1. De Bioscoopstoel #70 – Only the Brave, Mowgli en Cargo

De Bioscoopstoel #70 – Only the Brave, Mowgli en Cargo

De laatste film- en serienieuwtjes vind je in De Bioscoopstoel, de wekelijkse rubriek op InsideGamer waarin redacteur Michel de interessantste nieuwtjes en trailers behandelt.

In de bioscoop

Mensen die nog niet genoeg hebben van drugskoning Pablo Escobar na de Netflix-serie Narcos kunnen vanaf donderdag naar de bioscoop voor Escobar (ook bekend als Loving Pablo). Hierin speelt de altijd fijn acterende Javier Bardem de legendarische drugskoning. Penélope Cruz is een journaliste die een relatie met hem krijgt. De film moet natuurlijk van goeden huize komen om ons Narcos te doen vergeten en de recensies lijken daar niet op te wijzen. Bekijk hieronder alvast de trailer.

Miles Teller schittert naast Josh Brolin (nu ook in de bioscoop met zowel Avengers: Infinity War en Deadpool 2) en Jennifer Connelly in het donderdag te verschijnen Only the Brave. De film vertelt het waargebeurde verhaal rondom de leden van de Granite Mountain Hotshots, een team brandweermannen dat gespecialiseerd is in natuurbranden. In 2013 moeten ze een grote brand zien tegen te gaan, maar dat verloopt niet geheel volgens plan.

Hype

De eerste trailer van City of Lies is uit. Het is een verfilming van het boek LAbyrinth van Randall Sullivan, dat gaat over de moord op de rapper Notorious B.I.G. en twee mensen die de zaak willen oplossen. De trailer kwam uit op de dag dat de rapper, ook bekend als Biggie Smalls, 46 jaar zou zijn geworden. Johnny Depp en Forest Whitaker spelen detective Russell Poole en verslaggever Jack Jackson. De film komt in september in de VS uit, een Nederlandse release is nog niet aangekondigd.

Meer Rami Malek (Bohemian Rhapsody, Mr. Robot) is wat mij betreft altijd een goede zaak. In Papillon speelt hij naast Charlie Hunnam. Beide heren zitten een levenslange straf uit in een strafkolonie en proberen te ontsnappen. De film is gebaseerd op een autobiografisch boek. In de jaren 70 is deze al eens verfilmd, met Dustin Hoffman en Steve McQueen in de hoofdrol. Papillon komt in september in de bioscopen.

De schrijver achter het boek The Jungle Book is inmiddels zo lang dood dat iedereen in principe met zijn werk mag doen wat-ie wil. Nadat Disney in 2016 al veel succes boekte met de live-action verfilming The Jungle Book komt nu ook Warner Bros. met zijn eigen versie van het klassieke verhaal. Mowgli wordt geregisseerd door Andy Serkis (vooral bekend als Gollum uit de The Lord of the Rings-trilogie) en de eerste trailer is hieronder te zien. De film moet in ieder geval een stuk duisterder worden dan de Disney-versie. Onder andere Benedict Cumberbatch, Christian Bale en Cate Blanchett verlenen hun stemmen aan de dieren. Serkis zelf heeft ook een rol. Hij is namelijk de beer Baloo. De film komt op 18 oktober uit in de bioscoop.

The Muppets zoals je ze nog nooit hebt gezien, zo zou je The Happytime Murders het beste kunnen omschrijven. In deze komedie met onder andere Melissa McCarthy en Joel McHale leven mensen en poppen naast elkaar in Los Angeles. De pop Phil en McCarthy moeten samenwerken om een moord in de poppencast van een televisieserie op te lossen. Dat komt vooral neer op veel geweld en onderbroekhumor, maar dan dus met schattig ogende poppen.

Jean-Claude van Damme in een actiefilm, zo zien we hem het liefst. En dan speelt hij ook nog eens naast mede-rot-in-het-vak Dolph Lundgren. In Black Water wordt Van Damme als undercoveragent gevangengehouden in een gevangenis van de CIA. Hij slaat de handen ineen met medegedetineerde Lundgren om uit deze aparte gevangenis – een onderzeeër – te breken.

Of je zijn blockbusterfilms trekt is een kwestie van smaak, maar niemand ontkent dat Dwayne Johnson lekker aan zijn filmcarrière werkt. Vanaf 11 juli is zijn nieuwste film, Skycraper, in de bioscoop te zien. Nadat hij eerder al rondscheurde in snelle wagens, gigantische monsters tegenhield en in een computerspel terechtkwam, moet hij in deze film zijn familie uit een brandende wolkenkrabber redden. Bekijk hier de nieuwe trailer.

We weten inmiddels dat het tweede seizoen van Luke Cage vanaf 22 juni te zien is op Netflix. Later deze week kun je een uitgebreid artikel van mijn hand vinden op InsideGamer, aangezien ik vorig jaar de filmset in New York heb bezocht. Voordat het zover is, kun je hieronder alvast een clip bekijken van het nieuwe seizoen.

Robert Pattinson is vooral bekend als de zwoele (en ietwat bleke) vampier uit de Twilight-films. Toch timmert hij sindsdien behoorlijk aan de weg met een aantal prima films. Zijn nieuwste rol is die van Samuel Alabaster in de film Damsel. Deze cowboy reist door de Amerikaanse wildernis om zijn liefde te vinden en haar ten huwelijk te vragen. Hij reist met zijn miniatuurpaardje Butterscotch, dat als huwelijksgeschenk dient. Het moet een grappige en op momenten ook emotionele film opleveren. Damsel komt deze zomer uit.

In juli draait het langverwachte vervolg op Sicario, Day of the Soldado, in de bioscoop. Voordat het zover is kunnen we nog even genieten van deze nieuwe trailer, waarin hoofdrolspelers Benicio del Toro en Josh Brolin weer schitteren.

Nu op Netflix

Sinds vorige week is de thriller Cargo op Netflix te zien. Deze Netflix Original-film draait niet zozeer om de zombies die de wereld in de film hebben overgenomen, maar hoe Martin Freeman (Sherlock, The Office UK) hierin met zijn gezin probeert te overleven. Dat levert heel wat spanning en drama op. Een aanrader!

In de wandelgangen

Jake Gyllenhaal (Donnie Darko, Nightcrawler) zou in gesprek zijn met Sony Pictures en Marvel om de rol van Mysterio op zich te nemen in het vervolg op Spider-Man: Homecoming, zo meldt Deadline. Het is nog even afwachten, want Gyllenhaal is vaker voor een superheldenfilm in aanmerking gekomen (bijvoorbeeld Batman), maar ik zou het bijzonder tof vinden als hij onderdeel wordt van de Marvel Cinematic Universe. Naast Mysterio zou ook Vulture (Micheal Keaton), de slechterik uit de vorige Spider-Man-film, terugkeren. Het tweede deel moet op 4 juli 2019 verschijnen. Hieronder is de trailer van de meer dan prima film Homecoming te zien.

De geruchten gingen al geruime tijd, maar nu is het zeker: Danny Boyle gaat de nieuwe James Bond-film regisseren. De regisseur is vooral bekend van films als Trainspotting, 28 Days Later, Slumdog Millionaire en Sunshine. Daniel Craig keert wederom terug als Bond. De film, die nog geen titel heeft, wordt vanaf december geschoten.

Nog meer geruchten! Er komt sowieso een Men in Black-reboot, en het schijnt dat niemand minder dan Liam Neeson het hoofd van de Londense branche van de mannen in het zwart speelt. Eerder werd al bekend dat Chris Hemsworth en Tessa Thompson de hoofdrollen vervullen – net als in Thor: Ragnarok. Zij zijn twee MIB-agenten die de wereld rondreizen om een moord op te lossen. De film komt juni 2019 uit.

Inmiddels ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste film- en serienieuws. Volgende week maandag is er zoals gebruikelijk weer een verse Bioscoopstoel, tot dan!

Dit artikel delen

Over de auteur

Michel Musters Redacteur bij Gamer.nl en InsideGamer.nl. Houdt van allerlei soorten games, van klassiekers als Mario, Metal Gear en Zelda, naar moderne meesterwerken als Red Dead Redemption en The Witcher 3, tot experimentele hoogvliegers als Rez, Limbo en Lumines.

Reacties

  • Veel fijne info in deze biosstoel. Van Damme en Lundgren in 1 film, laat maar komen.Luke cage aankomende maand, zeer fijn. Spiderman Homecoming 2 en MiB reboot, ik wil het nu :D (Al hoop ik dat het niet een repeat van Ghostbusters reboot is).
  • De wolven in de Mowgli trailer zien er niet uit. Op 1:42 van de trailer ziet het er wel heel belabberd uit.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren