1. De Bioscoopstoel #65 – Avengers: Infinity War, Jurassic World: Fallen Kingdom en Hotel Artemis

De Bioscoopstoel #65 – Avengers: Infinity War, Jurassic World: Fallen Kingdom en Hotel Artemis

De laatste film- en serienieuwtjes vind je in De Bioscoopstoel, een wekelijkse rubriek op InsideGamer waarin redacteur Michel de interessantste nieuwtjes en trailers behandelt.

In de bioscoop

Fans kijken er al jaren naar uit en vanaf woensdag worden ze (hopelijk) beloond voor het wachten. Vanaf dan is namelijk eindelijk Avengers: Infinity War in de bioscoop te zien. Alle Marvel Cinematic Universe-films leiden naar dit moment. De slechte Thanos probeert de zes Infinity Stones bij elkaar te sprokkelen om de realiteit zoals wij die kennen te beëindigen. Aan de Avengers en consorten om dit tegen te gaan. Met bijna 2,5 uur is dit de langste MCU-film ooit, met hoogstwaarschijnlijk de meeste helden tegelijk in één film. Als je het afgelopen decennia ook maar een beetje interesse in het MCU had, dan is Infinity War verplichte kost.

Hype

De derde trailer van Jurassic World: Fallen Kingdom is afgelopen week uitgebracht en wat mij betreft valt die beter in de smaak dan de vorige trailers. Ja, ik ben een groot Jurassic Park-fan, maar de voorgaande trailers deden mij echt vrij weinig. De nieuwe trailer lijkt de film zó overdreven af te schilderen dat ik wel weer geïnteresseerd word. Afijn, je moet deze trailer, gevuld met spectaculaire scenes, zelf maar eens bekijken. De film is vanaf 7 juni in de bioscoop te zien.

De Italiaanse actrice Matilda Lutz is niet alleen goed in mooi zijn, maar ook in wraak nemen op kerels die haar slecht behandelen. Dat blijkt in de nieuwe film van Coralie Fargeat. De trailer van Revenge komt goed binnen met indrukwekkende beelden en snel monteerwerk. In de film gaat Jen (Lutz) met haar rijke vriendje naar een villa in de woestijn. Zijn jaagmaatjes komen onverwachts binnenvallen en al snel maken die ongewenste avances. Om niet de pineut te zijn proberen ze Jen het zwijgen op te letten, maar gelukkig staat ze haar mannetje. Revenge, dat in mei uitkomt, zou wel eens een verrassend fijne film kunnen zijn.

A24 had een aantal jaar geleden al een onverwachtse horrorhit te pakken met The Witch en dat trucje lijken ze te gaan herhalen met Hereditary. De film komt op 14 juli in Nederland uit en draait om het meisje Charlie, die het niet makkelijk heeft met het overlijden van haar oma. De film schijnt behoorlijk eng te worden en hoewel onderstaande trailer niet al teveel weggeeft, lijkt er net als bij The Witch ingezet te worden op een lekker luguber sfeertje.

Een van de tofste elementen van John Wick is het hotel dat alleen bedoeld is voor criminelen en moordenaars. Een soortgelijk concept lijkt aan de basis te staan van Hotel Artemis, een soort noodziekenhuis onder de grond voor criminelen. Jodie Foster speelt een zuster daar die erachter komt dat een gewonde die ze behandelt er eigenlijk is om een andere patiënt te vermoorden. Daarnaast krijgen we acteurs als Charlie Day, Jeff Goldblum en Sterling K. Brown te zien. De film verschijnt op 26 juli in Nederlandse bioscopen.

Natalie Dormer (Game of Thrones, The Tutors) speelt de hoofdrol in de film In Darkness. Hierin is ze een blinde muzikante wiens buurvrouw wordt vermoord. Zo komt ze in contact met de vader van haar buurvrouw en een criminele wereld waarbij ze achterna wordt gezeten door zowel de politie als de Russische maffia. Opvallend is dat Dormer’s verloofde Anthony Byrne het script schreef en de film tevens regisseert. In Darkness komt dit jaar uit.

De actiefilm The Equalizer uit 2014 krijgt een vervolg. Denzel Washington keert terug als Robert McCall, een voormalig commando die probeert een rustig leven te leiden maar – anders zouden het geen spannende films zijn – daar telkens niet in lijkt te slagen. De film komt op 16 augustus uit en hieronder kun je de eerste trailer bekijken.

Met al die hype rondom Avengers: Infinity War zou je bijna vergeten dat Deadpool 2 er ook bijna is. Op 17 mei kunnen we de grappen en grollen van Ryan Reynolds in zijn spandex pakje weer aanschouwen. Om Cable (Josh Brolin, die toevallig ook Thanos vertolkt in Infinity Wars) tegen te gaan verzamelt Deadpool een groep helden. Zoals we gewend zijn toont ook deze laatste trailer weer een flinke dosis humor.

Over spandex gesproken. Vorig jaar werden we op Netflix verrast met het eerste seizoen van Glow, waarin de altijd charmante Alison Brie een doorsnee meid in de jaren ’80 speelt die samen met een stel vrouwen een American Wrestling-show begint. De serie ademt natuurlijk retro, maar de personages zijn ook nog eens erg leuk uitgewerkt. Het enige nadeel is dat je zo door het eerste seizoen vliegt, dus gelukkig is nu bekendgemaakt dat op 29 juni het tweede seizoen volgt. Oké, onderstaande aankondigingstrailer is misschien een beetje te veel van het goede, maar geloof mij op mijn mooie groene ogen, de serie is de moeite waard!

In de wandelgangen

Netflix werkt aan een Nederlandse serie. Hoewel er nog geen naam is, moet de serie draaien om een groep studenten in Amsterdam die in eerste instantie lekker aan het feesten is, maar op een verborgen toegang naar een demonische wereld uit de Gouden Eeuw stuit. Pieter Kuijpers (Van God Los) bedacht het verhaal, dat over acht afleveringen van een halfuur wordt verspreid. Het is de eerste Netflix Original van Nederlandse bodem.

Aangezien er meerdere jaren tussen de seizoenen van Westworld zitten, hebben makers Jonathan Nolan en Lisa Joy tussendoor ook tijd voor andere projecten. Zoals een nieuwe serie voor Amazon, een adaptie van William Gibsons verhaal The Peripheral. Het boek volgt meerdere verhaallijnen in de toekomst, waarin technologie de overhand krijgt in de maatschappij. Nolan en Joy zijn executive producers. Het is nog niet bekend wanneer de serie moet komen, maar dat Amazon veel geld uit aan het geven is om op te boksen tegen Netflix moge duidelijk zijn. Het gaat het bedrijf bijvoorbeeld vele miljoenen dollars kosten om een serie gebaseerd op de The Lord of the Rings-wereld te maken.

Peripheral

Met deze lading film- en serienieuws moet je het voorlopig weer even doen! Volgende week maandag krijg je weer een fonkelnieuwe update in een nieuwe Bioscoopstoel!

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

  • Deadpool 2 en jurassic World fallen Kingdom heb ik echt mega veel zin in.

    In wat minder goed nieuws. Er komt geen 4de seizoen van Ash vs Evil Dead.
  • Er komen best wat films in de bios die ik wil zien. Op serie gebied is AMC onderhand weer bezig met toffe en erg verzorgde series qua ambiance.
    Into the badlands is weer begonnen. Fear the walking dead is ook weer bezig. (Het eerste seizoen vond ik vrij matig maar daarna word het steeds iets beter) ennn de nieuwe serie The Terror (doet mij nog het meest denken aan Nova Zembla).

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren