1. De Bioscoopstoel #64 – Future World, The First Purge en Ocean’s 8

De Bioscoopstoel #64 – Future World, The First Purge en Ocean’s 8

De laatste film- en serienieuwtjes

De laatste film- en serienieuwtjes vind je in De Bioscoopstoel, een wekelijkse rubriek op InsideGamer waarin redacteur Michel de interessantste nieuwtjes en trailers behandelt.

In de bioscoop

Vanaf donderdag draait The Rider in een selecte Nederlandse zalen. De vorig jaar in de VS uitgebrachte dramafilm weet op een intense en emotionele manier het waargebeurde verhaal van een rodeoster in beeld te brengen. Na een tragisch ongeluk kan hij niet meer zijn passie beoefenen en moet hij een nieuwe invulling voor zijn leven vinden.

Van een heel andere orde is Blockers, die ook vanaf donderdag in de bioscoop draait. In Blockers slaat vader John Cena de handen ineen met twee andere ouders wanneer ze erachter komen dat hun dochters na het schoolbal ontmaagd kunnen worden. Veel meer uitleg heeft de plot ook niet echt nodig. Dit soort humor is helemaal je ding, of je loopt er met een grote boog omheen.

Hype

Volgens mij is James Franco (The Pineapple Express, 127 Hours, The Disaster Artist) een groot fan van de Mad Max-films. Hij regisseert en speelt namelijk de hoofdrol in de aankomende postapocalyptische film Future World, die wel erg leentjebuur bij de bekende franchise lijkt te spelen. In de film helpt hij een moeder die op het punt staat te sterven. Samen met haar gaat hij op zoek naar een geneesmiddel in de woestenij die vroeger onze aarde voorstelde. Naast Franco spelen Milla Jovovich, Lucy Liu, Method Man, Snoop Dogg en Twin Shadow mee in de film. Future World komt in mei in de VS uit, een Nederlandse release is nog niet aangekondigd.

De Purge-filmreeks, waarin in de VS één keer per jaar iedereen elkaar af mag maken, is voor velen een guilty pleasure. Na drie films krijgen we nu The First Purge, die, de titel verraadt het al, de allereerste Purge-avond in beeld brengt. We krijgen te zien hoe de ‘New Founding Fathers’ de wetteloze nacht bedenken om het jaarlijkse misdaadcijfer naar beneden te krijgen. Het loopt echter helemaal uit de hand. Vanaf 5 juli kun je de film in Nederlandse bioscopen bekijken.

Volgende week komt eindelijk Avengers: Infinity War uit. Het Marvel Cinematic Universe heeft hier nu al tien jaar naartoe gewerkt. Die tien jaar worden nog eens gevierd in onderstaande video, waarin acteurs als Robert Downey jr. en Chris Evans hun dank uitspreken naar de vele fans van de filmreeks. Er zijn inmiddels achttien MCU-films uit en er zijn al zes aankomende films bevestigd. Naast het aankomende Infinity War kunnen we dit jaar nog Ant-Man and the Wasp verwachten. Volgend jaar verschijnen Captain Marvel, Avengers 4 en Spider-Man 2 en tot slot moet ook ergens nog de derde Guardians of the Galaxy uitkomen. Natuurlijk houdt het daar nog lang niet op. De films verbreken het ene na het andere record, dus Marvel en Disney hebben voorlopig geen reden om te stoppen.

Na de klassieker Jaws durven maar weinig filmmakers het aan Steven Spielberg uit te dagen met een nieuwe haaienfilm, maar Jon Turteltaub probeert het toch. The Meg, met Jason Statham in de hoofdrol, draait om een 25 meter grote haai, een megalodon. Wanneer het beest een diepzeestation aanvalt moet diepzeereddingsduiker Jonas Taylor eropuit om af te rekenen met dit doodgewaande dier. De film verschijnt in augustus in de bioscoop.

Na de Ocean’s 11-trilogie waarin een groep mannen de meest overdreven overvallen plegen, is het tijd voor Ocean’s 8 (en bij succes waarschijnlijk ook Ocean’s 9 en 10), waarin de bekende acteurs vervangen worden door bekende actrices. Onder andere Anne Hathaway, Rihanna, Sandra Bullock en Helena Bonham Carter schitteren in de film die vanaf 21 juni te zien is. Bekijk hieronder de nieuwe trailer.

De komedie Supercon neemt de wereld van comic-, film- en seriebeurzen op de hak. De grote ster van een comicconventie verbant aan lager wal geraakte televisiester Keith Mahar van de beurs, waarop laatstgenoemde de hulp van zijn vrienden oproept om wraak te nemen door de opbrengsten van de conventie te jatten. Met onder andere Russel Peters, Maggie Grace en John Malkovich zou dit op papier suffe principe toch best het nodige vermaak kunnen opleveren.

Buiten de ijzersterke Netflix-documentaire Jim & Andy: The Great Beyond – Featuring a Very Special, Contractually Obligated Mention of Tony Clifton zien we de laatste jaren veel te weinig van Jim Carrey. Dat gaat eindelijk veranderen, want hij speelt de hoofdrol in de thriller Dark Crimes. Ja, een thriller en dus geen comedy, maar Carrey heeft zich wat mij betreft al lang en breed bewezen in serieuzere rollen. De film draait om politieagent Tadek (Carrey), die overeenkomsten tussen een onopgeloste moord en een misdaad in een boek van beroemde schrijver Krystov Kozlow vindt. Tadek gaat op zoek naar de schrijver en diens vriendin en komt zo in een wereld van seks, leugens en corruptie terecht. En het is nog gebaseerd op een waargebeurd verhaal ook. De film moet in de VS in mei in selecte zalen en op streamingdiensten verschijnen, wanneer we hier kunnen gaan genieten is nog niet bekend.

In de wandelgangen

Netflix en Cannes hebben ruzie. Dat begon toen het Franse filmfestival besloot dat alleen Netflix-films die in de Franse bioscopen hadden gedraaid ook op Cannes getoond mogen worden. Daar is Netflix het niet mee eens. Het bedrijf vindt het respectloos naar de filmmakers. Daarom heeft Netflix nu besloten helemaal niet op Cannes aanwezig te zijn. ‘Filmfestivals zijn er om mensen films te laten ontdekken, zodat ze mensen bereiken,’ zo vindt Ted Sarandos van het streamingbedrijf. Vorig jaar was Netflix wel op Cannes met de films The Meyerowitz Stories en Okja.

Nipt een maand na de release van het tweede seizoen van Jessica Jones op Netflix is nu alweer het derde seizoen aangekondigd. Hoewel vooral het eerste seizoen positieve kritieken ontving, is het tweede seizoen ook helemaal niet verkeerd en het verbaast mij dan ook niet dat Netflix en Marvel de serie voortzetten. Veel meer informatie is er nog niet, ook niet wanneer we het seizoen mogen verwachten.

We weten al geruime tijd dat Disney een overname plant van 20th Century Fox, maar het lijkt er in de zomer van 2019 toch echt van te komen. Deadline zegt te hebben vernomen dat er een speciale bijeenkomst was voor personeel van Fox, waarbij voorzitter Peter Rice zou hebben geclaimd dat de deal dan rond moet zijn. Als de deal echt doorgaat, dan krijgt Disney er veel nieuwe franchises bij, waaronder de Avatar-films. Ook zouden Marvel-striphelden als X-Men en Fantastic Four in handen komen van Disney, waardoor deze superhelden mogelijk onderdeel kunnen worden van het Marvel Cinematic Universe.

Tot zover het laatste film- en serienieuws. Volgende week maandag zijn we er zoals gebruikelijk weer met een nieuwe Bioscoopstoel!

Dit artikel delen

Over de auteur

Michel Musters Redacteur bij Gamer.nl en InsideGamer.nl. Houdt van allerlei soorten games, van klassiekers als Mario, Metal Gear en Zelda, naar moderne meesterwerken als Red Dead Redemption en The Witcher 3, tot experimentele hoogvliegers als Rez, Limbo en Lumines.

Reacties

  • Met pijn en moeite heb ik seizoen 2 van Jessica Jones uitgekeken. Alleen omdat ik seizoen 1 zo leuk en verfrissend vond.

    Ben benieuwd wat ze met seizoen 3 gaan doen. Hopelijk is het een iets consistenter geheel in plaats van al die in elkaar gefrommelde verhaallijnen…
  • @Bert de Vries
    Ik ben niet verder dan 3 afleveringen gekomen
  • Ik heb echt zolang gewacht op de beelden van The Meg, en ik ben heel erg blij met die beelden. Day one bioscoop bezoek voor mij.

    Overigens vorige week Rampage : Bigger Meets Bigger gezien. Geen ultra dik verhaal maar het monster tegen monster tegen monster maakt veel goed. Ook weer lekker "hard" PG-13.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren