1. De beste wapens uit de geschiedenis van Call of Duty

De beste wapens uit de geschiedenis van Call of Duty

Voor iedere gelegenheid een geweer

Met het aankomende Call of Duty: Modern Warfare is de cirkel weer rond. Call of Duty 4: Modern Warfare zette de franchise neer als multiplayerfenomeen en na een aantal futuristische delen en WW2 is moderne oorlogsvoering weer terug van weggeweest. Nu we de tien beste Call of Duty-maps op een rij hebben gezet, wordt het tijd om terug te kijken op de beste wapens uit de franchise.

Omdat updates een hoop wapens hebben aangepast en verschillende games lastig met elkaar te vergelijken zijn, maken we geen top tien, maar gewoon een overzicht van de beste wapens. Tijd voor een flinke dosis nostalgie.

M16A4 – Call of Duty 4: Modern Warfare

De M16 is een vrij standaard wapen dat je in veel Call of Duty-games terugvindt. Sterker nog: het geweer is in alle Black Ops-games te vinden, met uitzondering van het tweede deel. Het is echter de moderne M16A4 die in Call of Duty 4: Modern Warfare veel spelers overtuigde van de effectiviteit van een burst-wapen. Zeker met Stopping Power, dé perk in Call of Duty 4, is het geweer bijna niet te stoppen. Van alle afstanden is de M16A4 dan namelijk dodelijk, mits de drie kogels hun doel raken. Zeker bij de remaster van Modern Warfare in 2017 werden we er aan herinnerd dat het geweer eigenlijk veel te sterk is.

Call of DutyCall of Duty

Desert Eagle – Call of Duty 4: Modern Warfare

In de trainingsmissie van Call of Duty 4: Modern Warfare krijg je een belangrijke tip voor de rest van je Call of Duty-carrière: van wapen wisselen is sneller dan herladen. Het beste pistool om in het heetst van de strijd in je zak te hebben is ongetwijfeld de Desert Eagle, een zeer krachtig pistool met een fantastisch geluid. In twee schoten heb je een kill van een aardige afstand, waardoor we extra blij zijn dat het wapen onder de noemer .50 GS terugkeert in het aankomende Modern Warfare.

Call of Duty

ACR/ACR 6.8 – Call of Duty: Modern Warfare 2 en 3

Deze voelde je wellicht aankomen, want de ACR is geliefd onder veel spelers en is inderdaad een fantastisch wapen. Feitelijk lijkt het geweer op de vrij standaard M4A1, maar dan met iets minder schade en praktisch gezien geen terugslag. Dat maakt de ACR zo verschrikkelijk dodelijk van alle afstanden en het was in de hoogtijdagen van Modern Warfare 2 dan ook hét geweer om mee rond te rennen over het slagveld. De ACR 6.8 in Modern Warfare 3 is trouwens misschien net zo goed, dankzij de belachelijk hoge schade en uiterste precisie.

Call of Duty

Intervention – Call of Duty: Modern Warfare 2

De kans is groot dat je ooit een trickshotvideo van Modern Warfare hebt gezien met de Intervention in de hoofdrol. Wie kan omgaan met het geringe aantal kogels en het sterk zwaaiende vizier, maakt met dit sluischuttergeweer de meest indrukwekkende kills. Zeker met Stopping Power, waarbij het geweer bij een schot in de buik zelfs dodelijk is, kan de Intervention in goede handen complete potjes beslissen.

AK74u – Call of Duty: Black Ops

Wat ons betreft is de AK74u het beste geweer uit de eerste Black Ops-game en een van de beste wapens uit de serie. Deze miniversie van de AK-47 is met een foregrip en het onderdeel rapid fire een zeer snel en dodelijk wapen waar we talloze potjes in Nuketown mee domineerden. De gewone AK-47 in Black Ops verdient overigens ook een vermelding, want dankzij de hoge schade en de voor een AK lage terugslag was deze verschrikkelijk goed.

MP7 – Call of Duty: Modern Warfare 3

Er werd een hoop geklaagd over de MP7 ten tijde van Modern Warfare 3 en misschien is dat wel een beetje terecht. Dit geweer biedt namelijk een middenweg tussen een submachine gun en een assault rifle, waardoor het in veel situaties bruikbaar is. Neem daarbij het zeer duidelijke standaardvizier, de hoge vuursnelheid en de geringe terugslag, en je hebt een veelzijdig wapen waar je altijd op kunt vertrouwen.

AN-94 – Call of Duty: Black Ops 2

Voor Call of Duty: Black Ops 2 maakte Treyarch een futuristische versie van de AK-47, genaamd de AN-94. Het geweer werd niet alleen populair door het duidelijke vizier en de hoge schade per kogel, maar ook door de interessante vuursnelheid. De eerste twee kogels van het geweer vuren namelijk sneller, waardoor het loont om in korte sessies te knallen van een afstand. Sinds het tweede Black Ops-deel maakte Treyarch nóg modernere versies van het geweer in volgende games, zoals de KN-44 in Black Ops 3.

Call of Duty

MSBS – Call of Duty: Ghosts

De MSBS is een van de weinige wapens die niet als dlc werden uitgebracht en toch werden verbannen in competities. Dat zegt wel iets over de immense kracht van dit burst-wapen. In veel opzichten doet het geweer denken aan de M16A4 of Type 95 uit Modern Warfare 3, want de meeste tegenstanders haal je neer met één burst vanaf een aardige afstand. Zodra je het slechte vizier vervangt voor een red dot sight heb je werkelijk een moordmachine in handen. Er is overigens ook een volautomatische modus beschikbaar op de MSBS, maar die komt niet in de buurt van de burst-modus. Geheel terecht werd het wapen na release iets aangepast met een update.

Call of Duty

BAL-27 – Call of Duty: Advanced Warfare

Wellicht ben je het alweer vergeten, maar zeker in de begindagen van Advanced Warfare liep iedereen rond met de BAL-27. Waarom? Het is een geweer met een zeer hoge vuursnelheid en genoeg stabiliteit om tijdens immens hoge sprongen tegenstanders neer te schieten. Voor de onvermijdbare nerf van het geweer werd de game in de Call of Duty-community gekscherend ‘BAL of Duty genoemd’, maar ook daarna bleef het wapen dominant.

Call of Duty

VMP – Call of Duty: Black Ops 3

We noemen de VMP uit Black Ops 3 ook wel de ‘MVP’, want deze submachine gun is een van de fijnste uit de franchise. De terugslag is aanzienlijk (en gedurende de levenscyclus van Black Ops 3 meerdere keren aangepast), maar daarvoor in de plaats krijg je een zeer rap vurend geweer dat in combinatie met de bewegingsvrijheid van de game ontzettend fijn is. De VMP is statistisch gezien niet een zeer uitzonderlijk wapen, maar gewoon uitzonderlijk prettig om te gebruiken op wat kleinere afstanden.

Call of Duty

Dit zijn tien van de beste wapens uit de Call of Duty-franchise. Uiteraard kunnen we de lijst niet afsluiten zonder een paar wapens die buiten de lijst vielen te erkennen: MP40, MP5, UMP45, SCAR-H, DSR-50, Galil, OSA, PPSH, Man-o-war en de Rampart-17. Wat is jouw absolute favoriet? Laat het weten in de reacties!

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Wat is je top drie wapens?
 • @Jack O
  Misschien niet de beste maar;
  1. Scar-H/MK-17 (MW2/3)
  2. M1 Garand (Originele versie) (WaW)
  3. PPSH-41 (WaW)
 • @AWESOMEDUDE3 yeahh love de Scar-H!
 • @Jack O

  1. Kar98k (CoD1)
  2. AK-47 (MW1)
  3. UMP45 (MW2)
 • @Silverwolf interessante eerste keuze!
 • Ik weet niet meer in welk deel (dacht mw1) maar ik ben verstokt blijven hangen aan de P90. Ik vond dat destijds gewoon een lekker uitziend en klinkend wapen dat zeer stabiel schoot. Ondanks dat ik wist dat er licht betere opties waren.
 • @xevulutionx die zat te inderdaad in het eerste deel, en volgens mij alle delen.
 • @Jack O
  Ja klopt maar had naar ik dacht alleen in mw1 dat ik daar aan vasthield.
 • Goede lijst, van mij had de MSMC uit Black Ops 2 er ook wel bij gemogen. Wat een smg was dat.
 • @Real13 yeahh die was geweldig!
 • jammer dat er geen crowbar in zat.
 • Galil, Famas en natuurlijk Commando van de 1e black ops
 • @leonkwn ik heb lang getwijfeld over de Famas, maar moest keuzes maken. Galil vind ik ook heel fijn, maar de Commando heb ik eigenlijk niks mee.
 • De Krylov FA-37

  Oh wacht….
 • De beste wapens per CoD die ik heb gespeeld:
  -CoD 4: m16, mp5 en m40a3
  -CoD WaW: overduidelijk de mp40
  -CoD mw2: eigenlijk waren de meeste wapens Op, maar ik denk dat de UMP silenced het beste was
  -CoD BO1: famas, ik vind de 74u een rare keuze. Zelfs in cqc was de famas on par met de 74u, daarnaast kon de famas ook mid range
 • @Tom12345 De AK-74u is een van m'n persoonlijke favorieten, dus heb ik die stiekem voorrang gegeven. De Famas was ook heel goed inderdaad.
 • De UMP-45 Silenced vond ik ook geweldig in MW2, de enige COD die ik (samen met Cod1) online heb gespeeld ! Ik had toen ook de leeftijd om snel te reageren, nu bak ik er (als 34-jarige) he-le-maal niks meer van online :D!

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren