1. De Bioscoopstoel #101 –Black Mirror: Bandersnatch, Teen Spirit en White Boy Rick

De Bioscoopstoel #101 –Black Mirror: Bandersnatch, Teen Spirit en White Boy Rick

De laatste film- en serienieuwtjes vind je in De Bioscoopstoel, de wekelijkse rubriek op InsideGamer waarin redacteur Michel de interessantste nieuwtjes en trailers behandelt, zelfs op de laatste dag van het jaar.
Bioscoopstoel

In de bioscoop

William (Keanu Reeves) is een wetenschapper die mensen probeert te klonen. Wanneer zijn gezin om het leven komt in een auto-ongeluk, zet hij alle ethische kwesties opzij om zijn vrouw en kinderen weer terug te krijgen. Maar dat gaat niet zonder problemen: niet alleen komt de overheid achter zijn plannen, zijn gezin zelf weet niet eens dat ze eigenlijk klonen zijn en om het leven zijn gekomen. Replicas draait vanaf donderdag in de bioscoop.

White Boy Rick, die ook vanaf donderdag in diverse zalen in Nederland te zien is, is gebaseerd op echte gebeurtenissen. Richard Wershe Jr. was op veertienjarige leeftijd namelijk écht een van de grootste criminelen uit Detroit en tevens een informant voor de FBI. Combineer dit interessante verhaal met Matthew McConaughey die als de vader van deze jonge crimineel lekker over-the-top speelt en je hebt een recept voor een boeiende film zo vroeg in het jaar.

Hype

J.K. Simmons heeft zich als acteur inmiddels lang en breed bewezen, en is onder andere beloond met een Oscar voor zijn rol in Whiplash. Hij speelt nu de hoofdrol in de dramafilm I’m Not Here en de eerste trailer belooft in ieder geval weer een behoorlijke acteerprestatie. Simmons kruipt in de huid van een man genaamd Steve, die enorm veel moeite heeft om zijn verleden los te laten. Alles om hem heen doet hem aan dat verleden denken. In de film probeert hij er vrede mee te krijgen. I’m Not Here komt in maart 2019 uit.

Ook Greta is vanaf maart te zien. Hierin raakt Chloë Grace Moretz bevriend met een weduwe (Isabelle Huppert), die in eerste instantie erg vriendelijk overkomt, maar deze relatie slaat al snel om en wordt vervolgens behoorlijk griezelig. De film is geregisseerd door Neil Jordan, bekend van onder andere Interview with the Vampire en The Crying Game.

We krijgen het er maar druk mee in maart, want op de zevende van de maand kunnen we natuurlijk ook de nieuwe MCU-film Captain Marvel bekijken. Marvel en Disney hebben een nieuwe, korte televisiespot voor de aankomende film uitgegeven die hieronder is te zien. Mocht je je afvragen hoe het kan dat deze film uitkomt voordat Avengers: Infinity War-vervolg Endgame uitkomt: Captain Marvel speelt zich af in de jaren 1990, dus de problemen die Thanos heeft veroorzaakt, komen hier nog niet ten sprake.

Vanaf 27 januari kun je Schindler’s List weer in de Nederlandse bioscopen zien. Dit vanwege de herdenkingsdag voor de holocaust. Deze klassieke film van Steven Spielberg is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van Oskar Schindler, die tijdens de Tweede Wereldoorlog meer dan duizend Joden redde. Een prachtige film, stijlvol in zwart-wit geschoten en zeker de moeite waard om eens op het grote scherm te zien.

In The Kid Who Would be King vindt het jongetje Alex (gespeeld door de zoon van acteur Andy Serkis) het legendarische zwaard Excalibur, waardoor hij aan het begin staat van een groots avontuur met zijn vriendjes. De film is geregisseerd door Joe Cornish (Attack the Block) en komt op 17 april 2019 uit.

Gezien het recente succes van muzikale films is het geen verrassing dat Hollywood zich lekker op dit genre blijft richten. In Teen Spirit doet Violet (Elle Fanning) mee aan een zangwedstrijd. Hiermee wil ze niet alleen een popster worden, het is voor haar ook een manier om haar verleden achter zich te laten en uit haar schulp te kruipen. Teen Spirit bevat muziek van onder andere Carly Rae Jepsen, Orbital, Tegan & Sara en Robyn. De film komt in april uit in de Verenigde Staten, een Nederlandse release is nog niet aangekondigd.

Nu op Netflix

Vorige week bleek al dat Bandersnatch de naam is van een standalone aflevering van Black Mirror –er komt dus geen volledig nieuw seizoen uit. Inmiddels kun je deze aflevering op Netflix zien en juist voor gamers is deze extra speciaal: zij draait niet alleen om een gameprogrammeur, de aflevering is ook interactief! Bandersnatch is een soort ‘choose your own adventure’-verhaal, waarbij je dus op verschillende momenten zelf kiest welke keuzes er worden gemaakt en het verhaal neemt daarop een ander verloop. Heb jij het al uitgeprobeerd? Een volledig vijfde seizoen krijgen we hopelijk in 2019!

In de wandelgangen

Op Kerstavond verscheen op de valreep nog even het bizarste filmpje van het jaar. Kevin Spacey acteert niet meer sinds hij beschuldigd is van seksuele intimidatie en aanranding van (jonge) mannen. Hij verloor onder andere zijn hoofdrol in de Netfix-serie House of Cards, waarvan het laatste seizoen zonder hem is verschenen. Wat er dan ook door zijn hoofd ging toen hij een dreigende monoloog opnam als zijnde Frank Underwood (uit House of Cards), weet niemand. Het resultaat is vooral erg griezelig…

En daarmee sluiten we de laatste Bioscoopstoel van 2018 af. Een fijne jaarwisseling iedereen, en dat 2019 maar weer veel prachtige films en series (en natuurlijk games) mag brengen!

Dit artikel delen

Over de auteur

Michel Musters Redacteur bij Gamer.nl en InsideGamer.nl. Houdt van allerlei soorten games, van klassiekers als Mario, Metal Gear en Zelda, naar moderne meesterwerken als Red Dead Redemption en The Witcher 3, tot experimentele hoogvliegers als Rez, Limbo en Lumines.

Reacties

 • Ik blijf dit een leuk artikel vinden, maar ik vind het jammer dat er vooral de films en series die er voor de main stream mensen zijn worden besproken.

  Ik mis persoonlijk een stuk over Iron Sky : The Coming Race

  https://youtu.be/YC8Z6i59s7o

  Deel 1 is echt een Cult classic en deel 2 ziet er nog veel belovender uit. Sowieso wat is er nou meer awesome dan Lizzard Hitler op een T-Rex?
 • @Meta_coola, haha ik dit die trailer wel. Heb laatst die eerste film gekeken door jou. Tegen mijn vrouw gezegd verstand op nul. Vond het een zeer vermakelijke film. Maar deze 2de ziet er een stuk professioneler uit.
 • @Grombeer

  Mooi om te horen dat je Iron sky leuk vond. Ik heb een aparte smaak als het op films, series en games aankomt en dat betekent vaak dat mensen echt zoiets hebben van wtf heb jij mij net aangeraden :D

  Ja deeltje 2 ziet er idd professioneler uit. Beide zijn ze overigens crowdfunded movies.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren