1. De Bioscoopstoel #61 – Ready Player One, Sicario 2 en Under the Silver Lake

De Bioscoopstoel #61 – Ready Player One, Sicario 2 en Under the Silver Lake

De laatste film- en serienieuwtjes vind je in De Bioscoopstoel, een wekelijkse rubriek op InsideGamer waarin redacteur Michel het allemaal met je doorneemt.

In de bioscoop

Ik heb er inmiddels al zo vaak over geschreven dat ik er een complete aflevering van de Bioscoopstoel mee zou kunnen vullen, maar nog één keer dan: Ready Player One draait vanaf donderdag in de bioscoop. De nieuwe film van Steven Spielberg is gebaseerd op het populaire gelijknamige boek waarin de toekomstige mensheid vooral in virtual reality leeft. Wanneer de maker van dit vr-systeem komt te overlijden, zoekt de wereld naar een verstopte easter egg waarmee de vinder recht krijgt op diens erfenis. Vol met referenties naar games en technologie waar je als gamer (hopelijk) een warm hart van krijgt.

Fans van broeierige westerns kunnen hun lol niet op met Hostiles, dat vorig jaar in de VS verscheen en vanaf donderdag in beperkte zalen draait. In 1892 is een soldaat (gespeeld door Christian Bale) van plan om met pensioen te gaan, maar niet voordat hij een Cheyenne-opperhoofd en zijn gezin terugbrengt naar hun stam.

Hype

De actiethriller Sicario was een onverwachte hit en het vervolg komt dan ook al deze juni uit. Sicario 2: Soldato heeft inmiddels een andere naam gekregen en gaat door het leven als Sicario: Day of the Soldato. Daarnaast is een nieuwe trailer uitgebracht, die hieronder is te zien. Gelukkig keert Alejandro, in de eerste film al fenomenaal neergezet door Benicio Del Toro, weer terug. Hij wordt ingehuurd om een oorlog te creëren tussen de diverse Mexicaanse kartels.

Tag zou wel eens ‘de nieuwe Hangover’ kunnen worden. In deze comedy speelt een groep vrienden al dertig jaar een spelletje tikkertje. Alles mag, zolang ze maar iemand aantikken. Eén van de vrienden, gespeeld door Jeremy Renner, gaat echter trouwen. Dat maakt van hem een gemakkelijk doelwit, maar het loopt tocht even anders. Met onder andere Jon Hamm (Mad Men), Hannibal Buress en Ed Helms (uit The Hangover). De film komt eind juni uit.

Vaughn Stein werkte al mee aan films als World War Z en Sherlock Holmes en regisseert nu het aankomende Terminal. Deze thriller noire draait om twee mannen die voor een mysterieuze opdrachtgever op een gevaarlijke missie gaan. Onderweg komen ze een even mysterieuze vrouw tegen, vertolkt door Margot Robbie (Suicide Squad, The Wolf of Wall Street). Verder spelen Max Irons, Mike Myers en Simon Pegg rollen in de film. Veel meer naast onderstaande teaser is nog niet bekend. De film komt op 11 mei uit in de Verenigde Staten, een Nederlandse releasedatum is nog niet gegeven.

Iedereen die is opgegroeid met Jackass mist de stunts van Johnny Knoxville en zijn crew vast een beetje. Als pleister op de wond kunnen we later dit jaar Action Point verwachten, een film waarin Knoxville een bijzonder onveilig pretpark runt. Het is een prima excuus om Knoxville zelf allerlei pijnlijke stunts uit te laten voeren. Toen ik deze trailer begon te kijken, dacht ik vooral aan de dollartekens die de makers van de film in hun ogen hadden bij het bedenken van dit extreem slechte idee. Toen de trailer eenmaal op gang kwam kon ik het niet laten om toch te lachen. Ik geef de film dan ook het voordeel van de twijfel.

George R.R. Martin heeft niet alleen de boeken waar de Game of Thrones-serie op gebaseerd is geschreven. Zo schreef hij in de jaren 80 ook het sciencefictionboek NightFlyers. De film die hierop is gebaseerd speelt zich vlak voor de vernietiging van de aarde af. De Nightflyer is het meest geavanceerde ruimteschip dat er bestaat en vindt een buitenaards schip dat wellicht hoop voor de toekomst van de mensheid biedt. Natuurlijk is niets wat het lijkt en de eerste trailer weet de spanning al goed op te voeren. Televisiekanaal SyFy maakt de film, al wordt hij in Europa deze herfst door Netflix uitgezonden.

Met de geniale horrorfilm It Follows zette David Robert Mitchell zichzelf op de kaart als regisseur. Zijn nieuwe film Under the Silver Lake heeft een eerste trailer gekregen en lijkt dezelfde ietwat sullige, ouderwetse setting van It Follows te hanteren, maar dan in een ander genre: een thriller met komische elementen. Andrew Garliefd gaat op zoek naar zijn verdwenen buurvrouw. Niet een heel spannend gegeven, maar de trailer is des te leuker. De film komt in juni in de VS uit, hopelijk kunnen we er op een of andere manier ook in Nederland van genieten.

Films die het spionnengenre op de hak nemen zijn zo oud als het borsthaar van Austin Powers. Toch wordt er een nieuwe poging gedaan met The Spy Who Dumped Me, waarin Mila Kunis erachter komt dat haar ex-vriendje Justin Theroux eigenlijk een spion was. Ongewild komt Kunis daardoor in een aantal hachelijke situaties. Hoewel dit concept mij niet per se aanspreekt, kijk ik sinds The Leftovers letterlijk naar alles waarin Justin Theroux een rol speelt. Dat wordt dus naar de bioscoop in augustus, wanneer The Spy Who Dumped Me in première gaat.

Nu op Netflix

Sci-fi maakt een behoorlijke comeback, niet in de laatste plaats dankzij de investeringen van Netflix in onder andere Mute, Annihilation, de serie Altered Carbon en het hierboven genoemde Nightflyers. Netflix heeft ook de sciencefictionfilm The Titan opgekocht, waarin Sam Worthington wordt uitgekozen om op de maan Titan te wonen. Als we onderstaande trailer moeten geloven loopt dat toch even anders dan verwacht. Kijk die vooral niet langer dan een minuut als je spoilervrij wilt blijven. The Titan staat vanaf aanstaande vrijdag op Netfix.

In de wandelgangen

Een tijd geleden werd bekendgemaakt dat scenarioschrijver Zak Penn aan een nieuwe Matrix-film werkt. In een recent interview kon hij niet heel veel details geven, maar wel aangeven dat het geen reboot is van de originele trilogie. ‘Dat leek mij echt gestoord,’ zei hei. Het doet volgens Penn eerder denken aan The Animatrix: andere verhalen in het The Matrix-universum die de franchise alleen maar verrijken. Persoonlijk vind ik dat ook de beste optie, omdat de The Matrix-trilogie van mij niet vervangen hoeft te worden. Het idee achter de franchise is echter zeer sterk en ik zie graag nieuwe verhalen in deze wereld. Wanneer we de film kunnen verwachten is nog niet bekend.

En daarmee sluiten we De Bioscoopstoel voor deze week af. Je bent weer helemaal op de hoogte van het laatste film- en serienieuws. Zoals gebruikelijk kun je volgende week maandag weer een verse aflevering verwachten. Tot dan!

Dit artikel delen

Over de auteur

Michel Musters Redacteur bij Gamer.nl en InsideGamer.nl. Houdt van allerlei soorten games, van klassiekers als Mario, Metal Gear en Zelda, naar moderne meesterwerken als Red Dead Redemption en The Witcher 3, tot experimentele hoogvliegers als Rez, Limbo en Lumines.

Reacties

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren