1. De Bioscoopstoel #59 – Tomb Raider, Westworld en de The Sopranos-film

De Bioscoopstoel #59 – Tomb Raider, Westworld en de The Sopranos-film

De laatste film- en serienieuwtjes vind je in De Bioscoopstoel, een wekelijkse rubriek op InsideGamer waarin redacteur Michel de interessantste nieuwtjes en trailers behandelt.

In de bioscoop

Het is weer eens tijd voor een ouderwetse gameverfilming. Gelukkig lijkt het er vooralsnog op dat de makers van de film weten wat ze doen bij de nieuwe Tomb Raider. In de film neemt Alicia Vikander (Ex Machina) het stokje over van Angelina Jolie; net als de gamereeks in 2013 krijgt ook de filmreeks een reboot. Daarbij belandt ook deze Lara Croft van vlees en bloed op een mysterieus eiland om haar verdwenen vader te zoeken. Vanaf donderdag draait de film in de bioscoop. Ga jij hem bekijken? Hieronder zie je alvast een korte clip om je in de stemming te brengen.

Hype

Nu we het toch over Vikander hebben: in april moet Submergence naar selecte bioscopen en video on demand komen. Hierin speelt de actrice naast McAvoy de hoofdrol. Terwijl Vikander de oceanen onderzoekt wordt McAvoy vastgehouden door jihadisten. Beiden denken terug aan een gedeeld verleden dat zich gedurende de film openbaart. Op filmfestivals is Submergence al geprezen. De film is gemaakt door Wim Wenders, bekend van Parix, Texas en de docu Buena Vista Social Club. De nieuwe trailer is hieronder te zien.

Netflix gaat rustig door met het uitbrengen van nieuwe seizoenen voor zijn diverse Marvel-series. Het tweede seizoen van Jessica Jones staat er nog maar een weekje op en het is alweer tijd voor het volgende. Vanaf 22 juni staat daarnaast het nieuwe seizoen van Luke Cage seizoen op de streamingdienst. Hieronder is dan ook een korte teaser daarvan te zien. Persoonlijk vind ik Luke Cage een van de betere Marvel-Netflix-series en Mike Colter is perfect gecast als het hoofdpersonage, dus ik kijk hier naar uit. Ik hoop alleen dat Netflix het dertien afleveringen boeiend weet te houden, want vaak kakken de seizoenen in de tweede helft een beetje in.

Kun je je nog de Disney-film Hook herinneren? Hierin keert een volwassen geworden Peter Pan (gespeeld door Robin Williams) terug naar Neverland om het tegen de slechte piratenkapitein op te nemen. Een vergelijkbaar trucje lijkt Disney nu uit te halen met de Winnie de Pooh-franchise: hoofdpersonage Christopher Robin (zo heet de film ook) is volwassen geworden en heeft te lijden onder het zware leven van de werkende man. En dan komt hij plotseling een oude vriend tegen… De film komt op 2 augustus uit.

Het is bijna zover! De Westworld-fanboy in mij kan niet wachten tot het 22 april is en het tweede seizoen van deze ijzersterke HBO-serie van start gaat. De serie over een uitgebreid park met robots waarin gasten hun fantasieën de vrije loop kunnen laten heeft met zijn ingewikkelde verhaallijnen en prima acteerwerk een grote indruk op mij achtergelaten. Entertainment Weekly had onlangs een fotoshoot met de acteurs en praatte met hen over het tweede seizoen, zoals je in onderstaande video kunt zien. Niet kijken als je het eerste seizoen nog niet hebt gezien!

Netflix heeft besloten een van zijn eerste succesvolle Originals-series toch netjes af te sluiten met een laatste seizoen. Kevin Spacey is dan ontslagen door de vele aantijgingen naar zijn adres, Robin Wright is er nog steeds. Als je het vorige seizoen hebt gezien dan begrijp je dat dit qua plot prima uitkomt. Netflix heeft een eerste teaser online gegooid die je hieronder kunt bekijken. Een releasedatum voor dit laatste seizoen is er nog niet. Het enige dat bekend is is dat het ergens dit najaar verschijnt.

Het Grinch-verhaal, over het monster dat een hekel heeft aan Kerstmis, kent al vele versies, waaronder een film met Jim Carrey in de hoofdrol. Op 28 november komt een nieuwe animatiefilm rondom het chagrijnige monster uit, waarvoor Benedict Cumberbatch de stem inspreekt van de Grinch. Hieronder is de eerste trailer te zien.

In de wandelgangen

Wat mij betreft zorgt de unieke combinatie van humor, drama en ijzersterk acteerwerk ervoor dat The Sopranos een van de beste series ooit is. Een film die het leven van de maffiafamilie na de serie uitbeeldt krijgen we waarschijnlijk nooit sinds hoofdrolspeler James Gandolfini gestorven is, maar Warner Bros. gaat samen met schrijver en bedenker David Chase wel een prequelfilm maken. De film, die vooralsnog The Many Saints of Newark wordt genoemd, moet zich in de jaren 60 afspelen en zich richten op de rellen die in die tijd in Newark plaatsvonden. Zeker is al dat personages uit de serie ook in de film hun entree maken. Mogelijk gaat het dan om jongere versies van oudere personages uit de serie, zoals oom Junior en de vader van Tony Soprano. Het is nog niet bekend wanneer de film verschijnt.

En mocht je hierdoor nieuwsgierig zijn geworden naar de serie, doe jezelf dan een plezier en begin er aan. Het is een van de series die televisie naar een hoger niveau tilde. Bekijk onderstaande video maar eens.

John Favreau (Iron Man, Jungle Book) maakt een live-action Star Wars-serie. Wanneer de serie verschijnt is nog niet bekend, maar ik vermoed dat ze gebruikt wordt om de aankomende streamingdienst van Disney, die in de tweede helft van 2019 lanceert, te promoten. Er zijn verder nog geen details over de serie vrijgegeven, maar Favreau is in ieder geval een groot Star Wars-fan. Al blijft hij voor mij altijd die suffige jongen die probeert over z’n ex heen te komen in de klassieke film Swingers…

Nu op Netflix

Vanaf vandaag staat Annihilation, de nieuwe film van Alex Garland (Ex Machina), op de Netflix. In de VS is de film een paar weken terug in de bioscoop uitgekomen, maar buiten dat land is de film vanaf vandaag op de streamingdienst te zien. De eerste reacties wijzen erop dat Annihilation een behoorlijk vage sci-fi-film is, vooral tegen het einde. Klinkt dat als muziek in je oren, dan kun je meteen gaan kijken.

Tot zover De Bioscoopstoel van deze week op de gloednieuwe website van InsideGamer. Tot volgende week maandag!

Dit artikel delen

Over de auteur

Michel Musters Redacteur bij Gamer.nl en InsideGamer.nl. Houdt van allerlei soorten games, van klassiekers als Mario, Metal Gear en Zelda, naar moderne meesterwerken als Red Dead Redemption en The Witcher 3, tot experimentele hoogvliegers als Rez, Limbo en Lumines.

Reacties

  • Annihilation gelijk kijken straks!
  • @jimwa Vooral doen!!

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren