1. De Bioscoopstoel #76 – Skycraper, We the Animals en de terugkeer van Chucky

De Bioscoopstoel #76 – Skycraper, We the Animals en de terugkeer van Chucky

De laatste film- en serienieuwtjes vind je in De Bioscoopstoel, de wekelijkse rubriek op InsideGamer waarin redacteur Michel de interessantste nieuwtjes en trailers behandelt.
Bioscoopstoel

In de bioscoop

Tegenwoordig is succes vrijwel gegarandeerd wanneer je Dwayne ‘The Rock’ Johnson in je film propt. Recente films als Jumanji en Rampage doen het prima en wellicht dat ook Skycraper aan dat lijstje toegevoegd kan worden. In deze ouderwetse actiefilm, die vanaf donderdag in de bioscoop draait, speelt Johnson een oorlogsveteraan die tegenwoordig checkt hoe veilig wolkenkrabbers zijn. In het hoogste gebouw ter wereld breekt plots een brand uit, waar hij de schuld van krijgt. Terwijl hij probeert zijn naam te zuiveren moet hij ook nog eens zijn familie redden, die – hoe kan het ook anders – in het brandende gebouw zit.

Hype

Op het Sundance-filmfestival heeft We the Animals hoge ogen gegooid. De film draait om drie kinderen in het New York van de jaren 80. Zij moeten zien op te groeien in een huishouden waar huishoudelijk geweld vanzelfsprekend is. De jongste van de drie kinderen gebruikt zijn fantasie om te ontsnappen aan de realiteit. De film komt in augustus in de VS uit, over een Nederlandse release is nog niets bekend.

De exclusieve comedies die op Netflix verschijnen staan nu niet bepaald bekend om hun ongekende kwaliteit, en de trailer van Father of the Year overtuigt mij nog niet dat dit voorlopig gaat veranderen. David Spade en Nat Faxon spelen twee vaders. Hun zoons hebben een discussie over wie van hun vaders zou winnen in een gevecht. Natuurlijk moeten Spade en Faxon een antwoord op die weddenschap zien te krijgen. Vanaf 20 juli is de film op Netflix te zien… als je het aandurft.

Van een heel ander twijfelachtig kaliber wordt Book of Monsters, een horrorfilm met de nodige gore. Sophie wordt achttien en geeft een feestje, maar dat feest wordt ruw verstoord door de komst van een aantal monsters die de gasten van het feest op brute wijze willen vermoorden. Aan de trailer te zien slagen ze daar aardig in. De film gaat in augustus in Londen in première. Daar is dan namelijk het Frightfest 2018, waar nog veel meer van dit soort films te zien zijn.

Eli Roth staat vooral bekend om zijn horrorfilms, maar The House With a Clock in its Walls wordt een fantasievolle jeugdfilm. In de film gaat de tienjarige Lewis bij zijn oom wonen. Die leeft in een oud huis met een tikkend hart. Wanneer hij per abuis de doden weer tot leven roept, wordt het huis en het nabijgelegen stadje geteisterd door allerlei heksen en andere wezens. De film, met onder andere Cate Blanchett en Jack Black in de hoofdrollen, is vanaf 27 september te zien.

In de wandelgangen

Vorige week hadden we in de Bioscoopstoel al een foto van Jessica Chastain, die make-up op kreeg om zo te lijken op een volwassen versie van Beverly Marsh, het personage uit de IT-films. Deze week besteed ik weer aandacht aan IT: Chapter 2, want er is een foto van de zeven volwassen ‘losers’ uitgebracht. Zo te zien moeten ze hun setkleding nog aankrijgen, maar het is toch leuk te zien dat de productie van de film nu eindelijk van start gaat. Vanaf 5 september 2019 kunnen we eindelijk zien hoe het de volwassenen afgaat tegen Pennywise de clown.

Eerder berichtte ik al dat er een prequelfilm van The Sopranos komt. The Sopranos is – en dit is gemeengoed – een van de beste series ooit gemaakt, dus een goede film gebaseerd op die serie maken is zo makkelijk nog niet. Gelukkig is het script geschreven door showrunner David Chase. Nu is bekend dat Alan Taylor (die eerder al episodes van de serie regisseerde, maar ook aan Mad Men en Game of Thrones werkte) de film gaat regisseren. The Many Saints of Newark, zoals de prequel heet, speelt zich af in de jaren zestig in New York. Waarschijnlijk zien we daarom dus de vader van Sopranos-hoofdpersonage Tony Soprano en zijn oom Junior in actie.

IT heeft wel bewezen dat het rebooten van horrorfilms een gouden business is. Nu is Chucky, de moordlustige pop uit de Child’s Play-reeks, aan de beurt. MGM heeft de producenten achter IT opgeroepen om deze klassieke filmreeks van nieuw leven te voorzien. De film zou draaien om een groep tieners die het opneemt tegen een technologisch geavanceerde pop. Veel meer is er nog niet bekend.

Ik sluit deze Bioscoopstoel af met een interessant feitje. In 2018 geeft Netflix namelijk tussen de twaalf en dertien miljard dollar aan content uit. Dat is opvallend omdat het vele malen meer is dan welke andere filmstudio dan ook dit jaar. Dat levert dit jaar 82 originele films en 700 televisieseries op. Dat is nogal wat! De streamingdienst gaat steeds meer leunen op originele content in plaats van het ‘huren’ van films en series van andere productiebedrijven. Op zich natuurlijk slim, nu er steeds meer streamingdiensten komen.

Tot zover De Bioscoopstoel van deze week. Aankomende maandag is er weer een versie aflevering met nieuwe trailers en nieuwtjes. Tot dan!

Dit artikel delen

Over de auteur

Michel Musters Redacteur bij Gamer.nl en InsideGamer.nl. Houdt van allerlei soorten games, van klassiekers als Mario, Metal Gear en Zelda, naar moderne meesterwerken als Red Dead Redemption en The Witcher 3, tot experimentele hoogvliegers als Rez, Limbo en Lumines.

Reacties

  • De enige uitzondering op de Netflix-comedyregel is Game Over! Man!

    Daar heb ik wel hard om gelachen, ondanks dat het echt een slechte film is.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren