1. De Bioscoopstoel #78 – San Diego Comic-Con editie

De Bioscoopstoel #78 – San Diego Comic-Con editie

De laatste film- en serienieuwtjes vind je in De Bioscoopstoel, de wekelijkse rubriek op InsideGamer waarin redacteur Michel de interessantste nieuwtjes en trailers behandelt. Deze week een extra goed gevulde editie met nieuwe trailers vanaf de San Diego Comic-Con!
Bioscoopstoel

In de bioscoop

Al twintig jaar lang werd geroepen dat Terry Gilliam zijn passieproject The Man Who Killed Don Quixote zou maken, nu is de film eindelijk af en is hij vanaf donderdag in de bioscoop te zien. Een oude man is ervan overtuigd dat hij de Spaanse held Don Quixote is. Samen met zijn schildknaap beleeft hij allerlei avonturen, zowel in onze tijd als in de zeventiende eeuw.

Paul Rudd en Steve Coogan zijn een getrouwd stel in Ideal Home. Ze moeten hun extravagante levensstijl op zijn kop zetten wanneer hun kleinzoon opeens voor de deur staat. Niemand wist dat hij bestond en hij heeft geen dak boven zijn hoofd. Dat levert een hoop grappen op. Vanaf donderdag te zien in de bios.

Hype

Op de Comic-Con is een ontelbaar aantal nieuwe trailers getoond van aankomende films en series, dus laten we geen tijd verspillen en de interessantste bekijken, te beginnen met Godzilla: King of the Monsters. Het vervolg op Godzilla en Kong: Skull Island toont hoe het zoölogisch instituut Monarch het opneemt tegen gigantische monsters. Godzilla zelf vecht het uit met Rodan, Mothra en King Ghidorah. Een hoop domme actie die spectaculair in beeld gebracht wordt dus! De film komt op 30 mei 2019 uit.

Aquaman is qua films in het DC-filmuniversum langverwacht en de eerste trailer belooft veel goeds. Jason Momoa schittert in spectaculaire scènes die qua setting zo nu en dan aan Star Wars doen denken. Vanaf 20 december kunnen we de film in de bioscoop zien. Ik ben vooral benieuwd of Aquaman nieuw leven in het DC-filmuniversum kan blazen.

Het gewelddadige Assassination Nation was een opvallende verschijning op Sundance. Iedereen in het Amerikaanse dorpje Salem flipt hem nadat alle info en foto’s van mensen door een hacker worden gelekt. Mensen zijn zo geschokt door het lekken van hun privéinfo dat het al snel een bloedbad oplevert. De film komt in september in de VS uit, over een Nederlandse release is nog niets bekend.

Na een indrukwekkende teaser een tijdje terug is nu de eerste volledige trailer van Bohemian Rhapsody online verschenen, en ook die weet de juiste snaar te raken. De film over rockgroep Queen – waarin Rami Malek (Mr. Robot) frontman Freddie Mercury speelt – werd geplaagd door problemen, onder andere doordat regisseur Bryan Singer niet op één lijn zat met de acteurs en de overgebleven bandleden. De regie werd overgenomen door Dexter Fletcher, en het lijkt erop dat het een prachtige film over ’s werelds grootste rocksgroep gaat opleveren. Vanaf 1 november te zien.

De sci-fi-serie Nightflyers is gebaseerd op een gelijknamig boek van George RR Martin. De serie wordt in 2019 in de VS uitgezonden op SyFy en wordt wereldwijd op Netflix gezet. De plot draait om een groep mensen die de ruimte in gaat in een poging de aarde van een onfortuinlijk lot te redden.

De eerste trailer van Glass is uitgekomen. De nieuwe film van M. Night Shyamalan is een vervolg op zowel Unbreakable als Split. Nu we weten dat de mensen uit die films superhelden (en schurken) zijn en het vooral ook van elkaar weten, moet dat een spectaculair kat-en-muisspel opleveren. Glass is vanaf 17 januari 2019 in de bios te zien en volgens geruchten kunnen we meer films in de reeks verwachten.

De verwachtingen zijn na The Gift hooggespannen voor Joel Edgertons tweede film. De eerste trailer van Boy Erased belooft alvast veel. De film beeldt de memoires uit van Garrard Conley, een homoseksuele zoon van een pastoor. Met acteurs als Russel Crowe en Nicole Kidman is er aan acteertalent geen gebrek. De film komt in november uit.

Andrew Lincoln, Rick Grimes in The Walking Dead, bevestigde de geruchten op Comic-Con: seizoen 9 is echt het laatste seizoen waarin we Grimes in actie zien. Fans zijn de laatste paar seizoenen niet meer zo blij met The Walking Dead, omdat het verhaal vooral in cirkels draait zonder dat er echt iets gebeurt. Zou het negende seizoen daar verandering in brengen? De trailer valt in ieder geval helemaal niet tegen. Daaronder is ook de trailer van het tweede deel van het vierde seizoen van Fear the Walking Dead te zien.

Deze herfst komt eindelijk het elfde seizoen van Docter Who uit, waarin Jodie Whittaker het stokje overneemt. De nieuwe trailer die op Comic-Con is getoond toont hoe de nieuwe Doctor samen met haar hulpjes wat nieuwe plekken verkent. Het elfde seizoen krijgt tien afleveringen, waarbij de eerste aflevering de lengte van een speelfilm heeft.

De Nazi’s en het occulte is een combinatie die we wel vaker zien in films. Zo ook in J.J. Abrams’ aankomende film Overlord. De horrorfilm speelt zich af tijdens D-Day, waarbij Amerikaanse troepen erachter komen dat de Nazi’s experimenten met bovennatuurlijke krachten hebben uitgevoerd. Abrams benadrukt overigens dat dit niet de vierde Cloverfield-film is. Die reeks kent nogal plotseling verschijnende delen, maar Overlord moet dus volledig losstaan. De film komt eind oktober uit.

Steve Carell heeft zichzelf inmiddels bewezen als serieuze acteur. In Welcome to Marwen speelt hij de getraumatiseerde Mark Hogancamp. Nadat hij bijna is doodgeslagen verwerkt hij zijn trauma door poppen te maken, die in zijn fantasie tot leven komen. Regisseur Robert Zemeckis gaat terug naar zijn roots, want net als in zijn klassieke film Who Framed Roger Rabbit zullen echte acteurs en animatie feilloos door elkaar lopen. De film moet deze feestdagen in de bios draaien.

Ook Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald mocht niet ontbreken op Comic-Con. Deze tweede film in de Harry Potter-spin-off-reeks draait om de strijd tussen Dumbledore (Jude Law) en slechterik Grindelwald (gespeeld door Johnny Depp). Alle Harry Potter-fans die meer van de magische wereld van J.K Rowling willen zien hoeven maar tot 15 november te wachten.

En dan nog deze nieuwe trailer van Venom, de film in het Spider-Man-universum waarin Tom Hardy in een griezelige antiheld verandert. Een fijne afsluiter voor al die nieuwe Comic-Con-trailers, dacht ik zo! Venom komt op 4 oktober uit.

In de wandelgangen

Deze aflevering van De Bioscoopstoel is al lang genoeg, maar ik wil toch nog even stilstaan bij een opmerkelijk nieuwtje. James Gunn, de regisseur van de Guardians of the Galaxy-film, is namelijk van het derde deel afgehaald. In 2008 en 2009 plaatste hij diverse tweets op zijn Twitter-account waarin hij grappen maakt over onder andere verkrachting en pedofilie. Deze tweets zijn onlangs weer naar voren gekomen en het heeft Disney doen besluiten de samenwerking met Gunn te beëindigen. Fans zijn al een petitie gestart om Gunn terug te krijgen, maar het is onwaarschijnlijk dat dit iets uithaalt. Wat dit betekent voor de derde Guardians-film is nog niet bekend.

En hiermee sluit ik de goedgevulde Bioscoopstoel van deze week af. Zoals altijd kun je volgende week maandag weer een nieuwe aflevering verwachten. Tot dan!

Dit artikel delen

Over de auteur

Michel Musters Redacteur bij Gamer.nl en InsideGamer.nl. Houdt van allerlei soorten games, van klassiekers als Mario, Metal Gear en Zelda, naar moderne meesterwerken als Red Dead Redemption en The Witcher 3, tot experimentele hoogvliegers als Rez, Limbo en Lumines.

Reacties

 • Dit bericht is twee keer op de frontpage geplaatst. Foutje misschien?
 • Godzilla :King of the Monsters

  Hype hype hype hype hype hype. De grootste film waar ik naar uitkijk in het jaar 2019
 • Ik ben benieuwd naar Aquaman en Shazam. Ik ben toch altijd meer fan van DC dan Marvel, echter doen zij het een stuk slechter als het om films gaat. Ik vond WonderWoman en Justice League zelf best tof, maar begrijp de negatieve reacties er wel over.

  Ik hoop echt dat DC de tijd neemt om de characters goed uit te werken en meer een eigen weg in slaan, en niet de comedy-kant inschieten zoals Marvel dat doet.
 • Shazam niet gezien nog? Kan niet vergeten zijn, de meest 'realistische' superhelden film ooit lijkt het te worden, haha.

  Maar Aquaman, Shazam en Fantastic Beasts zijn mijn favoriete trailers van dit jaar.
  En dat James Gunn ontslagen is….complete bullshit. 10 jaar oude berechten, Marvel is hetzelfde bedrijf wat RDJ weer back on top heeft gezet naar zijn behoorlijke drugsverlaving….mensen veranderen en James Gunn is behoorlijk veranderd sinds hij bij Marvel zat, en heeft een aardig goed aandeel geleverd aan Marvel omdat hij zelf een comic book fan is.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren