1. De Bioscoopstoel #69 – Solo: A Star Wars Story, Bohemian Rapsody en Black Klansman

De Bioscoopstoel #69 – Solo: A Star Wars Story, Bohemian Rapsody en Black Klansman

De laatste film- en serienieuwtjes vind je in De Bioscoopstoel, de wekelijkse rubriek op InsideGamer waarin redacteur Michel de interessantste nieuwtjes en trailers behandelt.

In de bioscoop

Vanaf aanstaande woensdag kunnen we met z’n allen zien of we inmiddels Star Wars-moe zijn, of dat Solo: A Star Wars Story toch een fijne toevoeging is aan het Star Wars-universum. Aan acteurs als Woody Harrelson, Emilia Clarke en natuurlijk Donald Glover als Lando Calrissian zal het niet liggen, maar de vraag is vooral of Alden Ehrenreich een sterke Han Solo neerzet. Spannend! De eerste recensies zijn in ieder geval redelijk wisselvallig. Lees hier ook onze recensie.

Hype

De band die de focus van de film veranderd wilde zien, een wisseling van de regisseur en acteurs die vervangen worden door andere acteurs: de productie van Bohemian Rhapsody, de film rondom rockband Queen met de legendarische frontman Freddie Mercury, is geplaagd door negatieve verhalen. En dan verschijnt de eerste trailer en wordt iedereen weggeblazen. Rami Malek (Mr. Robot) lijkt als twee druppels water op de extravagante zanger en heel de trailer lijkt een ode aan een van de beste bands die de mensheid ooit gekend heeft. Deze film ga ik aanstaande december sowieso zien.

Spike Lee’s nieuwe film Black Klansman heeft een gevoelig onderwerp: een Afro-Amerikaanse agent (John David Washington) infiltreerde in de jaren zeventig in de Klu Klux Klan, de groepering in de Verenigde Staten die bekendstaat om zijn racistische gedachtegoed en geweldsdaden. Dat doet hij door een blanke collega (gespeeld door Adam Driver, bekend van zijn rol in de nieuwe Star Wars-trilogie) zijn identiteit aan te meten. Dit zou heel smakeloos kunnen uitpakken, maar de eerste trailer, die je hieronder kunt bekijken, is veelbelovend. De film ging vorige week op Cannes in première en kreeg daar zeer positieve reacties.

Vanaf 15 juni is de romantische komedie Set It Up te zien op Netflix. Hierin proberen twee mensen hun bazen te koppelen en worden ze ondertussen ook op elkaar verliefd. Met rollen van Lucy Liu, Zoey Deutch en Glen Powell. Het moet je genre zijn!

Op Cannes was ook de première van regisseur Lars von Trier (Antichrist, Melancholia) zijn nieuwe film. The House That Jack Built is blijkbaar zo gewelddadig dat tientallen toeschouwers de zaal uitliepen. In de film speelt Matt Dillon de psychopaat Jack. We volgen hem tijdens zijn leven en zien hoe hij langzaam maar zeker in een seriemoordenaar verandert. Hieronder kun je de trailer bekijken. De film komt waarschijnlijk in november in Nederland uit.

Vanaf 2 augustus is de nieuwste Mission Impossible-film, die de ondertitel Fallout draagt, in de bioscoop te zien. De filmserie staat bekend om de duizelingwekkende stunts die hoofdrolspeler Tom Cruise vaak zelf uitvoert. Ook de nieuwe trailer van Fallout toont weer een spectaculaire stunt. Mensen met hoogtevrees kunnen beter niet kijken .

We blijven even bij het actiegenre met Mile 22, waarin Mark Wahlberg de hoofdrol speelt. De film wordt geregisseerd door Peter Berg, die met Wahlberg eerder al de films Deepwater Horizon, Patriots Day en Lone Survivor maakte. Wahlberg speelt in Mile 22 een geheim agent in Indonesië, die een informant het land uit moet smokkelen. Criminelen en de politie zitten hen ondertussen op de hielen. Vanaf 1 november is de film te zien.

In de wandelgangen

Guillermo del Toro (The Shape of Water, Pan’s Labyrinth) maakt voor Netflix een horrorserie genaamd 10 After Midnight. De show moet verschillende enge verhalen uitbeelden, vergelijkbaar met oude horrorseries waarin elke aflevering ook een compleet nieuw plot heeft. Netflix heeft nog niet gemeld wanneer de show in première gaat. Bij gebrek aan beeld hieronder een trailer van The Shape of Water, een film die ook zeker de moeite van het kijken waard is.

Regisseur Ron Howard heeft gesprekken over een mogelijk vervolg op de Lucasfilm-fantasiefilm Willow uit 1988. Hij geeft aan dat hij nog niet te veel kan vertellen, maar dat er wel degelijk plannen zijn om een vervolg te maken dat draait om Elora Danan, de dochter van het hoofdpersonage uit het origineel. In die film is ze nog maar een baby en steelt Warwick Davis de show als de dwerg Willow, die op een groots avontuur gaat en wordt bijgestaan door een bandiet gespeeld door Val Kilmer.

Dat waren de nieuwste trailers en laatste nieuwtjes weer. Geniet nog van deze Tweede Pinksterdag en dan ben ik er volgende week weer met een lading verse trailers. Tot dan!

Dit artikel delen

Over de auteur

Michel Musters Redacteur bij Gamer.nl en InsideGamer.nl. Houdt van allerlei soorten games, van klassiekers als Mario, Metal Gear en Zelda, naar moderne meesterwerken als Red Dead Redemption en The Witcher 3, tot experimentele hoogvliegers als Rez, Limbo en Lumines.

Reacties

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren