1. De Bioscoopstoel #104 – John Wick 3, Spider-Man: Far From Home en Ghostbusters

De Bioscoopstoel #104 – John Wick 3, Spider-Man: Far From Home en Ghostbusters

De laatste film- en serienieuwtjes vind je in De Bioscoopstoel, de wekelijkse rubriek op InsideGamer waarin redacteur Michel de interessantste nieuwtjes en trailers behandelt.
Bioscoopstoel

In de bioscoop

Vanaf donderdag kun je Serenity in de bioscoop zien. In deze thriller speelt Matthew McConaughey de kapitein van een vissersboot, waarmee hij toeristen rondvaart rondom Plymouth Island. Zijn ex-vrouw (gespeeld door Anne Hathaway) verschijnt plots weer in zijn leven met verhalen over haar gevaarlijke nieuwe echtgenoot. Samen plannen ze de moord op hem, met alle gevolgen van dien.

Hype

De John Wick-films zijn wat mij betreft puur genieten van de duistere setting, een kont-schoppende Keanu Reeves en natuurlijk de altijd broeierig acterende Ian McShane (Deadwood, American Gods). Ik sta dan ook te popelen om het derde deel, genaamd John Wick: Chapter 3 – Parabellum, vanaf 16 mei in de bioscoop te zien. Tot die tijd hebben we in ieder geval onderstaande nieuwe trailer. John Wick heeft na zijn misdaden in de tweede film – het plegen van geweld in het Continental-hotel – een prijs van 14 miljoen dollar op zijn hoofd staan, dus gaan verschillende huurmoordenaars weer massaal achter hem aan.

En toen was daar na lang wachten eindelijk de eerste trailer van Spider-Man: Far From Home. Peter Parker gaat op reis naar Europa, maar zijn studiereisje wordt hevig verstoord door de komst van Mysterio, gespeeld door niemand minder dan Jake Gyllenhaal. De trailer is in ieder geval al spectaculair, hopelijk wordt de complete 23e MCU-film dat ook. We gaan het zien vanaf 4 juli. De trailer heb je misschien al gezien, maar bekijk ook eens de grappige, korte clip er onder.

De Bad Boys-filmreeks is een guilty pleasure van mij, al is het maar vanwege de heerlijke chemie tussen hoofdrolspelers Will Smith en Martin Lawrence. Het tweetal neemt voor de derde Bad Boys-film, genaamd Bad Boys for Life, na lang wachten opnieuw de rollen op zich van detectives Mike Lowrey en Marcus Burnett. Samen ontmoeten ze een moderne politie-eenheid waarmee ze de handen ineenslaan om een nieuwe crimineel in Miami neer te halen. De film komt pas op 17 januari 2020 uit, maar hieronder is al wat Instagram-materiaal van Smith in zijn rol.

Goed nieuws voor fans van de originele Ghostbusters-films. Er komt namelijk een vervolg op de eerste twee films uit de jaren 1980. In hoeverre de film uit 2016, waarin de spokenjagers worden vertolkt door actrices, hierbij wordt betrokken, is niet bekend. Jason Reitman (Juno, Tully) regisseert de film en was hier al een tijdje in het geheim mee bezig. Dat lijkt een prima keuze, want hij is de zoon van Ivan Reitman, de regisseur van de eerste twee Ghostbusters-films. Of oudgedienden als Bill Murray en Dan Aykroyd te zien zullen zijn is nog niet bekend. De film moet in de zomer van 2020 uitkomen en er is zelfs al een eerste teaser te zien.

Steve Carell (The Office, Foxcatcher) keert weer terug naar televisie! Samen met The Office-producent Greg Daniels werkt hij aan een Netflix-comedyserie genaamd Space Force, waarin een zesde tak van het Amerikaanse leger wordt opgericht om het heelal te verdedigen. Carell wordt de ster van de show. Het uitgangspunt, een satire van Donald Trumps daadwerkelijke Space Force-initiatief, spreekt in ieder geval tot de verbeelding. Kunnen we een soort The Office in de ruimte verwachten? De serie komt “binnenkort” uit.

Filmbedrijf A24 timmert de laatste jaren hard aan de weg als thuisbasis van een hoop ijzersterke, excentrieke films. Denk aan Ex Machina, The Witch en It Comes at Night. Vanaf 14 maart voegt High Life zich daar bij, een film waar al veel om te doen was op het Toronto International Film Festival. De film met Robert Pattinson (Twilight) in de hoofdrol zou lekker vreemd zijn en ook het verhaal intrigeert: Pattinson en zijn dochtertje zijn de laatste overlevenden na een gefaalde missie in de uithoeken van het zonnestelsel. Het schip waarop ze zich bevinden stevent ondertussen af op een zwart gat.

De legendarische regisseur Steven Soderbergh gebruikt voor zijn nieuwe film, High Flying Bird, wederom alleen iPhones om alles op te nemen. In deze Netflix Original-film die vanaf 8 februari op de streamingdienst te zien is, draait het allemaal om basketbal. Met een script geschreven door Tarell Alvin McRaney (Moonlight)!

In de wandelgangen

Aaron Sorkin, de scenarist van The Social Network, laat weten dat de tijd rijp is voor een vervolg op The Social Network, de film rondom de bedenker van Facebook. Natuurlijk zijn er de afgelopen jaren genoeg dingen gebeurd rondom het socialmediakanaal, waaronder de zittingen van Mark Zuckerberg rondom het schenden van privacyregels. Regisseur David Fincher zelf of de acteurs uit de eerste film hebben zich echter nog niet uitgelaten of zij een vervolg ook zien zitten, dus het blijft voorlopig nog afwachten.

Fincher zelf gaat het in ieder geval druk krijgen met de opnames van World War Z 2. Die opnames beginnen in maart, zo is afgelopen week bekendgemaakt. Het blijft opvallend dat Fincher deze regieklus op zich neemt, aangezien hij niets met de eerste film te maken heeft. Aan de andere kant heeft Fincher al wel vaak samengewerkt met hoofdrolspeler Brad Pitt, dus het tweetal zal elkaar goed aanvoelen en dat levert hopelijk een goed vervolg op. Het script is nu in ieder geval af en de opnames in maart zullen beginnen in Spanje. Over een releasedatum is nog niets bekend.

Kennen we Billy Zane nog? De acteur is vooral bekend van zijn rol als Cal Hockley, de echtgenoot van Kate Winslet in Titanic, en zijn rol in The Phantom. Hij kruipt in Waltzing with Brando in de huid van de legendarische acteur Marlon Brando (A Streetcar Named Desire, The Godfather, Apocalypse Now). Deze biopic moet zich in de jaren 1970 afspelen en de opnames beginnen ergens dit jaar, maar verder is er nog maar weinig bekend.

Nu op Netflix

Het is geen Netflix Original, maar sinds afgelopen vrijdag kun je wel ‘Life’ bekijken op de streamingdienst. De film met rollen van onder andere Jake Gyllenhaal, Ryan Reynolds en Rebecca Ferguson is zeker de moeite waard voor fans van films als Alien. Op het Internationaal Ruimtestation weet de bemanning een sonde van Mars in ontvangst te nemen. In de aarde die de sonde bevat vinden ze een wezen, dat door de mensheid op aarde liefkozend ‘Calvin’ wordt genoemd. Zo lief blijkt het wezen echter niet. Het levert een behoorlijk spannende en claustrofobische film op met hier en daar behoorlijk wat gore.

Ook sinds vrijdag op Netflix is de documentaire Fyre, een bizar kijkje in een berucht muziekfestival dat niet eens door kon gaan. Het festival werd bedacht door Billy McFarland en Ja Rule en had plaats moeten vinden op een eiland in de Bahamas, vol met beroemdheden en modellen. Dat liep toch net even anders… Overigens wist Hulu Netflix nét te snel af te zijn met een eigen documentaire over het festival, maar aangezien het in Nederland veel makkelijker is om je op Netflix te abonneren, licht ik deze versie uit.

En nu we het toch over Netflix hebben: er was vorige week behoorlijk wat controverse rondom de steamingdienst, want in de Verenigde Staten is de prijs van een abonnement fors gestegen. De prijzen gaan tussen de 13 en 18 procent omhoog, de grootste verhoging sinds de dienst bestaat. Vooralsnog vindt de verhoging niet plaats buiten de VS, dus wij in Nederland blijven buiten schot, maar het lijkt waarschijnlijk dat dit uiteindelijk ook hier doorgevoerd wordt. In Nederland vond de laatste verhoging van abonnementskosten voor Netflix in 2017 plaats.

En dan nog even dit

In de intro van een recente aflevering van The Simpsons komt niemand minder dan Thanos (van Marvel) langs. Met de beruchte Infinity Stones in zijn metalen handschoen vaagt hij het grootste gedeelte van de Simpsons-familie weg. Een leuke knipoog voor fans van het MCU, en misschien ook wel voor werknemers van zender Fox zelf: 21 Century Fox wordt over een tijdje immers onderdeel van Disney, waar ook Marvel Studios gesitueerd is.

Tot zover De Bioscoopstoel van deze week. Hopelijk heb je genoten van de trailers en het nieuws. De volgende aflevering kun je weer aanstaande maandag op InsideGamer verwachten. Tot dan!

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

  • Space Forge lijkt me wel wat. Ben wel een beetje fan van Steve Carrel, vooral vanwege Michael Scott, maar in enkele films speelt ie ook zeer goede rollen.

    Social Network vond ik echt een goede film. Ben benieuwd of een vervolg ook leuk is. Ik ben altijd een beetje sceptisch met vervolgen op goede films.
  • Mooi overzichtje weer. Komen toch wel weer wat leuke films aan. Ik hoop alleen wel dat bill en dan meedoen in de nieuwe ghostbusters film, anders ga ik er niet voor naar de bios.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren