1. De Bioscoopstoel #74 – The Incredibles 2, Creed 2 en Night Comes On

De Bioscoopstoel #74 – The Incredibles 2, Creed 2 en Night Comes On

De laatste film- en serienieuwtjes vind je in De Bioscoopstoel, de wekelijkse rubriek op InsideGamer waarin redacteur Michel de interessantste nieuwtjes en trailers behandelt.
Bioscoopstoel

In de bioscoop

Het heeft zo’n veertien jaar geduurd, maar eindelijk is vanaf donderdag het vervolg op de animatiefilm The Incredibles in de bioscoop te zien. Wanneer een reddingsactie door de superfamilie misloopt, besluit een zakenman dat supers een beter imago moeten krijgen. Hij biedt Helen “Elastigirl” Parr een kans om dat imago te vormen, waarop Bob “Mr Incredible” Parr thuis ‘rustig’ voor de kinderen mag zorgen. Ik plaats rustig tussen aanhalingstekens omdat het nog best pittig is om een stel superhelden in spe op te voeden. En dan komt er natuurlijk een nieuwe slechterik om de hoek kijken.

Kun je je dat toffe hotel voor moordenaars nog herinneren uit de John Wick-reeks? Hotel Artemis lijkt hier zijn inspiratie uit te putten. Het gaat in dit geval om een ondergronds ziekenhuis voor criminelen in Los Angeles. Zuster Jodie Foster komt erachter dat een van haar patiënten achter een andere patiënt in dit ziekenhuis aanzit. Vanaf donderdag is de film in de bios te zien, met een indrukwekkende cast overigens: naast Foster hebben onder andere Jeff Goldblum, Charlie Day en Dave Batista rollen.

Ook Tag komt donderdag uit en de hoop is dat dit de nieuwe The Hangover of Superbad wordt: een comedyfilm die uit het niets een groot succes is en ook nog eens verdraaid grappig kan zijn. In de film, gebaseerd op een waargebeurd verhaal, speelt een groep vrienden al jarenlang een tikspelletje. Dat loopt in hun volwassen leven volledig uit de hand, met alle hilarische gevolgen van dien.

Hype

Niet alleen in de Verenigde Staten en Engeland breekt er weleens een zombie-Apocalyps uit. In The Night Eats the World is Parijs aan de beurt. En dat ziet er getuige deze trailer behoorlijk sfeervol uit. Wanneer hij alleen wakker wordt in de flat van zijn ex-vriendin, blijkt dat Sam middenin een invasie van de hersenetende doden terecht is gekomen.

En we blijven even in het horrorgenre hangen, want Pascal Laugier, die berucht is vanwege zijn martelfilm Martyrs, komt met een nieuwe film. Ghostland draait om Pauline en haar twee dochters die moeten zien te overleven wanneer er wordt ingebroken. Dat heeft een behoorlijke impact op de vrouw en haar dochters en in de film zien we hoe dat trauma hen de rest van hun leven achtervolgt. De film is internationaal al meteen op streamingdiensten verschenen; hopelijk gebeurt dat ook snel in Nederland.

De broeierige detective Luther (gespeeld door Idris Elba) is eindelijk weer terug voor een vijfde seizoen. In dit seizoen is hij wederom op zoek naar een gewelddadige crimineel. De Britse serie krijgt vier afleveringen. Er is nog geen releasedatum bekend, maar de eerste teaser trailer is er al wel. Fans van misdaadseries moeten zeker Luther eens checken als ze dat nog niet hebben gedaan.

Na het succes van de meest recente Rocky-film Creed kon een vervolg natuurlijk niet uitblijven, en afgelopen week is de eerste trailer van Creed 2 dan ook uitgebracht. Adonis Creed (gespeeld door Michael B. Jordan) bereidt zich voor op zijn volgende grote wedstrijd, maar zijn privéleven leidt eronder. Samen met de enige echte Rocky Balboa (natuurlijk gespeeld door Sylvester Stallone) traint hij zo goed mogelijk voor het gevecht, tegen niemand minder dan de zoon van Rocky-rivaal Ivan Drago. Die zint bovendien op wraak. Creed 2 komt op 29 november uit.

Nu op Netflix

Afgelopen vrijdag is het tweede seizoen van Marvel-held Luke Cage op Netflix verschenen. Alle dertien afleveringen kun je nu dus weer zo snel of langzaam als je wilt streamen. In het tweede seizoen geniet Cage van behoorlijk wat roem in zijn New Yorkse wijk Harlem, maar de komst van een nieuwe slechterik in de vorm van de Bushmaster maakt daar al snel korte metten mee. Onlangs bezocht ik overigens de set van Luke Cage, waar ik de acteurs en maker van de serie sprak over dit seizoen. Lees er hier alles over.

In de wandelgangen

De overname van Fox door Disney ging bijna niet door, omdat Comcast hoger bood. Disney is nu weer over het bod van 65 miljard dollar gegaan met 71,3 miljard dollar en nu lijkt Comcast toch echt voor Disney te kiezen. Honderd procent zeker is het nog niet, maar het lijkt erop dat Disney koste wat het kost Fox in handen wil krijgen. Niet zo vreemd natuurlijk, want naast belangrijke Marvel-franchises als X-Men en Fantastic Four krijgt Disney hiermee ook grote filmfranchises als Avatar en Alien in handen.

En hiermee sluiten we De Bioscoopstoel van deze week af. Zoals je gewend bent, is er komende maandag weer een nieuwe aflevering te vinden op InsideGamer. Tot dan!

Dit artikel delen

Over de auteur

Michel Musters Redacteur bij Gamer.nl en InsideGamer.nl. Houdt van allerlei soorten games, van klassiekers als Mario, Metal Gear en Zelda, naar moderne meesterwerken als Red Dead Redemption en The Witcher 3, tot experimentele hoogvliegers als Rez, Limbo en Lumines.

Reacties

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren