1. De Bioscoopstoel #62 – Lady Bird, Terminal en Westworld

De Bioscoopstoel #62 – Lady Bird, Terminal en Westworld

De laatste film- en serienieuwtjes vind je in De Bioscoopstoel, een wekelijkse rubriek op InsideGamer waarin redacteur Michel de interessantste nieuwtjes en trailers behandelt. Zélfs op Tweede Paasdag!

In de bioscoop

In de Verenigde Staten kwam de film al in de herfst van vorig jaar uit, maar vanaf aanstaande donderdag kunnen we ook hier in selecte zalen genieten van het geprezen Lady Bird. De film draait om de studente Lady Bird. In deze vrolijke en op momenten toch diepzinnige coming of age-film volgen we hoe ze zich bezighoudt op een nieuwe school. Ik heb de film al gezien en hoewel de eigenzinnige personages zeker niet ieders smaak zullen zijn, kon ik de ogenschijnlijke simpelheid waarmee de film het leven van Lady Bird in beeld brengt zeker waarderen. Ook de rol van Laurie Metcalf (die gekke tante uit de comedyserie Roseanne) wordt prima neergezet. Een aanrader.

Hype

De eerste trailer van The House with a Clock in Its Walls is uitgebracht. Met zo’n titel denk je al snel aan een horrorfilm, maar dat is niet het geval. In plaats daarvan is de film gebaseerd op de (toch wel spannende) kinderboeken van John Bellairs en tekenaar Edward Gorey. De tienjarige Lewis (gespeeld door Owen Vaccaro) verhuist naar zijn oom, die in een oud huis woont waar constant een mysterieuze tik te horen is. Lewis maakt per ongeluk een griezelige onderwereld wakker waardoor het stadje waar hij woont wordt geteisterd door heksen. Ook acteurs en actrices als Jack Black en Cate Blanchett zitten in de film, die in september uitkomt.

Vanaf 23 april kunnen we op HBO eindelijk het tweede seizoen van Westworld zien. Elke week krijgen we dan weer een nieuwe aflevering voorgeschoteld waarin het geheim van dit hele speciale park en zijn mechanische inwoners verder ontrafeld wordt. De diverse mysteries van het eerste seizoen kwamen aan het einde subliem bij elkaar. Nu de makers bijna twee jaar hebben gewerkt aan het tweede seizoen, zit ik in ieder geval helemaal klaar om weer weggeblazen te worden. Als het aan HBO ligt gaat dit de Game of Thrones-vervanging worden, aangezien de serie het vaste tijdslot van GoT in het voorjaar heeft overgenomen. We gaan het zien. Onderstaande gloednieuwe trailer is in ieder geval veelbelovend.

Netflix blijft lekker doorgaan met zijn eigen films maken. Zo wordt er ook gewerkt aan Kodachrome, een film met Jason Sudeikis, Ed Harris en Elizabeth Olsen. In de film wordt Matt benaderd door de zuster van zijn stervende vader. Zij vertelt hem dat zijn vader vier fotorolletjes wil laten ontwikkelen in Kansas, en dat hij er samen met zijn zoon heen wilt reizen. Wat volgt is een emotionele en grappige roadtrip. De film komt op 20 april uit op de streamingdienst.

Na een teaser een paar weken terug is inmiddels de eerste trailer uitgebracht van Terminal, een thriller waarin Margot Robbie (bekend van o.a. The Wolf of Wall Street en Suicide Squad) een mysterieuze vrouw speelt die twee mannen vergezelt op een gevaarlijke missie. Ook Simon Pegg en Mike Myers zien we in deze film, die eind mei in de Amerikaanse bioscopen draait. Hopelijk horen we ook snel wat over een Nederlandse release.

In de young adult-film The Darkest Minds, gebaseerd op het gelijknamige boek, zien we hoe een virus heel veel Noord-Amerikaanse kinderen en tieners heeft gedood. De overlevenden zijn ‘opgezadeld’ met diverse superkrachten. Logischerwijs ziet de rest van de wereld dit als een bedreiging en worden de tieners in kampen geplaatst. De film komt op 2 augustus uit.

Het is inmiddels bijna zover: vanaf 17 mei draait Deadpool 2 in de bioscoop. Voordat het zover is worden we nog even getrakteerd op een lekkere lange internationale trailer, waarin ook de eerste film wordt samengevat. Bekijk de trailer hieronder.

Eind april kunnen fans van The Handmaid’s Tale weer genieten, want dan start het tweede seizoen op Hulu in de Verenigde Staten. Misschien spreekt de naam van de serie niet meteen tot de verbeelding, maar het is echt de moeite waard. The Handmaid’s Tale speelt zich in een toekomst af waar een tweede Burgeroorlog in de VS heeft gewoed, waarna vrouwen alleen nog maar worden gebruikt voor seks en het baren van kinderen. Bekijk hieronder de nieuwe trailer. Het is nog niet bekend wanneer de serie in Nederland is te zien, mocht je daar op willen wachten.

De verwachtingen rondom First Reformed zijn hooggespannen. De film kreeg bijzonder positieve kritieken tijdens filmfestivals vorig jaar en wordt uitgegeven door A24, de uitgever van andere sterke films als The Witch en Ex Machina. In First Reformed speelt Ethan Hawke een dominee die in een benarde situatie terecht komt bij de zwangere Amanda Seyfried en haar opmerkelijke echtgenoot. De film komt in mei in Amerikaanse bioscopen, maar of hij in Nederland zal draaien is nog niet bekend.

In de wandelgangen

Het is tegenwoordig niet meer dan normaal dat sommige films exclusief op streamingdiensten als Netflix verschijnen en dus niet eerst in de bioscoop. De beroemde regisseur Steven Spielberg, wiens nieuwste film Ready Player One (lees hier de recensie) nu in de bioscoop draait, vindt dat deze films niet mee mogen dingen voor de Oscars. Volgens hem, zo meldt hij aan ITV nieuws, zijn films op streamingdiensten televisiefilms en dus behoren ze geen kans te kunnen maken op een Oscar. Hij stelt dat er genoeg prijzen zijn voor televisiefilms.

Op zich kan ik mij hier in vinden. De Oscars zijn bedoeld voor bioscoopfilms en een film die niet in de bioscoop draait, voldoet gewoon niet aan de eisen. Aan de andere kant is het filmlandschap enorm aan het veranderen en kunnen films op een streamingdienst best net zo goed zijn als een bioscoopfilm. In deze tijd waarin de grenzen tussen films in de bios en thuis op de bank aan het vervagen zijn, moet er misschien nog eens goed gekeken worden naar de spelregels van nominaties bij diverse prijsuitreikingen.

Het lijkt er op dat er geen derde Independence Day-film komt. De tweede film, Resurgence, oogstte niet het succes waar op werd gehoopt. De producent van het tweede deel, Dean Devlin, liet op WonderCon in ieder geval weten zich er niet mee bezig te houden. “Ik heb niet het plan om er nog een te maken.” De kans lijkt dus klein. Dat is ergens wel jammer. Zeker het origineel is, ondanks het wat simpele vermaak, een klassieker. Het vervolg wist daar niet bij in de buurt te komen, maar een derde deel had de trilogie mogelijk waardig kunnen afsluiten. Waarschijnlijk gaat dat nu nooit meer gebeuren.

Hiermee zijn we aan het einde gekomen van deze aflevering van de Bioscoopstoel. Heb je zelf nog kijktips voor je mede-IG-bezoekers, laat het dan hieronder weten. Tot volgende week maandag!

Dit artikel delen

Over de auteur

Michel Musters Redacteur bij Gamer.nl en InsideGamer.nl. Houdt van allerlei soorten games, van klassiekers als Mario, Metal Gear en Zelda, naar moderne meesterwerken als Red Dead Redemption en The Witcher 3, tot experimentele hoogvliegers als Rez, Limbo en Lumines.

Reacties

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren