1. De Bioscoopstoel #77 – Ant-Man and the Wasp en een nieuwe Robocop

De Bioscoopstoel #77 – Ant-Man and the Wasp en een nieuwe Robocop

De laatste film- en serienieuwtjes vind je in De Bioscoopstoel, de wekelijkse rubriek op InsideGamer waarin redacteur Michel de interessantste nieuwtjes en trailers behandelt.
Bioscoopstoel

In de bioscoop

Terwijl fans nog bijkomen van de gebeurtenissen uit de laatste Avengers-film, gaat de Marvel Cinematic Universe gewoon door met Ant-Man and the Wasp. De film speelt zich na Captain America: Civil War af (en dus voor Infinity War) en draait wederom om Scott Lang, die zijn leven als superheld moet combineren met zijn rol als vader. Hij krijgt van Dr. Hank Pym echter een belangrijke nieuwe missie die hij samen met The Wasp aangaat. Vanaf woensdag in de bioscoop.

Hype

In deze Bioscoopstoel twee high budget kostuumdrama’s. Zo hebben we Mary Queen of Scots, waarin Margot Robbie en Saoirse Ronan twee historische Britse koninginnen vertolken. De Engelse en Schotse koninginnen zijn behoorlijk aan elkaar gewaagd, terwijl ze ook respect voor elkaar hebben. Samen en afzonderlijk moeten ze zien uit te vogelen hoe ze elkaar kunnen helpen, terwijl ze onafhankelijk blijven. De film komt in december uit.

En dan hebben we nog The Favourite van Yorgos Lanthimos, de regisseur van de verrassende hits The Lobster en The Killing of a Sacred Deer. In zijn nieuwe film gaan we terug naar de achttiende eeuw. Engeland en Frankrijk vechten een oorlog uit, maar het koninklijke huis zit er warmpjes bij. Koningin Anne (Olivia Colman) is in slechte gezondheid en wordt tijdelijk vervangen door haar vriendin Lady Sarah (Rachel Weisz). Ze krijgt een nieuwe dienaar in de vorm van Emma Stone, die probeert in een goed boekje te komen bij de koningin. The Favourite komt op 3 januari 2019 uit in Nederland.

Netflix zet dik in op sciencefiction, zo bewijst ook het aankomende Original, dat op 27 juli op de dienst verschijnt. Daarnaast speelt in de film Extinction Michael Peña een familieman met gruwelijke nachtmerries. Die nachtmerries lijken uit te komen wanneer een buitenaards ras de aarde aanvalt. Ook Mike Colter (Luke Cage) heeft een rol te pakken in deze ogenschijnlijk actievolle film.

Eerlijk is eerlijk: ik plaats niet snel trailers van romantische films in De Bioscoopstoel. Voor de fenomenale acteur Oscar Isaac maak ik echter graag een uitzondering. In Life Itself vormt hij een koppel met Olivia Wilde. Samen leven ze in New York en gaan ze het huwelijk aan. Na de geboorte van hun kind verandert er veel, niet alleen voor hen, maar voor mensen uit allerlei plekken op de wereld. Amazon Studios brengt de film in september in de Amerikaanse bioscopen uit, of er een Nederlandse release in zit is nog niet bekend.

Ook voor animatiefilms is er ruimte in De Bioscoopstoel, zoals Wonder Park, gemaakt door Paramount Animation. In de film stuit het meisje June op een wonderbaarlijk pretpark dat ze gedeeltelijk tot leven roept met haar verbeelding. Dat levert een aantal schitterende plaatjes op. Vanaf 15 maart 2019 te zien.

Nu op Netflix

Zoals gezegd richt Netflix zich steeds meer op sci-fi. Dat bewijst ook de afgelopen week verschenen film How It Ends, waarin een man met zijn schoonvader alles op alles zetten om zijn zwangere vrouw te redden in een wereld die in puin ligt door een apocalyps.

En dan nog de opvallende, bijna game-achtige animatie van White Fang. De Netflix-film is gebaseerd op een gelijknamig boek dat we in Nederland kennen als Wittand, en draait om een grandioos avontuur van de wolf White Fang en een jongen genaamd Jack Conroy, die in Alaska elkaar ontmoeten. Nu te zien op de streamingdienst.

Humor is een kwestie van smaak, dat besef ik mij maar al te goed, maar persoonlijk kan ik altijd hardop lachen met de comedyshows van de grofgebekte Australiër Jim Jefferies. Sinds eind vorige week staat zijn nieuwe show This Is Me Now op Netflix. Mocht je nog niet bekend met hem zijn, probeer het dan zeker eens uit!

In de wandelgangen

Het is officieel: Joaquin Phoenix gaat de rol van The Joker op zich nemen in een originefilm over de slechterik. De film van Todd Phillips heeft verder niets te maken met het DCEU – al kan ik daar persoonlijk niet om rouwen, het is nogal een zooitje vergeleken met het MCU – en ik ben benieuwd hoe deze ijzersterke acteur deze rol gaat bekleden. In 2019 moet de film uitkomen. Hieronder een trailer van een andere recente film met Phoenix, I’m Not Really Here.

Een prachtige actie: de subreddit /thanosdidnothingwrong, waarin bezoekers van Reddit de MCU-slechterik Thanos prijzen om zijn filosofie omtrent het redden van het universum door de helft van de alle levende wezens met één knip van zijn vingers te laten verdwijnen, heeft een koekje van eigen deeg gekregen. De helft van alle bezoekers van de subreddit is namelijk van het kanaal verbannen. Niemand minder dan Josh Brolin (die de rol van Thanos vertolkt) plaatste een video op de subreddit voorafgaand aan het moment. Zouden alle verbannen leden nog steeds achter de filosofie van Thanos staan?

Thanos

Het wordt nog even langer wachten op Indiana Jones 5. Er zou een nieuwe scriptschrijver gevonden zijn en dat zou ervoor hebben gezorgd dat de release van 10 juli 2020 naar 9 juli 2021 is gegaan. Dat is dus nog een jaar langer wachten op de terugkeer van Harrison Ford in zijn avonturenpakje.

Neill Blomkamp heeft na District 8 eigenlijk nooit meer vergelijkbaar kritisch succes gevonden met films als Elysium en Chappie. Misschien verandert dat met een nieuwe Robocop-film, die hij gaat regisseren. De film wordt een direct vervolg op de originele film van Paul Verhoeven – nog steeds een klassieker wat mij betreft – en negeert dus de andere vervolgen en reboots die sindsdien zijn verschenen. Robocop moet weer de misdaad bestrijden in een anarchistisch Detroit, maar veel meer is er nog niet bekend. Behalve dan dat de film, net als het origineel, R-rated wordt, met dus flink wat geweld op de planning.

En hiermee zijn we aan het einde gekomen van deze Bioscoopstoel. Aankomende maandag heb ik weer een versie lading trailers en nieuwtjes in petto, tot dan!

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

  • Als deze robocob weer gewoon netjes R-rated word en er voor zorgt dat ik de troep die robocob (2014) heet heel snel kan vergeten zeg ik maar kom maar door met die film.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren