1. De beste tweets van Ex-CEO Kaz Hirai tijdens deze E3

De beste tweets van Ex-CEO Kaz Hirai tijdens deze E3

De game-industrie krijgt er, zoals gewoonlijk, weer van langs

Het nep-Twitter-account Ex-CEO Kaz Hirai weet als geen ander de game-industrie flink op de hak te nemen. Ook al stopt hij er vandaag officieel mee, deze E3 was hij weer messcherp. We nemen de beste tweets met je door!
Kaz Hirai

We schreven eerder dit jaar op IG al over het hilarische Twitter-account, maar voor de zekerheid melden we het nog even: Ex-CEO Kaz Hirai is niet het échte Twitter-account van de voormalige CEO van Sony. Er zit een anoniem persoon achter die simpelweg het lachende gezicht van Hirai gebruikt om hele sterke tweets eruit te gooien die de game-industrie op geniale wijze belachelijk maken.

Hij kondigde vorig jaar al aan met het Twitter-account te stoppen, maar hij heeft zijn 'carrière' nog even verlengd om deze E3 mee te pakken. Gelukkig maar, want er zit weer genoeg goud materiaal tussen. Nog even genieten van zijn beste werk voordat hij er echt de brui aan geeft dus...

De E3-tweets

Het begon al lekker vóór de E3. Er werden behoorlijk wat nieuwe games gelekt, en Kaz zag hier een trend in..

Veel van die leaks kwamen overigens van een niet nader te noemen Amerikaanse winkelketen. Dan kunnen ze de show natuurlijk net zo goed daar houden!

Toen werd het tijd voor de persconferenties, waaraan EA het startschot gaf. Een sportief uurtje was aangebroken...

Door naar Microsoft, waar Kaz ook een aantal gevatte one-liners eruit gooide. Aangezien Sony zich op hun eigen line-up zou focussen, voorspelde Kaz al van te voren waar de MS-presentatie over zou gaan.

En door naar de maandag, toen Square Enix, Ubisoft en Sony hun presentaties hielden.

Over het feit dat de community meehelpt met het maken van assets voor Beyond Good & Evil 2, zoals aangekondigd bij Ubisoft:

En toen was het tijd voor Kaz' eigen Sony. Hij zat er met zijn voorspelling van een pauze in de personferentie niet eens zo ver naast, al koos hij er de verkeerde game voor uit...

Oh, de Vita? Wat is dat?

Ook de Nintendo Direct kreeg ervan langs, niet in de laatste plaats door de extreem lange en gedetailleerde sectie over Super Smash Bros. Ultimate.

Leuk, Fortnite voor de Switch, maar jammer dat je je Fortnite PS4-account niet voor de Switch-versie kunt gebruiken...

Vaarwel, Ex-CEO Kaz Hirai. Je scherpe blik op de game-industrie gaat gemist worden!

Dit artikel delen

Over de auteur

Michel Musters Redacteur bij Gamer.nl en InsideGamer.nl. Houdt van allerlei soorten games, van klassiekers als Mario, Metal Gear en Zelda, naar moderne meesterwerken als Red Dead Redemption en The Witcher 3, tot experimentele hoogvliegers als Rez, Limbo en Lumines.

Reacties

  • Haha, wat een creatieve man
  • Ik had hele flauwe grappen verwacht maar deze man is inderdaad erg scherp.
  • @DarkGoomy

    Je hebt nooit eerder zijn tweets gelezen denk ik? Deze man is geniaal!!! :D

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren