1. De Bioscoopstoel #72 – Mortal Engines, White Boy Rick en A Star is Born

De Bioscoopstoel #72 – Mortal Engines, White Boy Rick en A Star is Born

De laatste film- en serienieuwtjes vind je in De Bioscoopstoel, de wekelijkse rubriek op InsideGamer waarin redacteur Michel de interessantste nieuwtjes en trailers behandelt. Zelfs tijdens de E3!

In de bioscoop

Hereditary krijgt prima recensies voor een horrorfilm, dus vanaf donderdag wordt dat griezelen in de bioscoop. De familie Grahams leert steeds meer over hun geheimzinnige verleden wanneer hun matriarch overlijdt. Hoe meer ze te weten komen, hoe sneller ze proberen te ontsnappen. De trailer is in ieder geval al lekker broeierig.

Ook Don’t Worry, He Won’t Get Far On Foot draait vanaf donderdag in (selecte) zalen. De nieuwe film van Gus van Sant heeft een sterrencast met onder andere Jack Black, Joaquin Phoenix, Jonah Hill, Rooney Mara en Udo Kier en draait om striptekenaar John Callahan, die na een auto-ongeluk invalide wordt. Hij gebruikt zijn striptekeningen als uitlaatklep en dat levert de nodige kritiek op.

Hype

Er zijn meer dan genoeg interessante trailers afgelopen week uitgekomen. Laten we beginnen met Mortal Engines, die nieuwe sci-fi-fantasyfilm van producent Peter Jackson en regisseur Christian Rivers. De op een boekenreeks gebaseerde film draait om een toekomstige versie van onze aarde die onvruchtbaar is geworden door een oorlog. Steden staan nu op zichzelf en proberen te overleven met een tekort aan brandstoffen. De film komt op 13 december uit en de eerste volledige trailer hieronder biedt al een hoop spektakel.

Zeg je Matthew McConaughey, dan ben ik meteen enthousiast. De ommekeer die deze acteur heeft gemaakt met films als Killer Joe, Interstellar en Dallas Buyers Club en natuurlijk het eerste seizoen van True Detective, is bewonderenswaardig. Ook in White Boy Rick, dat begin volgend jaar verschijnt, lijkt hij weer een lekker vreemde vogel te spelen. White Boy Rick vertelt het waargebeurde verhaal van FBI-informant Richard Wershe Jr. die uiteindelijk is gearresteerd en tot levenslang is veroordeeld voor drugssmokkel. McConaughey speelt de erg foute vader van deze knul.

Ook waargebeurd is wat zich in de op 14 september te verschijnen film Operation Finale afspeelt. Oscar Isaac (Ex Machina, de nieuwe Star Wars-films) speelt de Israëlische Mossad-agent Peter Malkin die in de jaren 60 een van de bedenkers van de Holocaust wist te vangen. Ben Kingsley, die in de klassieke film Schindler’s List de rol van een Joodse man op zich nam, staat nu aan de andere kant als de Nazi Adolf Eichmann.

De eerste The Lego Movie is verrassend grappig, dus ik kijk dan ook enorm uit naar het vervolg, The Lego Movie 2: The Second Part. Part, als in stukjes, stukjes Lego. Snap je hem? Juist ja. De eerste teaser trailer is nu uit en dat belooft weer een hoop plezier en mooie beelden. Met onder andere Chris Pratt, Will Arnett en Elizabeth Banks die hun stemmen verlenen. De film komt op 7 februari 2019 uit. Nog even geduld dus.

De klassieke horrorfilm Suspiria krijgt een remake. De Italiaan Luca Guadagnino (bekend van Call Me By Your Name) gaat hem regisseren. In de film is Dakota Johnson een ballerina die merkt dat het op haar dansschool allemaal niet zo koosjer is. Tijdens Cinema-Con zijn al wat eerste beelden getoond en die zijn volgens toeschouwers gruwelijk. Wij moeten het met deze eerste, spannende trailer doen. Verder spelen onder andere Tilda Swinton en Chloe Grace Moretz in de film, die ergens dit jaar uitkomt.

Idris Elba kruipt voor het eerst in de regiestoel voor Yardie, waarin Dennis ‘D’ Campbell op jonge leeftijd ziet hoe zijn broer wordt vermoord in Jamaica. Hij wordt kort daarna door een maffioso naar Londen gestuurd om daar een pakketje af te geven. Al snel besluit D om voor zichzelf te beginnen, maar dat gaat niet zo soepel als hij in eerste instantie dacht. Op Cannes werd Yardie goed ontvangen. Het is alleen nog niet duidelijk of de film in Nederlandse bioscopen komt te draaien.

Nog een trailer van een animatiefilm in De Bioscoopstoel deze week, ditmaal van het vervolg op Wreck-It Ralph, genaamd Ralph Breaks the Internet. Ralph zit niet langer in arcadegames, maar op het internet en dat levert natuurlijk een hele nieuwe wereld van grappen (en easter eggs) op. Sowieso bevestigd is dat niemand minder dan Super Mario een rol krijgt, want Charles Martinet, ‘de stem van Mario’, spreekt ook zijn stem in voor deze film. Vanaf 12 december in de bioscoop.

Na talloze Transformer-films pakt de nieuwe film in de reeks het anders aan. Bumblebee richt zich namelijk geheel op de gelijknamige robot. Dat moet een heel ander soort film opleveren dan we gewend zijn van de reeks, een die veel meer om de personages en de interactie tussen hen draait. De film speelt zich overigens af in 1987, ver voor de andere Transformer-films. Bumblebee draait vanaf 20 december in de bios.

De remake van A Star is Born, een film uit ’76, staat al jaren op de planning. Oorspronkelijk zou Beyoncé een hoofdrol krijgen, maar inmiddels spelen Lady Gaga en (een verrassend kundig zingende) Bradley Cooper in de spotlights. Vanaf 4 oktober kun je in A Star is Born zien hoe het tweetal in de film een relatie krijgt en hoe Cooper van Lady Gaga een ster maakt. Klinkt duidelijk. Klinkt goed!

Nu op Netflix

Even wat anders dan gebruikelijk. Ik wil namelijk de aandacht vragen voor twee ijzersterke muziekdocumentaires die op dit moment op de Nederlandse Netflix staan. Het gaat om When You’re Strange en Montage of Heck. Eerstgenoemde film draait om de legendarische band The Doors en toont perfect hoe groot de band in een korte tijd werd, maar ook hoe uniek en excentriek frontman Jim Morrison was tot hij op veel te vroege leeftijd (27) stierf. Hetzelfde kan eigenlijk bijna woord voor woord gezegd worden over Montage of Heck, dat om de grungeband Nirvana en met name om zanger en gitarist Kurt Cobain draait. Beide films zijn echt de moeite waard, omdat ze met veel interessante shots, muziek en haast psychedelische montages je meesleuren in het bizarre artiestenleven van beide heren, met desastreuse gevolgen natuurlijk.

Tot zover weer het laatste film- en serienieuws. Nu weer snel door naar al die toffe E3-aankondigingen en -trailers! Volgende week maandag zijn we er weer met een nieuwe Bioscoopstoel. Tot dan!

Dit artikel delen

Over de auteur

Michel Musters Redacteur bij Gamer.nl en InsideGamer.nl. Houdt van allerlei soorten games, van klassiekers als Mario, Metal Gear en Zelda, naar moderne meesterwerken als Red Dead Redemption en The Witcher 3, tot experimentele hoogvliegers als Rez, Limbo en Lumines.

Reacties

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren