1. De Bioscoopstoel #67 – Isle of Dogs, Ant-Man and the Wasp en Robin Hood

De Bioscoopstoel #67 – Isle of Dogs, Ant-Man and the Wasp en Robin Hood

De laatste film- en serienieuwtjes vind je in De Bioscoopstoel, de wekelijkse rubriek op InsideGamer waarin redacteur Michel de interessantste nieuwtjes en trailers behandelt.

In de bioscoop

Films van Wes Anderson (The Life Aquatic with Steve Zissou, The Grand Budapest Hotel) zijn niet ieders pakkie-an, maar je moet een grote zuurpruim zijn om de filmmagie in zijn filmstijl niet te erkennen. Met zijn nieuwe film Isle of Dogs, die vanaf donderdag in de bioscoop draait, zet hij zijn eigenzinnige reputatie voort. De kleianimatiefilm draait om een toekomstig Japan waar alle honden worden verbannen naar een eiland. Een sterrencast verzorgt de stemmen, met onder andere Scarlett Johansson, Bill Murray, Edward Norton, Jeff Goldblum en Harvey Keitel.

Marjorie Prime wist het vorig jaar in de VS al goed te doen bij fijnproevers en nu komt de film ook in Nederland uit. De 86-jarige Marjorie kan dankzij hologramtechnologie gesprekken voeren met een jonge versie van haar overleden man Walter. Een rustige, emotionele film die een verpletterende indruk achterlaat.

Fans van emotionele films komen aan hun trekken deze week, want ook Tully weet de juiste snaren te raken. Marlo (gespeeld door Charlize Theron) is een moeder van drie die van haar broer een babysitter cadeau krijgt. Hoewel ze in eerste instantie terughoudend is, krijgt Marlo een unieke band met de jongedame.

Hype

Avengers: Infinity War draait in de bios, dus kan de hypemolen doordraaien naar de volgende film in het MCU: Ant-Man and the Wasp. Disney en Marvel brachten vorige week dan ook de tweede trailer uit van het humoristische actiespektakel. Paul Rudd kruipt wederom in de huid van Scott Lang, een ‘gewone’ superheld die met technologie zo klein als een mier kan worden. Hij krijgt dit keer hulp van The Wasp, een rol van Evangeline Lilly (bekend van het eerste deel en de hitserie Lost). De film draait vanaf 18 juli in Nederland.

Niemand gaat The Jurassic Games serieus nemen, maar een beetje humor in De Bioscoopstoel kan ook geen kwaad. De film combineert, zoals de naam al doet vermoeden, de populaire franchises Jurassic Park en The Hunger Games. Tien van de gevaarlijkste criminelen worden uitgekozen voor een televisieshow waarin ze moeten zien te overleven tussen dinosaurussen en andere monsterlijke wezens. Rond juni komt de film in de winkels te liggen. Misschien leuk voor een avondje met vrienden?

13 Reasons Why wist vorig jaar voor flink wat opschudding te zorgen op Netflix, bovenal omdat de plot over een middelbare scholier die na haar zelfmoord haar verhaal vertelt via bandjes die ze heeft achtergelaten. Vanaf 18 mei kunnen kijkers die in spanning zijn achtergebleven na het eerste seizoen, eindelijk het tweede seizoen in één ruk bekijken op Netflix. Dit keer laten Clay en zijn klasgenoten zich niet leiden door een stel bandjes, maar door een aantal polaroids.

Ik schreef begin april al over The Man Who killed Don Quixote, een film die eigenlijk al twintig jaar op de planning staat gemaakt te worden, maar er nu toch eindelijk aankomt. In de film is een oude man ervan overtuigd dat hij de Spaanse fictieve held Don Quixote is. Adam Driver (uit Star Wars) wordt zijn schildknaap, terwijl het tweetal zowel in de huidige tijd als de zeventiende eeuw avonturen beleeft. Als alles goed verloopt kunnen we de film in december dit jaar in de bioscoop aanschouwen. Bekijk hieronder de nieuwe trailer.

Als je écht een succesvolle film in de bios wilt brengen, heb je natuurlijk Celine Dion op de soundtrack nodig, zo bewees James Cameron’ moderne klassieker Titanic al. Nou, dat hoef je Deadpool niet twee keer te vertellen. Onderstaande clip begint serieus, en gedurende het filmpje slaat die toon vanzelf om… Volgende week, op 17 mei, is Deadpool 2 in de bioscoop te zien.

Het verhaal rondom Robin Hood is al talloze keren verfilmd, maar de aankomende film Robin Hood (originele titel zeg!) doet nog een poging. Toch wordt de film origineler dan je zou denken, want de film draait om een nog nooit eerder verteld verhaal van de Britse held, waarin er een flinke oorlog wordt gevoerd tegen de Engelse machthebbers. Met Taron Egerton als Robin Hood en Jamie Foxx als zijn rechterhand Little John. Vanaf 6 december kun je de film in Nederlandse bioscopen zien.

In juni komen we erachter of John Travolta zijn bijnaam ‘the Comeback King’ weer kan waarmaken. Hij speelt de hoofdrol in Gotti, dat het verhaal van de legendarische gangsterbaas John Gotti vertelt. Op zich kijk ik uit naar de film, maar de studio heeft inmiddels aangekondigd dat Pitbull muziek voor de film heeft gemaakt. Dat maakt mij toch wat voorzichtiger. De nieuwe trailer van Gotti belooft in ieder geval veel goeds voor de fans van maffiafilms.

Paul Rudd is een druk baasje geweest, want naast zijn hoofdrol in de Ant-Man-film is hij deze zomer ook te zien in The Catcher Was a Spy, een spionagethriller die zich tijdens de Tweede Wereldoorlog afpeelt. Hij wordt door de voorloper van de CIA ingezet voor buitenlandse spionage en moet dan ook bij de Nazi’s infiltreren. Ook Guy Pearce en Paul Giamatta spelen in de film mee.

Nu op Netflix

De Chinese regisseur John Woo is een begrip in filmland, niet alleen door de succesvolle films in zijn thuisland, maar ook door internationale successen als Face/Off en Mission Impossible 2. Zijn nieuwe actiefilm is inmiddels ook hier te zien via Netflix. Kijkende naar de trailer keert Woo hiermee weer terug naar het cheesy actiespektakel waarmee hij zo geroemd werd. De remake van een Japanse film uit de jaren 70 draait om een officier van justitie die onterecht beschuldigd wordt van verkrachting en een overval. Overigens zit Woo niet stil: hij is nu bezig met een westerse remake van zijn eigen klassieker The Killer.

Arrested Development is een hilarische serie, maar sinds Netflix de show heeft overgenomen loopt het allemaal niet zo lekker meer. Het vierde seizoen viel bepaald niet in de smaak, mede omdat elke aflevering zich maar op één van de gekke leden van de Bluth-familie richtte. De makers hebben nu echter een ‘remix’ op Netflix geplaatst. Dit moet alle niet-grappige momenten uit seizoen 4 slopen en de boel flink opschudden, zodat het allemaal wat beter verteerbaar is. En ook ander goed nieuws: er komt “binnenkort” ook een vijfde seizoen uit.

In de wandelgangen

Westworld seizoen 2 is nog maar net bezig, zoals ik in de vorige Bioscoopstoel al meldde, maar HBO heeft nu al bevestigd dat het derde seizoen er zeker komt. Dat is wel zo fijn om te weten, want de makers van de serie hebben altijd gezegd dat ze een verhaal voor ongeveer vijf seizoenen hebben gepland. Wel houden ze nu seizoen 2 afgemaakt is waarschijnlijk weer een forse pauze. Tussen seizoen 1 en 2 zat ook al twee jaar. Dus…. seizoen 3 in 2020 dan maar?

De Nieuw-Zeelandse comedyfilm What We Do In The Shadows is een hilarische blik op het leven van moderne vampiers. Ik kan de film iedereen van harte aanraden. Nu is bekend dat het Amerikaanse televisienetwerk FX een eerste seizoen van een serie gebaseerd op de film heeft besteld. Hoewel het idee achter de film intact wordt gehouden, wordt de setting verplaatst naar de VS en spelen andere acteurs mee. De serie moet volgend jaar op televisie verschijnen. Bekijk tot die tijd hieronder de trailer van de film en ga die film vervolgens eens checken.

Tot zover het laatste film- en serienieuws. De Bioscoopstoel is er zoals je gewend bent volgende week maandag weer! Lees ook eens ons artikel over de tien beste series op Netflix, samengesteld door de InsideGamer.nl-redactie.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren