1. De Bioscoopstoel #73 – Ocean’s 8, Kidding, Dumbo en de eerste Game of Thrones spin-off

De Bioscoopstoel #73 – Ocean’s 8, Kidding, Dumbo en de eerste Game of Thrones spin-off

De laatste film- en serienieuwtjes vind je in De Bioscoopstoel, de wekelijkse rubriek op InsideGamer waarin redacteur Michel de interessantste nieuwtjes en trailers behandelt.
Bioscoopstoel

In de bioscoop

Vanaf aanstaande donderdag is Ocean’s 8 in de bioscoop te zien. Ditmaal gaat het niet om een groep mannen die bij elkaar komen om een kraak te plegen, maar een groep vrouwen, waaronder Sandra Bullock, Cate Blanchett, Anne Hathaway, Rihanna en Helena Bonham Carter. Samen willen ze er met de buit van het jaarlijkse Met Gala in New York vandoor gaan.

Hype

Jim Carrey en Michel Gondry maakten samen al de moderne klassieker Eternal Sunshine of the Spotless Mind, en nu werken ze samen aan de nieuwe Showtime-serie Kidding. De serie draait om Jeff (Carrey), die bekend is van een kinderprogramma. Hoewel hij kinderen geruststelt in zijn televisieprogramma, loopt zijn eigen leven allesbehalve op rolletjes. De eerste trailer heeft iedereen in ieder geval al weggeblazen, met emotie en een productiewaarde die we niet van Showtime gewend zijn. De serie begint op 9 september en als fan van de acteur en regisseur kan ik persoonlijk niet wachten.

Disney verfilmt tegenwoordig de ene na de andere klassieke tekenfilm. Zo kwam Jungle Book al uit en wordt er gewerkt aan een live-action Aladdin. Ook Dumbo moet eraan geloven, met aan het roer niemand minder dan Tim Burton. Niet de minste namen zijn aan de film verbonden: onder andere Danny DeVito, Colin Farrell en Michael Keaton hebben rollen. Dumbo komt op 29 maart 2019 uit en de eerste trailer is zeker magisch.

Damien Chazelle heeft zichzelf al bewezen met La La Land en Whiplash en ook zijn nieuwe film, First Man, zou hoge ogen kunnen gooien. Ryan Gosling speelt de eerste man op de maan, Neil Armstrong. De film volgt zijn leven in de aanloop naar zijn ontzagwekkende reis naar de maan in 1969. Vanaf 11 oktober kunnen we hem in de bios zien.

Je zou het niet zeggen, maar Bad Times at the El Royale is toch echt niet de nieuwe film van de Coen-broers. In plaats daarvan zit Drew Goddard, bekend van de originele horrorfilm The Cabin in the Woods, erachter. Zeven vreemdelingen delen een geheim en reizen in de jaren 60 naar een oud hotel. Een rampzalig recept. Vooral de cast valt op: met onder andere Jeff Bridges, Jon Hamm, Dakota Johnson en Chris Hemsworth staat er genoeg acteertalent klaar. Medio oktober draait de film in de bioscoop. Een mogelijke aanrader!

White Boy Rick (zie de vorige Bioscoopstoel) is niet de enige nieuwe film met het herontdekte acteertalent Matthew McConaughey. Samen met Anne Hathaway (het tweetal speelde ook al samen in Interstellar) is hij vanaf 27 september te zien in Serenity. In deze thriller wordt McConaughey door zijn ex-vrouw Hathaway gevraagd haar nieuwe man te doden tijdens een visuitje. Persoonlijk doet de eerste trailer mij erg denken aan de prima Netflix Original-serie Bloodline.

De regisseur van de met een Oscar bekroonde film Room werkt aan de horrorfilm The Little Stranger, met de steeds populairder wordende Domnhall Gleeson (Ex Machina, Star Wars: The Last Jedi, Black Mirror) in de hoofdrol. Hij speelt Dokter Faraday, die voor zijn werk naar een in verval geraakt landhuis wordt gestuurd om een patiënt te verzorgen. Vanaf eind augustus in de bios te zien.

Het heeft even geduurd, maar eindelijk is de eerste trailer van de nieuwe Halloween uitgekomen. Dit moet een direct vervolg op de allereerste Halloween worden, waarbij het verhaal vier decennia later weer wordt opgepakt. Gaat de film een hele nieuwe generatie de stuipen op het lijf jagen? We merken het op 11 oktober, nog op tijd voor de Amerikaanse griezelfeestdag.

In de wandelgangen

Vorig jaar werd al bekendgemaakt dat HBO verschillende potentiële showrunners aan mogelijke spin-offs voor Game of Thrones liet werken. De show krijgt in 2019 namelijk zijn laatste seizoen en daar moet natuurlijk iets voor in de plaats komen. Kingsman-co-schrijver Jane Goldman is in ieder geval de rest een stapje voor, want voor haar Game of Thrones-project heeft HBO nu een pilotaflevering besteld. Haar spin-off speelt zich duizenden jaren voor Game of Thrones af, rondom The Golden Age of Heroes, waarop een donkere winter volgde die meerdere generaties duurde. Wat er ook uitkomt, het duurt nog enkele jaren voordat we deze nieuwe serie goed en wel bekijken. Het enige nadeel? George RR Martin houdt zich ook met deze prequel-serie bezig, dus de laatste boeken in de serie worden wellicht nog vaker uitgesteld…

Na het succes van IT vorig jaar is het weer helemaal hip om Stephen King-boeken te verfilmen. Nu is bekendgemaakt dat ook Doctor Sleep een verfilming krijgt. Opvallend detail: Doctor Sleep is een vervolg op The Shining. Dat boek is natuurlijk wel vaker verfilmd – de bekendste versie is die van Stanley Kubrick uit 1980 – maar het vrij recent verschenen vervolg is nog nooit op het witte doek verschenen. In Doctor Sleep is Danny, het jongetje uit het origineel, al een volwassen kerel, maar hij draagt zijn bijzondere gave nog altijd bij zich. Ewan McGregor (Trainspotting, Star Wars: The Phantom Menace) speelt de hoofdrol in de film van Warner Bros.

En dat was het weer qua film- en serienieuwtjes voor deze week. Volgende maandag ben ik er weer met een versie lading nieuws en trailers. Tot dan!

Dit artikel delen

Over de auteur

Michel Musters Redacteur bij Gamer.nl en InsideGamer.nl. Houdt van allerlei soorten games, van klassiekers als Mario, Metal Gear en Zelda, naar moderne meesterwerken als Red Dead Redemption en The Witcher 3, tot experimentele hoogvliegers als Rez, Limbo en Lumines.

Reacties

  • Die Halloween trailer is echt vet man………het is een mooi jaar voor horrorfans.
    Halloween, A Quiet Place, Slenderman, Hereditary, Suspiria.
  • Bad Times at the El Royale ziet er wel vet uit ^^
  • @Luigi1985 Vind ik ook!

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren