1. De Bioscoopstoel #63 – A Quiet Place, Cargo en Lost in Space

De Bioscoopstoel #63 – A Quiet Place, Cargo en Lost in Space

De laatste film- en serienieuwtjes vind je in De Bioscoopstoel, de wekelijkse rubriek op InsideGamer waarin redacteur Michel de interessantste nieuwtjes en trailers behandelt.

In de bioscoop

Na Tomb Raider en de vele cameo’s in Ready Player One dient de volgende ‘gamefilm’ zich alweer aan in de vorm van Rampage, die vanaf donderdag in de bioscoop te zien is. De film is gebaseerd op de klassieke arcadegame waarin gigantische beesten een stad aan gort slaan en schoppen. Dat is zo’n beetje het verhaal van de franchise, dus verwacht geen ingewikkelde plotkronkelingen. Dit is gewoon een paar uur actie met spierbundel Dwayne Johnson in de hoofdrol.

Persoonlijk kijk ik erg uit naar A Quiet Place, dat vanaf deze donderdag in de bioscoop draait. Jon Krasinski (Jim uit de Amerikaanse The Office) ontpopt zich tot een uitstekende regisseur in deze horrorfilm waarin hij samen met Emily Blunt de hoofdrol speelt. In de film spelen ze een echtpaar dat in stilte moet leven, omdat rare monsters om hen heen leven die meteen reageren wanneer ze geluid horen. Ga jij hem vanaf donderdag bekijken?

Hype

Aan zombiefilms en -series geen gebrek, maar Netflix komt op 18 mei met een zombiefilm met een twist op de proppen. In de film schuilt het stel Andy en Kay (waarbij eerstgenoemde wordt gespeeld door Martin Freeman) samen met hun dochter in een woonboot om een zombie-epidemie te ontvluchten. Kay sterft echter en Andy wordt geïnfecteerd door het zombievirus. Hij heeft vervolgens 48 uur de tijd om iemand te vinden die voor zijn dochter kan zorgen.

Op het eerste gezicht lijkt het misschien alsof je een trailer van een nieuw seizoen van Vikings aan het kijken bent (en dat bedoel ik goed), maar Redbad is toch echt een Nederlandse film over de Friese volksheld Radboud (vertolkt door Gijs Naber). Deze koning streed tegen Pepin Herstal, die over de Franken heerste. De film komt ook in diverse andere landen uit, waaronder het Verenigd Koninkrijk en de VS. Vanaf 28 juni draait Redbad in de Nederlandse zalen.

Leigh Whannell, de schrijver van Saw en Insidious, komt met Upgrade, een soort moderne versie van Robocop. Logan Marshall-Green (Spider-Man Homecoming, Prometheus) wordt overvallen door criminelen. Zijn vrouw wordt vermoord en hij raakt verlamd. Hij krijgt zijn kans op wraak door een implantaat dat is gemaakt door een rijke uitvinder. Via dat implantaat krijgt hij bijzondere fysieke vermogens… maar of het nou zo’n goed idee is? De gewelddadige film komt in juni uit in de bioscoop.

Neil Gaiman is dankzij zijn vele prachtige verhalen en comics een getalenteerde duizendpoot. Onder andere American Gods en Coraline vallen onder bekend werk van hem dat is verfilmd. Zijn korte verhaal How to Talk to Girls at Parties krijgt in mei een verfilming. Hierin maakt een groep jonge punkers kennis met een stel moderne danseressen waar iets vreemds mee aan de hand is. De film combineert op humoristische wijze het hectische leven van de jeugd en sci-fi-elementen en de trailer belooft in ieder geval al veel goeds.

Je hebt lange projecten en je hebt écht lange projecten. The Man Who Killed Don Quixote is al twintig jaar in productie, en voor het eerst is er een trailer van de Terry Gilliam-film verschenen. In de film is een oude man ervan overtuigd dat hij de Spaanse fictieve held Don Quixote is. Adam Driver (uit Star Wars) wordt zijn schildknaap, terwijl het tweetal zowel in de huidige tijd als de zeventiende eeuw avonturen beleeft. Als alles goed verloopt kunnen we de film in december dit jaar in de bioscoop aanschouwen.

In de wandelgangen

Colin Trevorrow, de regisseur achter Jurassic World, neemt ook de regie van de derde Jurassic World-film op zich. Dat heeft Steven Spielberg aangekondigd. Trevorrow gaat samen met Emily Carmichael het scenario voor de film schrijven. Hij hielp overigens ook mee aan het script van Jurassic World: Fallen Kingdom, dat vanaf 7 juni in de bioscoop te zien is. Deze film wordt echter geregisseerd door J.A. Bayona, bekend van The Impossible en A Monster Calls. Als alles goed gaat moet Jurassic World 3 in 2021 verschijnen.

De verfilming van het boek Ready Player One lijkt het goed te doen. Universal Pictures heeft daarom ook de rechten gekocht op Armada, een ander boek van schrijver Ernest Cline. Het is nog niet bekend wanneer de film uit moet komen of wie de regie op zich neemt, maar aangezien het boek al uit is weten we wel waar het om draait. In Armada staat een jongen centraal die veel games speelt. Hij komt er echter achter dat een game die hij speelt tevens dienstdoet als simulator, zodat spelers voorbereid worden op een invasie van buitenaardse wezens. Natuurlijk arriveren die in het verhaal op aarde en moet de hoofdrolspeler de ervaringen die hij met de game heeft opgedaan gebruiken om de invasie tegen te gaan.

Stephen King is na de verfilming van IT vorig jaar (en het teleurstellende The Dark Tower) weer helemaal hot in Hollywood. Er wordt dan ook gewerkt aan twee nieuwe verfilmingen, opvallend genoeg gebaseerd op boeken die beiden al eens eerder zijn verfilmd. Allereerst werkt CBS aan een tiendelige miniserie gebaseerd op The Stand (De Beproeving), een van Kings populairste boeken, over een virus dat het grootste gedeelte van de wereldbevolking uitroeit. In de jaren 90 werd deze flinke pil al eens eerder verfilmd in een miniserie. Wanneer de CBS-serie verschijnt is nog niet bekend.

Ten tweede wordt er gewerkt aan een nieuwe verfilming van The Tommyknockers. James Wan (Fast & The Furious 7, Saw) neemt de regie op zich. In het boek graaft een vrouw een bizarre structuur uit de grond, die voor lugubere doeleinden blijkt te zijn bestemd. Ook van deze film weten we nog geen releasedatum. Het lijkt erop dat we te maken hebben met een herwaardering van Stephen Kings materiaal voor films. Wie weet wat er nog meer komt!

Nu op Netflix

Vanaf aanstaande vrijdag is de nieuwe serie Lost in Space op Netflix te zien. De serie is natuurlijk gebaseerd op de show uit de jaren 60, die overigens in de jaren 90 een verfilming kreeg met Matt LeBlanc en Gary Oldman in de hoofdrol. De serie richt zich op de familie Robinson, die door de ruimte reist om zich bij een nieuwe menselijke kolonie te voegen maar op een vreemde planeet strandt. Wat mij vooral aanspreekt is het feit dat Toby Stephens de hoofdrol speelt. Hij was een van de beste elementen aan de toch al sterke serie Black Sails.

Vorige week is een van mijn persoonlijke favoriete films op Netflix geplaatst. Eternal Sunshine of the Spotless Mind bevat misschien wel de beste rol van Jim Carrey ooit, ook al is het een serieuze rol. Hij wordt verliefd op Kate Winslet, maar wanneer ze ruzie krijgen besluit ze bij een kliniek alle herinneringen aan hem te wissen. Hij plant uit wraak een soortgelijke actie en dat levert een erg emotionele, fantasievol geschoten en herkenbare film op vol met leuke en pijnlijke herinneringen. Het wel en wee van een relatie wordt echt op sublieme manier in beeld gebracht. Een dikke aanrader dus.

Dat was weer een flinke lading film- en serienieuws om de week mee door te komen. Bedankt voor het lezen en hopelijk tot volgende week maandag. Dan staat er weer een kersverse aflevering van De Bioscoopstoel op InsideGamer!

Dit artikel delen

Over de auteur

Michel Musters Redacteur bij Gamer.nl en InsideGamer.nl. Houdt van allerlei soorten games, van klassiekers als Mario, Metal Gear en Zelda, naar moderne meesterwerken als Red Dead Redemption en The Witcher 3, tot experimentele hoogvliegers als Rez, Limbo en Lumines.

Reacties

  • Armada lijkt verdacht veel op The Last Starfighter.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren