1. De Bioscoopstoel #100 – Aladdin, Men in Black, Brexit, Us en Black Mirror

De Bioscoopstoel #100 – Aladdin, Men in Black, Brexit, Us en Black Mirror

De laatste film- en serienieuwtjes vind je in De Bioscoopstoel, de wekelijkse rubriek op InsideGamer waarin redacteur Michel de interessantste nieuwtjes en trailers behandelt. Deze week is het maar liefst de honderdste aflevering van de rubriek!
Bioscoopstoel

Honderd afleveringen. Honderd weken lang het laatste film- en serienieuws op InsideGamer. Dat is natuurlijk een prachtige mijlpaal. Deze rubriek werd begin 2017 in het leven geroepen, in een tijd waarin steeds meer gamesites ook films en series gingen behandelen, al gaat het nog altijd vooral om de nieuwste trailers van langverwachte nieuwe seizoenen van hitseries of aankomende blockbusters.

Sindsdien plaatst ook InsideGamer regelmatig een los nieuwsitem over een nieuwe filmtrailer. Hoewel zo nu en dan iemand zich hardop afvraagt wat dit in hemelsnaam te betekenen heeft op een website over games, lijkt het merendeel deze content absoluut te waarderen. Dat is ook niet zo gek: veel gamers zijn ook niet vies van een leuke film of het bingen van een seizoen van een sterke serie.

Games en films verschillen immers niet zo gek veel. Games hebben het enorme voordeel dat ze interactie bieden, met alle voordelen van dien, maar soms wil je ook gewoon zonder een knop in te hoeven drukken genieten van een paar uur spektakel, of juist aan het denken gezet worden door een krachtige plot en geniaal acteerwerk. Maar al deze vormen van media hebben gemeen dat ze je even weghalen uit de dagelijkse rompslomp en je in een nieuwe, spannende wereld plaatsen waarin alles mogelijk is. Het is ontsnapping aan de realiteit, en dat kunnen we op zijn tijd allemaal gebruiken.

Mijn liefde voor goede films en series is eigenlijk net zo groot als mijn passie voor games. Ik ga deze jubileumaflevering van De Bioscoopstoel niet gebruiken om al mijn favoriete films op te sommen (dat heb ik immers al in nummertje 50 gedaan). In plaats daarvan gaan we naar deze kleine ode aan het bewegende beeld lekker door met de laatste film- en serienieuwtjes. Dat we nog maar vele jaren mogen genieten van films, series… en games. Op naar de volgende honderd afleveringen!

Hype

Nee, na de eerste, korte teaser is er helaas nog geen nieuwe trailer beschikbaar van de liveactionverfilming van de klassieke Disney-tekenfilm Aladdin. Maar gelukkig hebben we al wat promotie- en setfoto’s onder ogen gekregen dankzij Entertainment Weekly. Hierin zien we onder andere hoe Will Smith eruitziet als de Genie, oftewel de geest uit de lamp. De reacties zijn tot nu toe erg wisselvallig, maar toch ben ik razend benieuwd naar het eindresultaat – het betreft immers mijn favoriete Disney-tekenfilm. Aladdin draait vanaf 22 mei in de bioscoop.

Aladdin
Aladdin
Aladdin
Aladdin
Aladdin
Aladdin

Bij HBO verspillen ze geen tijd: daar is nu al een film over Brexit (Groot-Brittannië dat uit de Europese Unie stapt) gemaakt. Op 19 januari 2019 gaat de gelijknamige film met Benedict Cumberbatch (Sherlock, Doctor Strange) in première op de betaalzender. Hij speelt de rol van Dominic Cummings, de man achter de Vote Leave-campagne die de Britten heeft overtuigd om de EU te verlaten. Tony Haynes heeft de film geregisseerd. Hij heeft al eerder samengewerkt met Cumberbatch tijdens meerdere Sherlock-afleveringen.

Maisie Williams, die we natuurlijk kennen als Arya Stark uit Game of Thrones, speelt in Then Came You het terminaal zieke meisje Asa. Van alle mensen roept ze juist de hulp in van een hypochondrische jongen – oftewel iemand die aan ziektevrees lijdt. Samen proberen ze de opvallende bucket list van Asa af te werken. Deze hopelijk hartverwarmende film komt op 25 april uit in Nederland.

Hij stond afgelopen week al op InsideGamer, de eerste trailer van de nieuwe Hellboy. De antiheld uit de comics heeft al eerder een filmreeks gehad (geregisseerd door Guillermo del Toro, met Ron Perlman in de hoofdrol), maar dit is een volledige reboot, met David Harbour (uit Stranger Things en Suicide Squad) in de rode huid van het monsterlijke wezen. Verder spelen ook Ian McShane en Milla Jovovich in de film, die vanaf 12 april in de Nederlandse bioscoop te bekijken is.

Eerder deze maand hoorden we al over een mysterieuze naam verbonden aan de ijzersterke serie Black Mirror, namelijk Bandersnatch. Ik – en met mij velen – ging er toen van uit dat het de gelekte naam van een aflevering in een mogelijk seizoen 5 was. Maar dat blijkt niet te kloppen. In plaats daarvan is het de naam van een extra lange (negentig minuten), losstaande aflevering die vanaf 28 december op Netflix staat. Op Netflix is te zien dat de aflevering volledig buiten andere seizoenen valt, wat niet zo’n probleem is bij Black Mirror: elke aflevering is immers volledig losstaand en vertelt een uniek verhaal. Ik ben zeer benieuwd wat Bandersnatch is. Gelukkig hoeven we niet lang meer te wachten!

Er is een laatste trailer uitgekomen van Destroyer, de nieuwe film van Karyn Kusama (Girlfight, Jennifer’s Body) die al hoge ogen heeft gegooid op filmfestivals. In Destroyer speelt Nicole Kidman LAPD-detective Erin Bell, die in haar carrière undercover ging in een sekte in de Californische woestijn. De leider van de sekte duikt weer op en dat levert een hoop nare herinneringen voor Kidmans personage op. De film komt eind januari in de bioscoop uit.

De immens populaire Britse serie Downton Abbey stopte er drie jaar geleden al mee, maar gelukkig werd zo rond het einde beloofd dat het verhaal voortgezet zou worden in een bioscoopfilm. Het heeft even geduurd, maar daar is nu de eerste trailer van verschenen. Vaste acteurs en actrices als Maggie Smith, Laura Carmichael, Hugh Bonneville en Michelle Dockery keren allemaal terug. Downtown Abbey is vanaf 12 september 2019 in de bioscoop te zien.

Ik heb er al heel wat woorden in deze rubriek aan besteed, maar HBO’s Deadwood is een van de beste series ooit en het is dan ook een regelrechte misdaad dat er maar drie seizoenen van deze western zijn gemaakt. Na jaren van geruchten werd eerder dit jaar eindelijk bevestigd dat er een film in de maak is waarin alle losse eindjes van seizoen 3 opgelost moeten worden. Ik kan het eigenlijk nog steeds niet geloven, maar de eerste setfoto’s die hieronder zijn te zien, bewijzen het toch echt! Alle acteurs en actrices (behalve wijlen Powers Boothe) keren terug voor deze HBO-productie, die hopelijk ergens volgend jaar op de betaalzender is te zien.

Deadwood
Deadwood

Jordan Peele is natuurlijk al jaren bekend als onder andere comedian, maar in 2017 wist hij zo mogelijk nog meer indruk te maken met de horrorfilm Get Out. Inmiddels werkt Peele al weer een tijd aan nog een horrorfilm, genaamd Us. Hieronder is de allereerste teaser te zien die helaas wel erg kort is. Wel weten we dat de film draait om een gezin dat even lekker wil ontspannen aan een strandhuis, maar dankzij griezelige bezoekers verzandt dat plan een beetje... Us komt op 28 maart uit in de bioscoop.

Ook deze trailer verscheen vorige week al op IG; het zou immers zonde zijn om op maandag te wachten. Maar mocht je hem gemist hebben, dan is het alsnog de moeite waard om deze eerste trailer van Men in Black: International te checken. Het nieuwe deel in de franchise draait om twee nieuwe agenten: Chris Hemsworth en Tessa Thompson. Aankomende zomer gaan we zien hoe dat uitpakt. Persoonlijk vind ik het eerste en derde deel in de franchise erg sterk (het tweede deel een stuk minder), dus hopelijk komt het ook wel goed met International!

Leuke onzin

Morgen is het Kerstmis, en hoewel ik weinig om de festiviteiten geef, kreeg ik dankzij onderstaande reclame van Google Assistant toch een erg grote shot feestelijke nostalgie. Hierin zien we namelijk Macaulay Culkin – de acteur van inmiddels middelbare leeftijd die als kind de hoofdrol in de Home Alone-films speelde – de gebeurtenissen uit de eerste film herbeleven. Petje af voor de mensen achter de reclamespot, want ze hebben de setting extreem nauwkeurig nagemaakt, en natuurlijk ook voor Culkin, die zichzelf hier niet te serieus neemt. Keep the change, ya filthy animal!

En daarmee sluiten we De Bioscoopstoel nummer 100 af. Geen slechte selectie aan nieuwtjes om het jubileum te vieren, al zeg ik het zelf. Fijne feestdagen allemaal en tot de volgende aflevering!

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren