1. De beste filmpjes met Nintendo’s Reggie Fils-Aime

De beste filmpjes met Nintendo’s Reggie Fils-Aime

Van kontschoppen tot als een malloot dansen

Vanaf 16 april is Reggie Fils-Aime niet langer directeur van Nintendo Amerika. De beste man gaat dan met pensioen, en zijn grote schoenen worden gevuld door Doug Bowser. Tijd om de leukste filmpjes van ‘de Regginator’ erbij te pakken!

Reggie Fils-Aime was namelijk een hele speciale directeur binnen de game-industrie. Hoewel je wellicht de namen van een aantal andere mensen die werkzaam zijn binnen deze industrie kent, zijn er maar weinig die hun rol met zoveel passie en humor bekleedden. Sinds de eerste echt publieke verschijning van Reggie op Nintendo’s E3-presentatie in 2004 heeft de man zijn meme-waardige status volledig geaccepteerd en heeft hij er in al die jaren zelfs wat schepjes bovenop gedaan. Bekijk onderstaande video’s maar eens.

E3 2004

Zoals gezegd viel Reggie Fils-Aime – toen nog directeur van sales en marketing - meteen op toen hij voor het eerst als mondstuk voor Nintendo werd gebruikt op de E3-presentatie in 2004. Hij begon de presentatie met: “My name is Reggie. I'm about kickin' ass, I'm about takin' names, and we're about makin' games.”

Tja, met zo’n quote viel hij natuurlijk meteen op, zeker omdat Nintendo in die tijd langzaam afscheid nam van zijn ietwat kinderachtige imago. De quote en de zelfverzekerdheid waarmee Fils-Aime de show presenteerde, leek een nieuw, stoer Nintendo uit te stralen. En laten we wel wezen, als je de presentator bent van een show waarin een nieuwe, ‘volwassen’ Zelda wordt onthuld, alsmede de Nintendo DS, dan kun je vrij weinig fout doen.

Reggie’s lichaam is er klaar voor

Na de befaamde E3-presentatie kon Reggie niet meer stuk bij fans: door zijn stoere quote werd hij al snel ‘de Regginator’ genoemd en verschenen er allerlei humoristische plaatjes van hem op internet. Op de Nintendo-presentatie van E3 2007 gooide Reggie er een andere inmiddels welbekende opmerking uit.

Tijdens de onthulling van Wii Fit stond hij namelijk samen met Shigeru Miyamoto en zijn toenmalige vertaler Bill Trinen op het podium. Vlak voordat hij op het Balance Board stapt, claimt hij: “My body is ready.” Hieronder kun je de befaamde zin beluisteren, en ook een hippe, muzikale remix die de InsideGamer-redactie voor elke Direct-uitzending even opzet.

Bowser verbrandt Reggie

Dat Doug Bowser de rol van Reggie Fils-Aime overneemt, hadden we eigenlijk kunnen weten. In de onthullingsvideo van de 3DS zien we aan het einde namelijk hoe Reggie de 3DS vasthoudt… en Bowser er vervolgens uitkomt en hem levend verbrandt.

De Fils-a-Mech

In 2014 waren ze bij Nintendo natuurlijk ook allang bewust van de meme-waardige status van Reggie Fils-Aime. Om de E3-plannen van het bedrijf aan te kondigen, werkte Nintendo samen met YouTube-kanaal Mega64 om een video rondom de inmiddels legendarische Fils-a-Mech te maken. De Fils-a-Mech ziet er stoer uit met zijn zonnebril, maar zet hij die af, dan wordt iedereen om hem heen vernietigd door zijn laserogen…

Het filmpje is misschien ietwat flauwtjes, maar tegelijkertijd toont dit het unieke karakter van Nintendo aan. Welk ander miljardenbedrijf zou immers op zo’n manier grappen maken over zijn werknemers?

Reggie als een Muppet

Dat gekke, unieke karakter van Nintendo vierde hoogtijdagen op E3 2015. De gehele show werd namelijk gepresenteerd door… poppen! Deze poppen waren ontwikkeld door niemand minder dan de Henson Company – ja, het bedrijf achter de Muppets – en zetten toenmalige directeur Satoru Iwata, Shigeru Miyamoto en Reggie in een heel speciaal daglicht.

Ondanks dat deze presentatie heel leuk is, is hij ergens ook enorm verdrietig. Dit was immers vlak voordat Satoru Iwata stierf aan de gevolgen van kanker, en misschien is dat dan ook een van de redenen waarom Nintendo besloot de presentatie met poppen te doen. Hoe dan ook is het fijn materiaal om terug te kijken.

Reggie en Bill

De dynamiek tussen Reggie en Bill, de senior marketing manager bij Nintendo Amerika, is in al die jaren ook behoorlijk uitgebouwd in diverse video’s. Zo kun je in deze video’s Reggie’s hilarische reactie op Bill’s donutverslaving zien en doet de directeur tevens een dansje tijdens een verder serieuze meeting.

E3 2014

Ook tijdens E3 2014 waren de Nintendo-werknemers niet op een echt podium te zien. In plaats daarvan werkte Nintendo samen met Robot Chicken om hilarische stop-motion stukjes uit te zenden. Daarnaast namen de echte Reggie en Satoru Iwata het ook tegen elkaar op in een episch gevecht om de nieuwe Smash Bros. aan te kondigen.

Natuurlijk zijn er nog veel meer voorbeelden te vinden van Reggie’s geniale gevoel voor humor, van de gespeelde rivaliteit tussen hem en The Game Awards-bedenker Geoff Keighley, tot zijn onthulling dat hij zich vooral als een paarse Pikmin voelt. Wanneer we deze video’s nog eens terugkijken, lijkt het haast of we het over een ander Nintendo hebben. Een Nintendo dat op een unieke, humoristische wijze in contact stond met zijn die-hard fans.

Tegelijk lijkt het bedrijf tegenwoordig, wellicht gevoerd door het mainstream succes van de Switch, wat serieuzer te zijn geworden. Direct-uitzendingen bestaan vooral uit informatieve stukken en hier en daar een kleine knipoog, maar zo gek als tijdens E3 2014 en ’15 wordt het niet meer. Dat Nintendo bestaat niet meer, en dat is niet erg: bedrijven moeten zichzelf blijven aanpassen. Net zoals mensen, waaronder Reggie Fils-Aime zelf, en we wensen hem dan ook veel succes in deze nieuwe periode van zijn leven. Het was een waar genoegen, Reggie!

Reggie Fils-Aime

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren