1. De gekste gadgets van CES 2019

De gekste gadgets van CES 2019

Smart-apparaten en gigantische schermen

CES 2019 bracht ons een hoop mooie nieuwe hardware, maar op de beurs zijn nog veel meer interessante producten te vinden. We hebben een aantal van de gekste en opmerkelijkste gadgets bij elkaar verzameld.

OUderwets tekenen

Digitaal schetsen, tekenen en ontwerpen is hedendaags zeer gebruikelijk. Zelfs games die 'handgetekend' worden, zijn in feite gemaakt op een tablet die het resultaat op je scherm tovert. De iSKN Slate Repaper brengt daar verandering in, want met deze tablet kun je daadwerkelijk op papier tekenen. Schuif de via bluethooth-verbonden metalen ring op een potlood, pen of stift naar keuze en je kunt ouderwets tekenen op papier. Een bijbehorende applicatie volgt de bewegingen op het scherm en is zelfs drukgevoelig, waardoor de digitale versie vrijwel identiek oogt. Heel gaaf, en niet bijzonder duur: zo'n 200 dollar.

Oprolbare tv

Een paar jaar geleden toonde LG voor het eerst oprolbare schermen en in 2018 toonde het bedrijf een oprolbare 4k-televisie. Dankzij een indrukwekkende techniek is het mogelijk om de televisie naar wens in een meubel op te rollen en weer te laten verschijnen. Ook kan het scherm slechts voor een kwart worden uitgerold, om bijvoorbeeld het weer of muziek te tonen. Volgens LG zijn er geen significante verschillen in kwaliteit ten opzichte van reguliere 65-inch OLED-televisies van LG, dus de futuristische functie is een mooie bonus. Het nieuwe model verschijnt in april op de markt en bevat een ingebouwde Dolby Atmos-speaker. Begin maar alvast met sparen, want de televisie gaat waarschijnlijk voor heel wat eurootjes over de toonbank.

Mui, jouw slimme blok hout

Hou je van minimalisme én apparaten die je huis in hun macht hebben? Dan is Mui iets voor jou. Mui fungeert in principe als Google Home en is via wi-fi aangesloten op verschillende apparaten. Het blok toont praktische informatie als weer en afgespeelde muziek, en wordt bestuurd als een touch screen. Helaas is dit eerste model soms wat traag en werken Google Assistant-opdrachten niet zo goed, maar je krijgt er wel een subtiel apparaat voor terug.

De 'waarom' brush

We hebben het altijd al over een tandenborstel willen hebben op IG, en vandaag is de dag. de Y-brush is volgens de ontwikkelaars de nieuwe manier van je tanden poetsen. Net name kinderen, maar ook vaak genoeg volwassenen, poetsen hun tanden niet grondig genoeg en daar komt een hoop ellende van. De y-brush probeert dat op te lossen door je tanden met sonische trillingen van alle kanten te poetsen. Zoals de video hieronder demonstreert hoe je alleen je mond in een vorm te stoppen en alles gebeurt vanzelf. De toekomst is opwindend.

een pong-cocktailtafel

Er is genoeg gaming hardware te vinden op CES 2019, maar stiekem is de Pong-cocktailtafel het gaafst. In dit schattige cocktailtafeltje zit een mechanische versie van Pong ingebouwd. Door een glazen plaat kijk je naar twee rubberen staafjes en een blokje, die via magneten aangestuurd worden. Het klinkt misschien niet zo indrukwekkend, maar in de praktijk schijnt het uitstekend te werken. Bovendien is het speelveld voorzien van kleurrijke lichten en kun je tegen een ai of elkaar spelen. En dat voor maar 2999 dollar.

Draadloze Switch-oplader

Velen vielen over het feit dat de Joy-Con-grip van de Nintendo Switch geen oplaadfunctie heeft, en dat je deze los moet kopen. Powercast heeft wellicht een oplossing voor dit probleem, want eond dit jaar komt er een grip op de markt die je Joy-Cons draadloos oplaadt. Het basisstation stuurt een signaal naar de batterij van de grip, die op zijn beurt de Joy-Cons oplaadt. Op deze manier werkt de grip zelf ook als een accupack, waar je volgens de fabrikant 38 uur mee kunt spelen. Er is nog niets bekend over een afstand of prijs, maar hoogstwaarschijnlijk komt dat in de loop van dit jaar.

Samsungs gigantische microled-tv

Dit jaar kun je een OLED-tv van 124-inch kopen. The Wall, zoals Samsung zelf het gigantische scherm noemt, is ontwikkeld met MicroLED-technologie. In principe is MicroLED hetzelfde als OLED, maar dan veel dunner, met betere kijkhoeken en zonder organische componenten die na verloop van tijd hun functie verliezen. Er wordt geschat dat The Wall zo'n 100.000 dollar gaat kosten, dus het is de moeite waard om te wachten op de daadwerkelijke consumentenversies die volgens Samsung over twee jaar verschijnen.

Face-unlock voor je kat

Het Italiaanse bedrijf Volta brengt dit jaar Mookie op de markt, een kattenbak met face unlock. Het klinkt wellicht onzinnig, maar met meerdere katten is het soms lastig om de juiste voeding op de juiste plaats te krijgen. De kattenbak werkt eigenlijk net als je telefoon: een camera scant het gezicht van de kat en opent het bakje met voedsel. Het product won hiermee zelfs een CES Innovation Award en verschijnt ergens in september voor zo'n 180 dollar.

supersnel leren met een koptelefoon

Het klinkt te mooi om waar te zijn: een koptelefoon waarmee je extra rap kunt leren. Toch claimt het bedrijf Halo Neuroscience een koptelefoon ontwikkeld te hebben waarmee dit kan. Via punten die elektrische pulsen geven staat het apparaat in contact met je brein om je in een 'hyperlearning'-staat te brengen. Op basis van onderzoek zegt Halo dat gebruikers de koptelefoon voor maximaal twintig minuten moeten gebruiken als ze dingen oefenen of voor het eerst proberen. In verschillende case studies met sporters leerde de groep met Halo-koptelefoon tot 45 procent sneller dan de groep zonder. Best indrukwekkend eigenlijk

Dit waren een aantal van de gekste gadgets van CES 2019. Heb je nog iets opmerkelijks gezien? Laat het dan even weten in de reacties. Check dit overzicht voor alle belangrijke gaming-aankondigingen.

Dit artikel delen

Over de auteur

Jack O Redacteur bij InsideGamer en Gamer.nl. Helemaal gek van The Witcher 3, Pokémon, God of War en Uncharted. Zwak voor egels en andere beestjes.

Reacties

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren