Season 3, dat recent is begonnen. Lees hier meer over de update.

rabbids

Ash Ketchum in Pokémon Go

Niet zo lang geleden kwam de Snapshot-functie uit voor Pokémon Go, waarmee je foto's kunt maken met je eigen pokémon. Een leuk feitje is dat je de pokémon Smeargle kunt tegenkomen als je een foto hebt gemaakt, mocht je gelukt hebben. Voor 1 april heeft Niantic toegevoegd dat je in plaats van de schilder-pokémon niemand minder dan Ash Ketchum kunt ontmoeten. Daarbij kun je ook nog een Pikachu met pet tegenkomen.

Pokémon Go

Kirby is vierkant

Deze heb je vast al voorbij zien komen, maar Nintendo's jaarlijkse 1 aprilgrap blijft leuk gevonden. Op de Japanse website van het roze personage staat een uitgebreid verhaal over waarom Kirby na zoveel jaar rond zijn toe is aan verandering, waardoor ze hem maar vierkant hebben gemaakt. Bekijk daar ook de hilarische box arts en vierkante merchandise.

kirby

The Division 2 en Anthem verbroederen

Op de Reddit van The Division 2 en Anthem, twee grote loot shooters van dit moment. Hoewel veel spelers met name vitten op Anthem vanwege de vele gebreken, hebben de twee Reddit-topics een leuke manier gevonden om de games te verbroederen. De headers en lay-out van beide topics zijn verwisseld, waardoor r/thedivision eruitziet als Anthem en r/anthemgame eruitziet als The Division 2.

Anthem

game launcher launcher

Tegenwoordig heb je te veel game launchers op pc. Je hebt Steam, Uplay, Epic Games Store, Battle.net, Origin, Bethesda Launcher, etc. Hardware-fabrikant Corsair heeft daarvoor de Game Launcher Launcher uitgevonden, een onwijs grappig programma dat alle bestaande game launchers verzamelt en je aankopen laat doen. Natuurlijk is het niet echt, maar de manier waarop ze huidige game launcher op de hak nemen is briljant. Het programma laat je geen games refunden, spelers krijgen tientallen pop-up-notificaties en je kunt geld inruilen voor RGBucks. Kijk de trailer hieronder en let ook vooral op de namen van games in de bibliotheek.

Omega, de kwaadaardige assistent

Square Enix heeft voor 1 april een leuke persiflage op digitale assistenten als Google Assistant en Amazon Alexa uitgebracht. Onderstaande trailer is een typische productvideo van een perfect Amerikaans gezin dat de Omega in huis haalt. Wat ze niet weten is dat Omega eigenlijk een superwapen en eindbaas is in Final Fantasy 14, dat niets liever doet dan hun simpele opdrachten omzetten in ongeluk en uiteindelijk dood en verderf. Briljant.

Diablo immortal

Grapje.

alles komt naar de Switch

IGN heeft een van de beste 1 aprilgrappen van het jaar. In een namaak-Nintendo Direct maakt Nintendo bekend dat alle games en consoles naar Switch komen. Alle Zelda-Games, de volgende Fallout-games, Xbox One S én X; alles komt naar de Switch!

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • https://www.reddit.com/r/AnthemTheGame/comments/b7y5nw/anthem_has_a_plethora_of_end_game_content_for_you

  Ik stonk wel totaal in de grap dat Avengers werd uitgesteld omdat Disney het te gewelddadig zou vinden en het aangepast moest worden. Was al helemaal pissig, tot ik de datum zag
 • @Bert de Vries haha, lekker Bert.
 • Ik blijf die van Blizzard van een aantal jaar terug altijd leuk vinden.
  https://www.youtube.com/watch?v=KlwIwYqjNlc
 • Eerlijk is eerlijk, alle Zelda games op de Switch zou wel geweldig zijn. HAHA
 • https://www.facebook.com/54566096335/posts/10157948829871336?sfns=mo

  Ik vind deze van Time Warp x Rockstar Games wel een mooie, of zal t echt waar zijn?

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren