1. De Bioscoopstoel #75 – Sicario 2, Beautiful Boy en Once Upon a Time in Hollywood

De Bioscoopstoel #75 – Sicario 2, Beautiful Boy en Once Upon a Time in Hollywood

De laatste film- en serienieuwtjes vind je in De Bioscoopstoel, de wekelijkse rubriek op InsideGamer waarin redacteur Michel de interessantste nieuwtjes en trailers behandelt.
Bioscoopstoel

In de bioscoop

Sicario was een onverwachtse actie-thrillerhit en natuurlijk kan een vervolg dan niet uitblijven. Nu vind ik vervolgen vaak vooral voortborduren op het origineel zonder dat er echt iets unieks aan wordt toegevoegd, maar ik wil Sicario: Day of the Soldado toch het voordeel van de twijfel geven, al is het maar om de altijd prettig acterende Benicio Del Toro die zijn opwachting weer maakt. In dit vervolg woedt de drugsoorlog tussen de VS en Mexica weer gestaag door en moeten agent Matt Graver en Alejandro de handen wederom ineenslaan om dit tegen te gaan. Vanaf donderdag in de bioscoop.

De Purge-filmreeks heeft een intrigerend concept: één keer per jaar mag iedereen in Amerika alles doen dat volgens de wet verboden is, inclusief stelen en moorden. Op die manier wordt het bevolkingsaantal een beetje in toom gehouden én hebben we natuurlijk een horrorreeks om te kijken die voor velen een guilty pleasure is. The First Purge toont eindelijk hoe dit concept is ontstaan en hoe de allereerste Purge eruitzag. De film draait vanaf donderdag in de bios.

Ik heb een zwakte voor films waarin mensen moeten zien te overleven op de oceaan (denk aan Life of Pi en All is Lost), misschien ontstaan uit het feit dat ik de oceaan zo’n ongelooflijk enge en mysterieuze massa vind. Het donderdag te verschijnen Adrift is er weer zo een, waarin de jonge vrouw Tami Oldham met haar gewonde man een orkaan moet zien te doorstaan en met hun beschadigde jacht het vasteland proberen te bereiken. Brrr…

Hype

Soms weet een komiek zich te bewijzen als serieus drama-acteur. Steve Carell is het gelukt, onder andere dankzij het indrukwekkende Foxcatcher. Hij speelt naast Timothée Chalamet in Beautiful Boy, het Hollywood-debuut van de Belgische regisseur Felix van Groeningen. De film draait om verslaving en de band tussen vader en zoon en de eerste trailer maakt al grote indruk. Vanaf 22 november is de film in de bios te zien.

Het zijn lang niet alleen meer flitsende jonge mannen die samenkomen om grootse misdaden te plegen. Ocean’s 8 heeft ons al getoond dat vrouwen dat net zo goed kunnen, en in King of Thieves zijn het een stel senioren die een grote kraak willen zetten. Geleid door de charismatische Michael Caine besluit een groep gepensioneerde dieven nog een grote overval te plegen om zo 200 miljoen pond binnen te halen. Het mooie is: dit is écht gebeurd!

Een aantal Bioscoopstoelen geleden berichtte ik al over The Predator en nu is er een nieuwe trailer van de aankomende film verschenen. Deze nieuwe film moet een direct vervolg worden op Predator 2 (en dus alle andere later verschenen films negeren) en draait om een ruimteschip dat op de aarde stort. Natuurlijk zitten er een stel Predators op het schip die een potje gaan jagen op de nietsvermoedende mensheid. In september komt de film in de bioscopen te draaien.

Ergens later dit jaar kunnen we de horrorfilm Mara bezichtigen. Hierin krijgt een crimineel psychologe het aan de stok met een demon genaamd Mara. Deze demon houdt er de gewoonte op na mensen in hun slaap te doden. Nadat ze verschillende slachtoffers heeft onderzocht, krijgt ze de demon zelf achter haar aan. Dat gaat enorm spannend of enorm cheesy worden!

Vanaf 16 augustus schittert Denzel Washington in The Equalizer 2. In dit vervolg kruipt hij wederom in de huid van Robert McCall. Verder krijgen onder andere Pedro Pascal en Bill Pullman rollen. De nieuwe trailer liegt er in ieder geval niet om. McCall probeert nog altijd de leegte op te vullen in zijn leven nadat hij is gestopt als CIA black ops-agent, maar moet toch weer in actie komen wanneer een oude vriendin in de problemen komt.

Ethan Hawke heeft zich inmiddels net zoveel als regisseur als acteur bewezen. Zijn nieuwe film, die in september moet verschijnen, is Blaze: een biopic over de Amerikaanse countrymuzikant Blaze Foley. Hoewel hij in zijn vroege jaren creatief aan de weg timmerde met een groep andere muzikanten, werden zijn latere jaren geplaagd door een verslaving aan alcohol. Met acteurs als Sam Rockwell, Steve Zahn en Kris Kristofferson is dit er eentje om in de gaten te houden.

Ik ben er na al die jaren nog steeds niet uit of Nicolas Cage nou een derderangs acteur of geniale gek is. Zijn nieuwe film, Mandy, lijkt op het eerste gezicht geen definitief antwoord op deze vraag geven, maar dat de film in de smaak viel bij het publiek op het Sundance Film Festival is duidelijk. Cage is Red Miller, een man die het opneemt tegen een religieuze sekte die zijn grote liefde heeft gedood. Het is nog niet bekend wanneer de film in Nederland draait.

Nu op Netflix

Het eerste seizoen van Glow was vorig jaar op Netflix een prettige verrassing. De luchtige dramaserie over een groep vrouwelijke worstelaars in de jaren '80 leunt niet alleen op de nostalgische gimmick, maar is ook gewoon erg prettig geacteerd. Het tweede seizoen is nog en stuk beter en staat sinds vorige week op de streamingdienst. Een echte kijktip.

Sinds gisteren staan alle acht de Fast & Furious-films op Netflix. Hoewel de eerste paar films duidelijk een product van hun tijd zijn, met veel autoporno en ietwat puberale actie, heeft de franchise zich in al die jaren uitgebouwd tot een waar actiespektakel die de bioscoopzalen domineren. De filmreeks wordt niet voor niets wel eens liefkozend ‘Avengers met auto’s’ genoemd. Prima materiaal voor een luie zondag met het verstand op nul!

In de wandelgangen

Het was de week van de foto’s. Zo is de eerste setfoto van Quentin Tarantinos nieuwe film Once Upon a Time in Hollywood uitgekomen, waarin Brad Pitt en Leonardo DiCaprio de 1969-look perfect nabootsen. De film speelt zich namelijk in die tijd af, waarin DiCaprio een aan lager wal geraakte acteur is en Pitt zijn stunt-double. DiCaprio woont toevallig ook naast actrice Sharon Tate, die uiteindelijk vermoord zou worden door de sekte van Charles Manson.

De andere foto is van Jessica Chastain, die de rol van de volwassen Beverly Marsh op zich neemt in het vervolg op de succesvolle horrorfilm IT. Op de foto is te zien hoe ze wordt opgemaakt om meer op een volwassen versie van één van de leden van de ‘Losers Club’ te lijken. IT: Chapter Two zit sowieso vol met grote namen, want naast Chastain krijgen ook Bill Hader, Jay Ryan en James Ransone rollen. Natuurlijk keert Bill Skarsgård terug als de griezelige Pennywise wanneer de film op 5 september 2019 uitkomt.

Daarmee zijn we aan het einde gekomen van deze aflevering van De Bioscoopstoel. Volgende maandag is er weer een nieuwe aflevering. Zelfde tijd, zelfde site. Tot dan!

Dit artikel delen

Over de auteur

Michel Musters Redacteur bij Gamer.nl en InsideGamer.nl. Houdt van allerlei soorten games, van klassiekers als Mario, Metal Gear en Zelda, naar moderne meesterwerken als Red Dead Redemption en The Witcher 3, tot experimentele hoogvliegers als Rez, Limbo en Lumines.

Reacties

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren