1. De Bioscoopstoel #103 – Glass, Game of Thrones en de Golden Globes

De Bioscoopstoel #103 – Glass, Game of Thrones en de Golden Globes

De laatste film- en serienieuwtjes vind je in De Bioscoopstoel, de wekelijkse rubriek op InsideGamer waarin redacteur Michel de interessantste nieuwtjes en trailers behandelt.
Bioscoopstoel

In de bioscoop

Het in 2016 uitgekomen Split was een grote verrassing. Aan het einde van de film bleek het namelijk een vervolg op Unbreakable te zijn! Het vanaf donderdag in de bioscoop te bekijken Glass volgt beide films op. Hierin komen de drie personages met bovennatuurlijke krachten uit de twee films (gespeeld door Bruce Willis, Samuel L. Jackson en James McAvoy) samen in één film, en dat levert natuurlijk een fikse strijd op. Hopelijk weet regisseur M. Night Shyamalan de kwaliteit die hij met Split heeft hervonden vast te houden voor deze derde film in de trilogie.

Films waarin bekende acteurs een muzikant spelen zijn niet nieuw, maar hebben de laatste jaren weer aan populariteit geworden. In Blaze kruipt Ben Dickey in de huid van de countrymuzikant Blaze Foley. Ethan Hawke speelt ook in de film, die hij bovendien heeft geregisseerd. Het moet een mooie boipic met de nodige emotionele snaren opleveren. Vanaf donderdag in selecte zalen te zien.

How to Train Your Dragon: The Hidden World (oftewel Hoe tem je een draak 3) is een dagje eerder, vanaf aanstaande woensdag, te zien. De derde film in deze animatiefranchise wordt goed ontvangen. Hoofdpersonage Toothless ontmoet een vrouwelijke Night Fury die hij voor zich probeert te winnen. Ondertussen bewaakt Hiccup Drakenutopia.

Hype

Betaalzender HBO heeft een promo online geslingerd met daarin beelden van aankomende seizoenen van populaire series. Zo zijn er in onderstaande video de eerste beelden van Game of Thrones seizoen 8 te zien (wel maar een paar seconden lang, helaas). Ook Watchmen (de nieuwe serie van The Leftovers-regisseur Damon Lindelof) en True Detective seizoen 3 komen voorbij.

HBO heeft trouwens ook meer castleden aangekondigd van de Game of Thrones-prequelserie. Naast de eerder aangekondigde rollen voor Naomi Watts en Josh Whitehouse krijgen ook acteurs en actrices als Naomi Ackie, Jamie Campbell Bower, Denise Gough, Sheila Atim en Ivanno Jeremiah rollen. Opvallend is dat het met de diversiteit van deze acteurs en actrices een stuk beter zit dan in Game of Thrones zelf. De serie speelt zich duizenden jaren voor Game of Thrones af en moet op zijn vroegst in 2020 te zien zijn.

Vanaf 1 februari is de Netflix Original-film Velvet Buzzsaw te zien, met niemand minder dan Jake Gyllenhaal en John Malkovich in de hoofdrollen. De film is van regisseur Dan Gilroy, die eerder samen met Jake Gyllenhaal het broeiende Nightcrawler maakte. In Velvet Buzzsaw staan kunstliefhebbers perplex van een aantal schilderijen van een anonieme kunstenaar. Deze schilderijen lijken echter een speciale kracht te hebben, waardoor het niet goed afloopt met hun eigenaren. Dat klinkt als een belachelijke plot, maar na Nightcrawler geef ik Gilroy absoluut het voordeel van de twijfel.

De bioscooprelease van Captain Marvel, de nieuwste film in het Marvel Cinematic Universe, komt gestaag dichterbij (8 maart), dus hieronder is weer een nieuwe trailer te zien. Omdat de film zich in de jaren 1990 afspeelt, krijgt Captain Marvel een lekker eigenzinnig sfeertje. Met een jonger gemaakte Samuel L Jackson als (natuurlijk) Nick Fury!

In de wandelgangen

Margot Robbie (The Wolf of Wall Street, Suicide Squad, de aankomende Tarantino-film Once Upon a Time in Hollywood) kruipt in de huid van de populaire pop Barbie in een liveactionfilm rondom het icoon. Fans wachten al jaren op een mogelijke film rondom Barbie en die lijkt er nu dan echt te komen. In eerste instantie zou Amy Schumer de hoofdrol spelen, maar vanwege ander werk liep dat in de soep. Verder is er eigenlijk nog niets bekend over de film. Vind jij Robbie de perfecte keuze voor Barbie?

Margot Robbie

Je hebt in Hollywood twee prestigieuze awardshows: de Oscars en de Golden Globe Awards. Hoewel we nog even moeten wachten op de Oscars, zijn de winnaars van de Golden Globes afgelopen week bekendgemaakt. De grote winnaar is de film Bohemian Rhapsody (beste drama en hoofdrolspeler Rami Malek als beste acteur), Roma (beste buitenlandse film en Alfonso Cuaron als beste regisseur), Green Book (beste musical- of komedie, beste script en Mahershala Ali als beste mannelijke bijrol) en Spider-Man: Into the Spider-Verse als beste animatiefilm. Een complete lijst met winnaars is hier te lezen.

Zoals we inmiddels al een tijdje weten, komt er een film rondom misschien wel de beste serie ooit, The Sopranos. De film, genaamd The Many Saints of Newark, moet zich in de jaren 1960 afspelen tijdens de rellen in Newark. Bedenker David Chase laat in een interview weten dat we zelfs hoofdpersonage Tony Soprano terug mogen verwachten. Het gaat hierbij om een jonge versie van het personage – logisch, aangezien de film zich ver voor de serie afspeelt en de acteur die gestalte gaf aan het legendarische personage, James Gandolfini, in 2013 overleed. Wanneer we de film kunnen verwachten is nog niet bekend.

Het kon bijna niet anders – de eerste film leverde meer dan 850 miljoen dollar op – maar een vervolg op Venom is nu officieel bevestigd. Scriptschrijver Kelly Marcel werkt ook aan het script van deze nieuwe film, en Tom Hardy keert terug als Eddie Brock, oftewel Venom. We wisten al dat er in 2020 films in het ‘Sony Marvel-universum’ uit zouden komen. Een van die films lijkt nu dus het vervolg op Venom, en de andere film zou Morbius The Living Vampire met Jared Leto in de hoofdrol kunnen worden.

Nu op Netflix

Ben je niet vies van animatiefilms en Godzilla? Dan heb je mogelijk al Godzilla: The Planet Eater op Netflix zien staan. De film, die vorig jaar in Japan in de bioscoop draaide, staat sinds vorige week op de streamingdienst. The Planet Eater is het vervolg op Godzilla: Monster Planet en Godzilla: City on the Edge of Battle. Godzilla neemt het in deze spectaculaire film op tegen King Ghidorah.

Vanaf aanstaande vrijdag is er weer een nieuwe Netflix Original-film op de streamingdienst te zien. Hierin speelt Noomi Rapace (Prometheus, Millenium) een lijfwacht die een rijke erfgename beschermt in het Midden-Oosten. Natuurlijk probeert een groepering dit meisje te ontvoeren. De spannende actiefilm is dus vanaf vrijdag te zien, hieronder alvast een voorproefje in de vorm van een trailer.

Tot zover de laatste film- en serienieuwtjes. Aanstaande maandag vind je zoals gebruikelijk weer een nieuwe aflevering, gewoon hier, op InsideGamer!

Dit artikel delen

Over de auteur

Michel Musters Redacteur bij Gamer.nl en InsideGamer.nl. Houdt van allerlei soorten games, van klassiekers als Mario, Metal Gear en Zelda, naar moderne meesterwerken als Red Dead Redemption en The Witcher 3, tot experimentele hoogvliegers als Rez, Limbo en Lumines.

Reacties

  • Beste scene van de Sopranos ooit

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren