1. De Bioscoopstoel #106 – The Lego Movie 2, Zombieland: Double Tap en Birds of Prey

De Bioscoopstoel #106 – The Lego Movie 2, Zombieland: Double Tap en Birds of Prey

De laatste film- en serienieuwtjes vind je in De Bioscoopstoel, de wekelijkse rubriek op InsideGamer waarin redacteur Michel de interessantste nieuwtjes en trailers behandelt.
Bioscoopstoel

In de bioscoop

Niet álle films gebaseerd op speelgoed of – God sta ons bij – emoji’s zijn slecht: de eerste The Lego Movie is een geweldige humoristische animatiefilm en hopelijk zet The Lego Movie 2: The Second Part dat door. Bricksburg krijgt te maken met een Duplo-aanval en Emmet, Lucy en Lego Batman moeten weer aan het werk om een ramp te voorkomen. Met stemmen van onder andere Chris Pratt, Channing Tatum, Margot Robbie en Jonah Hill. De film is vanaf woensdag in de bioscoop te zien.

Vanaf donderdag kunnen fans van spanning en horror naar The Prodigy. Hierin maakt een moeder zich ernstig zorgen over haar zoon, die zich steeds vreemder begint te gedragen. Natuurlijk lijkt het erop dat een bovennatuurlijke entiteit voor de problemen zorgt. Origineel is het concept achter de film niet, maar wellicht dat er een originele wending aan wordt gegeven en dat het met de spanning wel goed zit.

Willem Dafoe kruipt in het donderdag te verschijnen At Eternity’s Gate in de huid van de Nederlandse kunstenaar Vincent van Gogh. De film draait om Van Goghs worsteling om als kunstenaar te worden gezien en toont de laatste maanden van het leven van de beroemde schilderaar.

Hype

De zombiecomedy Zombieland krijgt na tien jaar een vervolg. Zombieland: Double Tap komt later dit jaar uit en bevat wederom de vier hoofdrolspelers uit het eerste deel, namelijk Woody Harrelson, Jesse Eisenberg, Emma Stone en Abigail Breslin. Via een foto op Twitter toonde Sony Pictures hoe de personages er tien jaar later uitzien, als onderdeel van de socialmedia-hype ‘Ten Year Challenge’. In dit vervolg neemt de groep overlevers het op tegen superzombies. Een trailer is er nog niet, een releasedatum wel: 7 november.

De langverwachte nieuwe film van regisseur Xavier Dolan (Les Amours Imaginaires, J'ai Tué ma Mère) is voor de verandering Engelstalig en heet The Death and Life of John F. Donovan. De cast is in ieder geval imposant, met hoofdrollen voor Kit Harington (Game of Thrones) en Jacob Tremblay (Room) en andere rollen voor Natalie Portman (Star Wars), Kathy Bates (Misery) en Thandie Newton (Westworld). De film draait om een vreemde vriendschap tussen een televisiester en een twaalfjarige jongen die ervan droomt acteur te worden.

Na het succes van Suicide Squad krijgt Harley Quinn haar eigen film, genaamd Birds of Prey. Daar is afgelopen week de eerste, korte teaser van verschenen, waarin diverse personages uit de film te zien zijn. Naast Margot Robbie’s Quinn zien we onder andere ook onder andere Ewan McGregor (als Black Mask) en Mary Elizabeth Winstead als Huntress. De DC-film draait vanaf 7 februari 2020 in de bioscoop. Ook bekendgemaakt: ‘The Batman’, een nieuwe DC-film over de populaire held, verschijnt in 2021… maar zonder Ben Affleck. Daarnaast kom in 2021 ook een vervolg op Suicide Squad uit, geschreven en geregisseerd door niemand minder dan James Gunn (Guardians of the Galaxy).

Nog meer moeder-en-zoonhorror, ditmaal van de inmiddels positief opvallende distributeur A24 (Ex Machina, Hereditary). In The Hole in the Ground vinden een moeder en haar zoontje een mysterieus zinkgat in het bos. Daar lijkt een kwaadaardig wezen uit te komen dat de controle krijgt over het jongetje. De trailer lijkt in ieder geval soortgelijke spanning als de originele horrorfilm The Babadook te bevatten. In maart verschijnt The Hole in the Ground in de Amerikaanse bioscoop, een Nederlandse releasedatum is nog niet aangekondigd.

In een vorige Bioscoopstoel plaatste ik al wat foto’s van Will Smith in de rol van agent Lowrey voor de derde Bad Boys-film, Bad Boys for Life. Nu is hij op Instagram samen met zijn medehoofdrolspeler Martin Lawrence te zien. Zo krijg ik er toch wel weer erg veel zin in. De film moet begin 2020 in de bioscoop draaien.

In de wandelgangen

De nieuwe film van Christopher Nolan verschijnt op 17 juli 2020, aldus Warner Bros. Verdere info is er nog niet. De filmstudio noemt het een ‘event film’, de verwachting is immers dat de film een behoorlijke hype wordt waar iedereen naartoe wil. Maar goed, dat willen alle studio’s natuurlijk met elke film wel bewerkstelligen. Nolan heeft in ieder geval al genoeg kaskrakende toppers op zijn naam staan, waaronder de Batman: Dark Knight-trilogie, Interstellar, Dunkirk en Inception.

Er wordt al een tijdje gewerkt aan een nieuwe verfilming van het beroemde sci-fi-boek Dune van Frank Herbert . Het boek is al vaker verfilmd, onder andere door David Lynch. Afgelopen week is naar buiten gekomen dat Oscar Isaac (onder andere bekend van de nieuwe Star Wars-films en Ex Machina) de rol van Duke Leto Atreides op zich neemt. Dat is de vader van hoofdpersonage Paul, oftewel Muad'Dib, een rol die door Timothee Chalamet wordt vertolkt. De film speelt zich af op de woestijnplaneet Arrakis, waar een goedje genaamd ‘spice melange’ wordt geproduceerd als brandstof voor het reizen door de ruimte. Een releasedatum is er nog niet.

Oscar Isaac

Afgelopen week werd de documentaire Leaving Neverland voor het eerst in Amerikaanse zalen getoond. Dat zorgde voor nogal wat ophef. In de documentaire komen James Safeschuck en Wade Robson aan het woord, die claimen slachtoffers te zijn van seksueel misbruik door wijlen artiest Michael Jackson. De vier uur durende film beschrijft het misbruik schijnbaar in detail. Dat werd sommige bezoekers te veel: naar het schijnt liepen er mensen uit de zaal en waren er psychologen aanwezig voor mensen in het publiek die het nodig hadden. De film werd achteraf desondanks beloond met een staande ovatie. Binnenkort is Leaving Neverland op HBO te zien.

Stephen King-verfilmingen zijn dankzij het succes van IT: Part One weer helemaal de trend. Zo zijn er nieuwe films gebaseerd op boeken als Pet Semetary en Dr. Sleep (het vervolg op The Shining) in de maak, en verschijnt later dit jaar natuurlijk het vervolg op IT. CBS All Access heeft nu aangekondigd een tiendelige serie te maken gebaseerd op Kings populairste boek, The Stand (in Nederland uitgegeven als De Beproeving).

In dit verhaal wordt het grootste gedeelte van de aarde uitgeroeid door een dodelijk virus en nemen een groep overlevers het op tegen een groep slechteriken onder leiding van Randall Flagg, een soort duivel die ook in andere boeken van King (zoals de Donkere Toren-reeks) voorkomt. Meer details over de aankomende serie zijn er nog niet. Overigens is dit niet de eerste keer dat The Stand verfilmd wordt; in 1994 werd er al een miniserie van in totaal zes uur lang uitgebracht. De trailer van die miniserie is inmiddels aardig cheesy, maar toch kan ik hem iedereen nog altijd van harte aanraden.

En daarmee zijn we niet alleen aan het einde gekomen van deze aflevering van De Bioscoopstoel, maar ook aan het einde van de complete rubriek. Je leest het goed: De Bioscoopstoel stopt ermee! Natuurlijk blijven we je op InsideGamer op de hoogte houden van de grootste releases, maar niet meer in deze vorm. Het was mij een waar genoegen om jullie twee jaar lang wekelijks op de hoogte te houden van het laatste film- en serienieuws. Bedankt voor het lezen en kijken en tot elders op de site!

Dit artikel delen

Over de auteur

Michel Musters Redacteur bij Gamer.nl en InsideGamer.nl. Houdt van allerlei soorten games, van klassiekers als Mario, Metal Gear en Zelda, naar moderne meesterwerken als Red Dead Redemption en The Witcher 3, tot experimentele hoogvliegers als Rez, Limbo en Lumines.

Reacties

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren