1. De Bioscoopstoel #102 – Creed II, The House that Jack Built en Travelers

De Bioscoopstoel #102 – Creed II, The House that Jack Built en Travelers

De laatste film- en serienieuwtjes vind je in De Bioscoopstoel, de wekelijkse rubriek op InsideGamer waarin redacteur Michel de interessantste nieuwtjes en trailers behandelt.
Bioscoopstoel

In de bioscoop

Met Creed wist Hollywood op een inventieve manier de Rocky-franchise van nieuw leven te voorzien. In Creed II wordt bokser Adonis Creed wederom bijgestaan door Rocky Balboa (zoals altijd gespeeld door Sylvester Stallone) en maakt hij zich klaar voor een gevecht tegen Viktor Drago, de zoon van de legendarische bokser Ivan Drago (Dolph Lundgren). Aan nostalgie voor fans van de oude films is dus geen gebrek. Hopelijk levert het tevens een goede moderne film op. Vanaf donderdag kunnen we het zien in de bioscoop.

The House that Jack Built is de nieuwe film van Lars von Trier en zoals gebruikelijk choqueert zijn werk het publiek weer als vanouds. Matt Dillon kruipt in de huid van een intelligente seriemoordenaar die al zijn moorden als kunstwerken ziet. Niet voor mensen met een zwakke maag… Ook The House that Jack Built is vanaf donderdag in Nederlandse zalen te zien.

Tevens vanaf donderdag te zien is Stan & Ollie. De film gaat over de wereldberoemde Laurel & Hardy (bij ons ook wel bekend als de Dikke en de Dunne), die in 1953 wederom op tour gaan maar langzaam maar zeker aan populariteit verliezen. Toch weten ze uiteindelijk weer het succes te krijgen waar ze zo hard voor hebben gewerkt.

Is regisseur Robert Zemeckis met Welcome to Marwen op zoek naar je sympathie, je tranen of gewoon een Oscar-beeldje? Hij zou het wel eens allemaal kunnen vinden met deze emotionele film over Mark Hogancamp (gespeeld door Steve Carell), die zijn geheugen verliest bij een misdaad en vervolgens zijn level inkleurt met poppen, waar hij een complete wereld voor verzint. Vanaf donderdag kun je Welcome to Marwen in de bioscoop zien.

Hype

Happy Death Day is nog maar iets meer dan een jaar oud, maar gezien het grote succes van de horrorfilm is een vervolg in de maak. Happy Death Day 2U komt dan ook al op 14 februari, Valentijnsdag, uit. Een ideale datum natuurlijk voor een spannende film voor jongvolwassenen. In dit vervolg moet studente Tree Gelbman opnieuw de dag waarop ze wordt vermoord telkens opnieuw beleven om haar dood te voorkomen.

Een goede survivalfilm kan ik altijd waarderen, helemaal als Mads Mikkelsen (Hannibal) er de hoofdrol in speelt. In Arctic moet hij – de naam verraadt het al – overleven op de ijs- en ijskoude Noordpool. Daarbij staat hij voor de keuze bij zijn zelfgemaakte kamp te blijven, of eropuit te trekken om het te overleven. Vanaf 14 maart in de bios.

Echt serieus moet je The Drone niet nemen, dan kan het nog best een vermakelijke zit worden. In The Drone is een drone namelijk een moordlustig object geworden! Dat is een goed excuus voor heel wat moorden en verwijzingen naar diverse klassieke films. Wanneer en op wat voor manier we deze film kunnen zien is nog niet bekend.

Regisseur Nicholas McCarthy is met eerder werk als The Pact en At the Devil’s Door geen onbekende binnen het horrorgenre. Zijn nieuwe film is het aankomende The Prodigy, dat vanaf 7 februari in de bioscoop te zien is. Hierin lijkt het jongetje Damien Miles (gespeeld door Jackson Robert Scott, Georgie in IT) bezeten te zijn en moet moeder Taylor Schilling (Orange is the New Black) doodsangsten doorstaan. Het is bepaald geen originele kost voor een horrorfilm, maar misschien weet het eindresultaat te verrassen.

Niet alleen vroeg InsideGamer-bezoeker Meta_Coola er al een tijdje om, de première in Finland staat ook voor de deur (namelijk op 16 januari): Iron Sky: The Coming Race, een vervolg op de Nazi-film Iron Sky uit 2012. Dit vervolg is via Indiegogo gefinancierd en nu eindelijk af, en de trailer belooft weer veel over-the-top actie… ditmaal niet alleen met Nazi’s, maar ook met dinosauriërs! Lekker fout, maar waarschijnlijk behoorlijk vermakelijk. Wanneer en hoe de film precies in Nederland te zien is, is nog niet bekend. Check voor nu de nieuwe trailer hieronder.

Tip

Wat te doen wanneer je na Oud & Nieuw ziek op de bank ligt en je zo’n beetje alle series die je wilde zien, al hebt bekeken? Tijd om iets willekeurigs te bingen! Het overkwam mij in de eerste week van het nieuwe jaar. Ik koos voor de serie Travelers. De eerste twee seizoenen waren een samenwerking tussen Showcase en Netflix, maar voor het derde seizoen heeft Netflix de productie en distributie volledig op zich genomen. Brad Wright (vooral bekend van de verschillende Stargate-series) is de showrunner van deze show, waarin diverse mensen uit de toekomst worden gestuurd naar de lichamen van mensen in het heden die op het punt staan te sterven.

Op deze manier proberen ze te desastreuze gebeurtenissen die aanstaande zijn tegen te houden. Dat levert niet alleen veel spanning op gedurende de diverse missies, maar ook terwijl deze zogenaamde ‘travelers’ proberen zich te gedragen als hun gastheer om zo de schone schijn op te houden. Travelers is niet de best geacteerde show ooit, maar weet met het interessante concept en de prima hoofdrolspelers toch een verslavende werking uit te oefenen. Zeker een aanrader voor wanneer je even om kijkmateriaal verlegen zit!

En daarmee sluit ik de Bioscoopstoel van deze week weer af. Een fijne tweede week van januari allen en tot volgende week maandag. Dan heb ik natuurlijk weer een nieuwe lading trailers en nieuwtjes voor je in petto.

Dit artikel delen

Over de auteur

Michel Musters Redacteur bij Gamer.nl en InsideGamer.nl. Houdt van allerlei soorten games, van klassiekers als Mario, Metal Gear en Zelda, naar moderne meesterwerken als Red Dead Redemption en The Witcher 3, tot experimentele hoogvliegers als Rez, Limbo en Lumines.

Reacties

  • Happy death day was een vermakelijke Flick, dus ben best wel benieuwd naar deel 2. Hopelijk gaat het niet te veel van het zelfde worden.

    Many thanks dat Iron Sky : The Coming Race alsnog word besproken. Ik vind het jammer dat een Nederlandse bioscoop release er niet in zit, want dit is echt een film waar ik het prijskaartje van 13,50 zonder ook maar één fractie van een seconde na te denken zou betalen. Deel één was echt zo geniaal (en fout).
  • The House That Jack built. Het lijkt mij een hele hele hele nare film en toch moet ik hem zien.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren